d3Mag Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted April 15, 2012 Author Share Posted April 15, 2012 Привет! Някой може ли да ми препоръча лаптоп, за игри и по-точно Диабло 3, до около 2000 лева? =] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Привет, по-евтино предложение: Acer Aspire 5943G ASUS K93SM-YZ038DM - Core i7, 8GB, 750GB, 18.4"FullHD дисплей, 1GB Nvidia GT630M... ASUS N73SM-TZ167D - този пак е с i7, с 4GB, 17.3"FullHD, 1TB HDD, 2GB GT 630M Dell XPS L502x - - i5,8GB, 1TB HDD, NVIDIA GeForce GT 540 с 2GB DDR3, 15,6"FullHD ... Успех с избора. Предвид изисксванията на играра и първият ще ти свърши работа, но бюджета си го посочил до 2К лева.. Поздрави, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Въпреки че съм против даването на много пари за лаптоп, защото за същите средства може да сглобиш настолно чудовище, ще се включа и аз, тъй като наскоро търсех геймърски лаптоп и съм що-годе запознат с материята . Предложените от dvdrw лаптопи са добри, но мен ме бяха насочили към Плешовците (plesio), тъй като те предлагат много интересни модели на ниски цени: 1. Turbo-X Maestro HR i724-450 2VR - тук може да се види, че за 1450 лева (50 лева по-малко сравнено с Acer Aspire 5943G) се получава по-бърз процесор, по-бърза видеокарта (с около 25%), 2 пъти повече рам и по-голям дисплей. 2. Turbo-X Iron i727-850 Sandy Bridge - този го давам само заради тавана от пари, който си посочил - 2000. Предимството пред горния е по-добрият процесор, доста по-бързата карта, която се води клас 1 (горната е клас 2), както и поддръжката на FullHD резолюция. Но който и от лаптопите да си купиш имай едно наум - веднага с него трябва да си вземеш охлаждаща поставка, тъй като отделните видеокарти греят доста и ако не се охлаждат добре може да имаш проблеми. Също е добре да се запознаеш с ъндърволтването при лаптопите и по този начин да си гарантираш по-студена машинка и повече живот на батерията . Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Тъй като по стечение на обстоятелствата имам 17" Turbo-X, смея да твърдя, че е корава машина и веднъж дори издържа падане на земята в работещо състояние без никакви последствия. Пиша този пост не да давам конкретно предложение, а за да дам идеята, че щом е за игри - по-големият екран ще добави и малко повече удоволствие при игра. Преди имах също един 17" с матов екран, който ми го откраднаха ; настоящият Turbo-X е по-добър...единствено не съм доволен от огледалната му матрица, която ме вбесява с отраженията от прозорци или при външно ползване. Така че ако ще се ползва при условия с околни светлинни източници, не е зле да се обърне внимание и на този аспект, защото не само удоволствието от играта ще бъде нарушено, но и според мен дори е вредно за очите при напрягането за разграничаване на образа от отраженията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Има само един модел лаптопи за игри - Alienware.Всичко друго е компромис. П.С. Не, че няма да върви Диабло и на лаптоп за 1500лв, но това не го прави геймърски лаптоп! П.С2. Серията XPS са добри от към корпуси, охлаждане и параметри-цена. П.С3. Помисли дали ти трябва 17", иначе защо взимаш лаптоп?Ако ще се разнася доста, разликата се усеща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Да, така е, някои от Турбо-тата са корави наистина. Но с твоя си имал голяааам късмет да не му се потроши нищо, дори поне диска . Еднственото, което не ми харесва е, че при нужда от гар. сервиз, трябва да го пращаш в София (ако им оторизиран сервиз в Пловдив, моля да ме поправите). Иначе досега гар. сервизиране от Dell печели най-много адмирации - бърза доставка на части, бързи ремонти. Особено ако си с NBD гаранция. Автора - ако имаш възможност си набележи модел, който искаш и задължително отиди на място да го пробваш - корпуса как е, клавиатура, дисплей, панти.. @exabyte - какво, освен готиното видео (Dell Alienware M14x - NVIDIA GeForce GT 555 с 3GB DDR3) и готината 4годишна NBD гаранция, би ме накарало да дам 1200 лева отгоре над цената на ASUS N73SM-TZ167D примерно ? Светещата клавиатура, червените диоди не си струват според мен тези 1200 лева... Щеше да има смисъл, ако дисплеят беше с по-голяма резолюция и диска беше SSD ( http://laptop.bg/laptops-dell-XPS_L702x-dell_xps_l702x_promo ) - като този, примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Помисли дали ти трябва 17", иначе защо взимаш лаптоп?