giocco Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Здравейте на всички, значи имам следният проблем с компютърът си когато играя някоя по слаба игра няма проблеми когато обаче си пусна да кажем ПЕС5 на около 15 20 минути компа се рестартира, само за сравнение когато играя Футбол Мениджър 2006 нямам проблеми, по същият начин се получава когато играя и Цивилизацията 4. Странното е че излиза един син екран а веднага след това компютърът се рестартита. Моля дайте съвет какво да направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Da ne bi mnogo da zagriava i zatova da se restartira? Edin priatel ima6e naskoro takav problem i mu beshe isgorial ventilatora na Video kartata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 14, 2005 Author Share Posted November 14, 2005 Da ne bi mnogo da zagriava i zatova da se restartira? Edin priatel ima6e naskoro takav problem i mu beshe isgorial ventilatora na Video kartata. Еми значи на пръв поглед всички вентилатори си работят, а видео картата е нова на 2 3 седмици е още няма и месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Ami ne moga da kaja togava, kakvo e, 6te is4aka6 niakoi, koito poveche gi rasbira da dade mnenieto si. Az sym dotuk, sajaliavam. Dano skoro se re6i problema ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Добре де, дай някакво инфо за системата - захранване, дъно, памет, видеокарта. Има ли клок на някой елемент? Да не сме врачки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Едно време имах същия проблем с видео FX5200...ако не си уцелил драйверите така става... :} тогава бях сложил последните драйвери и не вървеше...после ги смених с едни по-стари и сичко се опраи Пробвай с други драйвери Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 14, 2005 Author Share Posted November 14, 2005 Добре де, дай някакво инфо за системата - захранване, дъно, памет, видеокарта. Има ли клок на някой елемент? Да не сме врачки Дъно: Chaintech 6OIA3T Процесор: Celeron 1200Mhz RAM 384 mb Video GForce FX 5500 128 mb HDD 40GB Seagate Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Едно време имах същия проблем с видео FX5200...ако не си уцелил драйверите така става... :} тогава бях сложил последните драйвери и не вървеше...после ги смених с едни по-стари и сичко се опраи Пробвай с други драйвери ....Video GForce FX 5500 128 mb.... Опитвал ли си с друг драйвер за видеото? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Кажи какво е захранването и пробвай да пуснеш компа само с едната плочка памет. Не каза дали има нещо клокнато в системата и откога е този проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 14, 2005 Author Share Posted November 14, 2005 Кажи какво е захранването и пробвай да пуснеш компа само с едната плочка памет. Не каза дали има нещо клокнато в системата и откога е този проблем Така значи пробван е да работи без едната плочка рам, без флопи, сд-ром и записвачка при всеки един от тестовете се рестартира, когато се пусне игра като преди това преминава през досадния син екран операционната система е Уиндоус ХР с SP2 захранването е 300 W проблема го има от преди около месец, компа не е клокван Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Така значи пробван е да работи без едната плочка рам, без флопи, сд-ром и записвачка при всеки един от тестовете се рестартира, когато се пусне игра като преди това преминава през досадния син екран операционната система е Уиндоус ХР с SP2 захранването е 300 W проблема го има от преди около месец, компа не е клокван Случайно да си сканирал за вируси? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 Случайно да си сканирал за вируси? Мдааа първото ми предположение беше това обаче нямам ... сканирах го два три пъти дори ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Така значи пробван е да работи без едната плочка рам, без флопи, сд-ром и записвачка при всеки един от тестовете се рестартира, когато се пусне игра като преди това преминава през досадния син екран операционната система е Уиндоус ХР с SP2 захранването е 300 W проблема го има от преди около месец, компа не е клокван така като гледам за мен възможностите за проблема са такива: 1.да си клоквал нещо и то да прави проблеми... 2.захранването ти да е от рода на Codegen или JNC, което моментално води до съвета ми да го смениш... 3.охлаждането на проца или картата да куца, което води до прегряване и съответно рестарт... 4.уин-а нещо да се е обозил...и да се налага нова инсталация с препоръчаните по-горе драйвери за видеото...но това не ми се вярва... успех... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 така като гледам за мен възможностите за проблема са такива: 1.да си клоквал нещо и то да прави проблеми... 2.захранването ти да е от рода на Codegen или JNC, което моментално води до съвета ми да го смениш... 3.охлаждането на проца или картата да куца, което води до прегряване и съответно рестарт... 4.уин-а нещо да се е обозил...и да се налага нова инсталация с препоръчаните по-горе драйвери за видеото...но това не ми се вярва... успех... 1.Не съм клоквал нищо, за това автоматично отпада 2.захранването не го знам какво е точно, но май е от него сега ще пробвам да го сменя 3.