mIRCata Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 Та значи отивам аз да си харесам монитор и виждам следното: Тези които са с цифров вход са едва ли не огледални. Като погледна в монитора и се вижда всичко зад мен, а тези с аналогов вход са като матирани. Като се загледах във VAIO-тата на SONY ми направи същото впечатлеие - всички бяха с "огледален" дисплей. И този ефект го имаше не само при SONY-тата, а ми и на едни PHILIPS монитори. Така и не ми дадоха обяснение в магазина защо го има този ефект. Някой може ли да разясни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Пич,няма такава зависимост! Сонитата се продават със стъкло-протектор!Вероятно то отразява светлината! Всички LCD-та се правят матирани,иначе няма да виждаш нищо! П.С. взимай 170S6FS на Philips! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 П.С. взимай 170S6FS на Philips! Така като гледам не е лош, а на 19-ката 190X6FB, която е и dvi пише "Гаранция за 0 дефектни ПИКСЕЛА" в ценовата листа на jarcomputers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 пише "Гаранция за 0 дефектни ПИКСЕЛА" в ценовата листа на jarcomputers Това е политика на Филипс - Perfect Panel™ !При наличие на изгоряли пиксели монитора се подменя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Това е политика на Филипс - Perfect Panel™ !При наличие на изгоряли пиксели монитора се подменя! Т'ва значи ли да кажем, че ако имам един изгорял пиксел на монитора ще ми го сменят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 Т'ва значи ли да кажем, че ако имам един изгорял пиксел на монитора ще ми го сменят? Да!При наличието на дори само един изгорял пиксел дисплея се подменя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 Та значи отивам аз да си харесам монитор и виждам следното: Тези които са с цифров вход са едва ли не огледални. Като погледна в монитора и се вижда всичко зад мен, а тези с аналогов вход са като матирани. Като се загледах във VAIO-тата на SONY ми направи същото впечатлеие - всички бяха с "огледален" дисплей. И този ефект го имаше не само при SONY-тата, а ми и на едни PHILIPS монитори. Така и не ми дадоха обяснение в магазина защо го има този ефект. Някой може ли да разясни. Нищо общо няма с DVI. Просто SOny предпочитат да правят модели със стъкло отпред, което на вид е яко, но за работа е ужасно. Ако търсиш 19" с DVI - Samsung 930BF, 4ms. В момента обаче го няма в наличност, но скоро ще внесат нови бройки. Ако търсиш най-евтиното възможно решение, което да е добро - Philips 190S5Fx. 12ms, D-SUB... цената е към или под 600. За същите пари има и Samsung 913V, но матрицата му е кофти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2005 Author Share Posted November 23, 2005 Добре де, ама нали ви казвам гледам 5-6 изложени монитора на SONY и всички с DVI бяха "огледалца" тези с аналогов вход си бяха матирани. И като ги питах в Деком-а що тъй - никой не успя да отговори. Затова попитах. Тоя Philips 19" TFT, 190X6FB ми се види добър, но с тия вградени тонколони... незнам. Оказват ли влияние като при тръбите?? Че съм виждал един АОС как му играеше картината при пуснати вградени тонколони и малко повече сила на звука и доста бързо се прецака мониторчето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 23, 2005 Share Posted November 23, 2005 Добре де, ама нали ви казвам гледам 5-6 изложени монитора на SONY и всички с DVI бяха "огледалца" тези с аналогов вход си бяха матирани. И като ги питах в Деком-а що тъй - никой не успя да отговори. Затова попитах.Тоя Philips 19" TFT, 190X6FB ми се види добър, но с тия вградени тонколони... незнам. Оказват ли влияние като при тръбите?? Че съм виждал един АОС как му играеше картината при пуснати вградени тонколони и малко повече сила на звука и доста бързо се прецака мониторчето. Странно, хем се водят Деком най-отворените за Сони... Колоните надали пречат по някакъв начин, но най-малкото заемат излишно място. Иначе колони в монитор няма как да звучат добре следователно колони в монитор е нещо несериозно - освен за офис. Иди в технополис или в ролдекс и поискай да ти пуснат да видиш някой филипс с работещи колонки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2005 Author Share Posted November 23, 2005 Ролдекс - тия до полиграфията ли бяха???? Те май са представители или нещо подобно. Ако пък имат 19" без тонколони и с гарамцията за 1 пиксел по-вероятно него да взема вместо тия с тонколони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 23, 2005 Share Posted November 23, 2005 Те са вносители на Philips или поне се водят за такива Не знам дали продават най-евтино. Виж цените в Jar и виж онези там и действай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2005 Author Share Posted November 23, 2005 Ако дадеш и едно линкче към тяхната страница, че като дадох на google Roldeks и изкара 3 мнения и едното беше от тема тук във форума :) Ако се пише roldeks де опс мнамерих го: roldex.com Edit2 Сайта им е под всякаква критика. Работи щшо годе само с IE. Цените излизат в едно каре дето сигурно е 150 на 100 пиксела. А и въпросния модел го нямат. Май ще се взима от Жар-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 23, 2005 Share Posted November 23, 2005 Ако дадеш и едно линкче към тяхната страница, че като дадох на google Roldeks и изкара 3 мнения и едното беше от тема тук във форума :)Ако се пише roldeks де опс мнамерих го: roldex.com Вече няколко месеца страницата им си седи недовършена!По добре отиди на място!Иначе цените са почти идентични с тези в хипермаркетите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2005 Author Share Posted November 23, 2005 Вече няколко месеца страницата им си седи недовършена!По добре отиди на място!Иначе цените са почти идентични с тези в хипермаркетите! Абе драснах им едно писъмце относно тая страница, да видим дали поне ще отговорят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.