Ако ще се разнася доста, разликата се усеща. Наистина е осезаемо по-тежък от 15.6"-я ASUS на жена ми например, но с удобна чанта и ако се ползва от мъж, мисля че не е кой знае какъв проблем, защото бързо се свиква. Да, така е, някои от Турбо-тата са корави наистина. Но с твоя си имал голяааам късмет да не му се потроши нищо, дори поне диска . Да, и аз го отдавам на известна доза късмет, защото е сравнително тежък, както отбелязах, а не само матрицата не се пукна (падането беше от около метър ако си спомням правилно), но и след тест на диска се оказа, че няма и един повреден сектор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 @exabyte - какво, освен готиното видео (Dell Alienware M14x - NVIDIA GeForce GT 555 с 3GB DDR3) и готината 4годишна NBD гаранция, би ме накарало да дам 1200 лева отгоре над цената на ASUS N73SM-TZ167D примерно ? Светещата клавиатура, червените диоди не си струват според мен тези 1200 лева... Щеше да има смисъл, ако дисплеят беше с по-голяма резолюция и диска беше SSD ( http://laptop.bg/lap...xps_l702x_promo ) - като този, примерно. Alienware не са само име и светлинки, както си го описал. Те са оптимизирани с тяхни си дъна, охлаждане и други, по начин по който да са оптимално добри за игри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Да, така е, някои от Турбо-тата са корави наистина. Но с твоя си имал голяааам късмет да не му се потроши нищо, дори поне диска . Еднственото, което не ми харесва е, че при нужда от гар. сервиз, трябва да го пращаш в София (ако им оторизиран сервиз в Пловдив, моля да ме поправите). Иначе досега гар. сервизиране от Dell печели най-много адмирации - бърза доставка на части, бързи ремонти. Особено ако си с NBD гаранция. Автора - ако имаш възможност си набележи модел, който искаш и задължително отиди на място да го пробваш - корпуса как е, клавиатура, дисплей, панти.. @exabyte - какво, освен готиното видео (Dell Alienware M14x - NVIDIA GeForce GT 555 с 3GB DDR3) и готината 4годишна NBD гаранция, би ме накарало да дам 1200 лева отгоре над цената на ASUS N73SM-TZ167D примерно ? Светещата клавиатура, червените диоди не си струват според мен тези 1200 лева... Щеше да има смисъл, ако дисплеят беше с по-голяма резолюция и диска беше SSD ( http://laptop.bg/laptops-dell-XPS_L702x-dell_xps_l702x_promo ) - като този, примерно. Не искам да изпадам в допълнителни офтопици , но w00x каза едни от нещата, а другите важни за мен са: корпус, батерия и най-вече охлаждане. Ако говорим за часове игра, а не просто за цъкане по 1,2ч през ден, марката за мен е една ( макар да не ме кефи шареното и дизайна ), иначе всеки др. лаптоп с прилична видео карта би свършила работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Можеш да видиш и MSI GT783(GT783R) Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Момчета, аз преди малко по-малко от година, докато бях в Канада си взех подобна машина - Acer7750G или нещо подобно се води-i5 2410m, Radeon HD 6650M, 8GB@1333mhz, 2x500gb HDD, 17.3.Не съм доволен, като го вдигнеш и разклатиш вътре дрънчи нещо, вентилатора се чува как работи-шумно, СД-то ми излиза понякога нацяло и се разпада :Д....кофти сглобка, но пък беше на промоция тогава, взех го за няма и 800 долара, чисто нов.Иначе Ай Кор процесорите нямат равни с вграденото видео.На мен дефакто АТИ картата ми се включва само като цъкам някоя по-тежка игра или като гледам блурей филм и този процесор според мен удължава доста живота на видеокартата. Преди това имах 2 години ХП павилиънче и смело мога да кажа, че машината беше адски качествена, издържа на 2 зверски изпускания, никога не ми е бръмчал вентилатор, много ярък дисплей и много по-силни говорители+ готин дизайн(характерно за павилиъните). Моя съвет е ако се насочвате към геймърска машина да не гледате само цената, но и качеството, как е изработена самата машина, защото тук охлаждането е много важно.