охлаждането както по горе писах е тествано така че не е от него 4.Уин-а ми е на 1 месец Още една подробност под линукс този проблем го няма .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 4.Уин-а ми е на 1 месец Още една подробност под линукс този проблем го няма .... Win-a Може да ти е на 10 дни и пак да е отъшъл. Като казваш, че при Линукс този проблем го няма, също така, че проблема ти е от около месец, точно откакто си с новия Win, пробвай с една нова инсталация и тогава търси проблема в захранването или някъде по хардуера. Питай някой от колегите да ти каже читави драйвъри за твоята карта и кажи какво е станало Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 Win-a Може да ти е на 10 дни и пак да е отъшъл. Като казваш, че при Линукс този проблем го няма, също така, че проблема ти е от около месец, точно откакто си с новия Win, пробвай с една нова инсталация и тогава търси проблема в захранването или някъде по хардуера. Питай някой от колегите да ти каже читави драйвъри за твоята карта и кажи какво е станало Мерси имам малки съмнения че е от дъното между другото ще видим какво ще стане днес преинсталирах Уин-а и ще видя какво ще стане Едит: Еми абсолютно същото е ... (( мамка му Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Разгледай хубаво дъното и виж дали няма подути кондензатори по него. Другото което мога да ти предложа е да провериш харда за бад сектори. Скоро имах един такъв проблем със син екран и се оказаха лоши сектори на втория ми хард. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 Разгледай хубаво дъното и виж дали няма подути кондензатори по него. Другото което мога да ти предложа е да провериш харда за бад сектори. Скоро имах един такъв проблем със син екран и се оказаха лоши сектори на втория ми хард. Успех. Такааа... значи до сега се рових из дъното и мисля че установих че проблема е от него няма надути кондезатори, няма и бад сектори по харда но имам съмения че това е от AGP слота .... някой може ли да ми каже някакъв начин за по точното му установяване Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Такааа... значи до сега се рових из дъното и мисля че установих че проблема е от него няма надути кондезатори, няма и бад сектори по харда но имам съмения че това е от AGP слота .... някой може ли да ми каже някакъв начин за по точното му установяване А би ли казал какво те кара да мислиш, че е от агп слота? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 А би ли казал какво те кара да мислиш, че е от агп слота? Факта че когато играя игра която използва много малка част от видео картата няма рестарти ... а когато е игра искаща видео се рестартира .. страното е обаче че под линукс го няма тоз проблем A и между другото като играя PES 5 ми излиза средата на терена размазана .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ico™ Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Predi izvestno vreme i az imah podoben problem. Kogato igraq WarCraft3 kompa se resva kato sa po malko ot polovin sec. mi pokazva sin ekran sys beli nadpisi. Po princip tova ne6to go pokazva (ako ne se lyja), kogato do processor-a dostignat ne instrukcii a vid danni ili ne6to takova... Kakto i da e pri men problema be6e ot zvukovata mi karta (ili ot neinite driver-i koeto e po-malko veroqtno) C-media. Izglejda prosto ima6e nqkakva hardwere-na nesyvmestimost za6toto sled kato q mahnah problema iz4ezna. Interesnoto e 4e PC-to se res-va6e samo pri WarCraft3 no ne i pri doom3, koqto e dosta po lakoma na resursi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Какво стана, пробва ли с друго захранване? Преди 2 часа един приятел се оплака, че има подобен проблем и при него се оказа кофти памет. Сложихме моята за проба, даже го клокнахме и си работеше като пич. Върнахме неговата памет и след 10 минути игра на Undergroud 2 излиза от играта, син екран за около секунда и рестарт. Добре, че паметта му е гаранционна Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Незнайно от какво и на мен започна да ми прави тези проблеми преди 5мин. Рестартира се без дори да играя. ~EDIT~ Проблема при мен се получава няколко минути след пускането на BitComet. ~EDIT~ Бях с версия 0.6, а сега качих 0.58 final и вече всичко е 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted November 17, 2005 Author Share Posted November 17, 2005 Незнайно от какво и на мен започна да ми прави тези проблеми преди 5мин. Рестартира се без дори да играя. ~EDIT~ Проблема при мен се получава няколко минути след пускането на BitComet. ~EDIT~ Бях с версия 0.6, а сега качих 0.58 final и вече всичко е 6. Е радвам се че поне ти си се разминал, моят проблем се оказа в хард диска .... днес смятам да си купя нов хард диск Между другото някой може ли да ми каже това дъно Chaintech 6OIA3T дали ще подържа 80GB хард диск Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Е радвам се че поне ти си се разминал, моят проблем се оказа в хард диска .... днес смятам да си купя нов хард диск Между другото някой може ли да ми каже това дъно Chaintech 6OIA3T дали ще подържа 80GB хард диск Как разбра, че е от харда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.