Препоръчвам ХП и Дел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Както е казал колегата exabyte истината е една -> alienware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Момчета, изхвърляте се. Истината може и да е alienware, но истината поне за мен не си заслужава 1000+ лв. отгоре. Отделно, че "извънземните" не предлагат богат асортимент в България. В сайта на laptop.bg има 5 модела и най-евтиния е 2799 лева. Не робувайте на марки. Това е все едно някой да ми каже - истината е само една при видеокартите - ASUS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Аз не робувам на марки, но има една максима, която следвам - "Евтиното и хубавото са в различни магзинаи". Ако имах финансовата възможност да си купя Alienware не бих се замислил, за съжаление нямам такава, а и честно казано не съм някакъв геймър, дето да цикли по 12 часа на ден В близко бъдеще по-скоро бих инвестирал в нещо подобно http://dekom.bg/?page=product_details&structure=Products&instanceID=9663&FCID=FCb8396941be69fd0ad70119b1d5aa0068 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 ..."в различни магзинаи". Доста Alien-ски написано, едвам го прочетох. Съобразете се с бюджета на момчето и не му давайте невъзможни оферти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Доста Alien-ски написано, едвам го прочетох. Съобразете се с бюджета на момчето и не му давайте невъзможни оферти. така става като гледаш филм и пишеш коментари по форумите. иначе alien предлагат и модели за под 1к$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Към автора на темата - защо търсиш геймърски лаптоп? За тези пари ти трябва просто съвременна машина с добри характеристики. Не бих ти препоръчал марки с лоша репутация от типа на ASUS, MSI, ACER и други no-name сглобки. Аз не бих купил Alenware - такава тухла не бих си сложил в раницата. Общо взето се насочи към нещо с добра пластмаса, а ако искаш да изключително здраво, то тогава избора е един - lenovo Thinkpad сериите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted April 16, 2012 Author Share Posted April 16, 2012 Уоу! Не е истина колко много предложения и информация! Благодаря!!! Аз много от лаптопи не разбирам..сега съм с Acer Aspire и съм много доволен.На 3 години е вече и просто не е "актуален". Към автора на темата - защо търсиш геймърски лаптоп? За тези пари ти трябва просто съвременна машина с добри характеристики. Не бих ти препоръчал марки с лоша репутация от типа на ASUS, MSI, ACER и други no-name сглобки. Аз не бих купил Alenware - такава тухла не бих си сложил в раницата. В раница няма да го нося често..но просто искам да е лаптоп.Знам, че за такива пари мога да закупя много добра настолна конфигурация, но просто не искам! =] Не знам колко са зле Acer-ите, но някак си като съм имал подобен съм готов да се жертвам пак за тази марка. Лаптопи за над 2К, няма да ги коментирам..че са яки да, че са ми скъпи - да! =] Чак такъв геймър не съм! =] Благодаря на всички за предложенията и съветите! Като си взема ще се похваля! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Последно ще кажа: помисли пак и прочети повече мнения из форумите.Нищо (най-вече качеството) не е като едно време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 В раница няма да го нося често..но просто искам да е лаптоп.Знам, че за такива пари мога да закупя много добра настолна конфигурация, но просто не искам! =] Все пак си помисли. Това, че няма да го носиш значи ли, че ще го паркираш на бюрото и няма да го местиш? Защото аз с един подобен desktop replacement преди време се сдобих и честно казано почти не го ползвам откакто взех един macbook air - просто такова тежко парче няма второ. Много е хубав, и като неговия екран втори просто няма, но е толкова трудно да се мести, че мисля да го сложа в офиса на бюрото си вместо настолна машина. А да и се оказа че прегрява прекалено бързо при игри, така че търси геймърски лаптоп а не произволна машина. Трябва ти нещо с добро охлаждане и видеокарта. Но отново - трябва да е геймърски лаптоп от сорта на alienware а не произволна машина набедена, че става и за игри. Те игрите доста машини могат да ги подкарат и да прегреят след 20-30 минути игра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Пълна набутка каквото и да купиш за толкова пари,а колкото повече отгоре x2 набутка След 1 год. ще се чудиш на кой да го продадеш...иначе си му обяснявай ти ,че е геймърски.Едно бързо търсене изкарва тези резултати за системни изисквания...защо 2000лв ?Аз лично бих купил възможно най-евтиния или с разлика 50-100лв (дизайн,изработка,6-то чувство )За да хвърлиш едно кубче пари колега само заради Диабло 3 не ми се обиждай ...много съм далеч от тази идея ,но си чисто луд.Аз също съм правил подобни грешки и дори съм ги завтарял!Turbo-murbo на Plesio звучи перфектно щом няма да се разнася ,но ако ти се късат много пари Alienware!Там и дума не може да става за компромис в изработки или каквото и да било,само едно прегрявяне и звук от Boeing 747.Последното важи за всичко що е геймърско. Minimum -Windows® XP/Vista/7 (latest service packs) with DX 9.0c Intel Pentium® D 2.8 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 4400+ NVIDIA® GeForce® 7800 GT or ATI Radeon™ X1950 Pro or better 1 GB RAM (XP), 1.5 GB (Vista/7) 12 GB available HD space DVD-ROM (required for retail disc versions only) Broadband* Internet connection 1024x748 minimum resolution Recommended -Windows® Vista/7 (latest service packs) Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8 GHz 2 GB RAM NVIDIA® GeForce® 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 И аз да изкажа малко какво съм видял от лаптопите. Acer - кофти сглобка и материали (пластмаси и панти) Asus - кофти охлаждане ( на колегата i7 процесор, грее като микровълнова) HP - от човек работещ в тази компания не ми го препоръчва (няколко приятели с прегряли вече от тази марка) Според мен и от тези машини които съм пипал (по-мощни за игри) Lenovo Ideapad са много добри Z- серията и Y-сериата (дори с JBL колонки) За Z-ката мога да кажа, че корпуса е стабилен (има алуминий в покрай клавиатурата, а до скоро и на капака - вече капака на новите пратки е от пластмаса) и с Nvidia GT540 или GT630M са добре , те са еднакви видеокарти. За Y- серията се предлага с GT555 която се води най-доброто решение може би. Та от 6 месеца си търся и аз и за сега Lenovo Ideapad са ми фаворит (като малко ме е яд, че не си взех Z-ката която исках), Thinkpad-а също са супер, но там вече говорим за много пари. Накрая ще допълня, че ползвам Asus X51L който е вече на 4 години, двуядрен, падал е не е като да не е падал, но е толкова стабилен, че сигурно само Thinkpad сериите на леново могат да го конкурират старите лаптопи като качество на материали и здравина. Но за игра НЕ стават вече Благодаря за вниманието ...... наздраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Според мен и от тези машини които съм пипал (по-мощни за игри) Lenovo Ideapad са много добри Не знам за кой модел става дума, защото май е до модел, но един приятел взе за гаджето си някакъв Ideapad. След 6 месеца пластмасата в единия край се напука. Просто при отваряне и затваряне някакъв болт бил по-натегнат и пластмасата не и понесло. След още 2 месеца се напукала пластмасата и от другата страна. Каза че разхлабил леко болта, то пък почнал да пада екрана та трябевало да слага книги отзад да го подпира. Изобщо смешна история. Той имаше от по-скъпите модели и беше изключително доволен (говорим за лаптоп от 3000лв нагоре - не помня точен модел) и беше възхитен от Lenovo (май беше от първите след като ги купиха от IBM) с някакви титаниеви подсилени истории за екрана, не знам си какви панти и т.н. Неговия още е като нов. Другия за няма и година заприлича на газен от влак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 @ djadomraz, да това всичко е точно така както ти го каза. Всяка марка си има евтинджос модели и изработка и Asus и Acer имат много здрави модели и те дори влизат в 2-те хилки на Пинко който иска лаптоп до толкова Накратко казано, всичко под 1000-1100 лв (цена в България) няма как да се иска качество, това са бюджетни модели. От щатите за тези пари в аутлетите съм виждал читави машинки. OFF: В момента от 600 лв нагоре има с "B" серия процесори които не са зле, но качеството на изработката е като кофички от кисело мляко. Какво има трябва на хората ползващи само фейсбук и скайп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.