Lord_Gudo Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 Еnlightenment графична среда някой мъчил ли се е с нея ? Има ли успехи аз от 2 седмици искам да я подкарам в някакъв приличен вид но не успявам провам в версия 0.16.7.XXXX защото има пакети за Дебиан но вади някакви подобия на менюта като оградени празни полета и нищо в тях има една сюрия ненужни менюта които се вадят с клавишни комбинаций и са много неудобни. Някой ако има опит в това моля да напише едно кратко How To или поне малко напътствия да даде при подкарването на тази красива графична среда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 ми аз имам наготово компилиран пакет на последната версия+всички джаджи,ама той е за Вектор линукс http://vectorlinux.com/forum/viewtopic.php...enment&start=50 на мен ми върви добре,но след като си поиграе с менютата известно време,човек намира тук и там по някой бъг. Не можах да го подкарам онова анимирано БГ ,не знам как. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 Pi6i ako iska6 PM na lwl, toi be6e super zariben na tazi tema. Ne sam go probval li4no Enlightenment-a, no sam 4uval, 4e za vsqko ne6to se slaga dopalnitelen modul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 на линка,който дадох има опътване как да вкараме Е17 в приличен вид.Ако искате мога да ви намеря HowTo.Десктопа е интересен,струва си да му обърнем повече внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Ще сме ти благодарни..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 @Lord_Gudo: Има пакети за дебиан просто не си потърсил. Това, кеото трябва да направиш е следното: 1)Добавяш в /etc/apt/sources.list следното: ## e17 repository from Elive deb http://www.vobcopy.org/mirror/elive/ elive main efl elive 2) Добавяш следното в /etc/apt/preferences (ако нямаш такъв файл го създаваш) Package: enlightenment Pin: version 0.16.999.* Pin-Priority: 999 Package: enlightenment-data Pin: version 0.16.999.* Pin-Priority: 999 3) apt-get update apt-get install e17 e-utils e-modules Останалото е четене на faqs в get-e.org @Lucky13: Анимираните тапети би трябвало да ти вървят като ги пуснеш с: 1) enlightenment_remote -bg-set ~/file.edj 2) e17setroot -s ~/file.edj (този tool го има в пакета e-utils) 3) сложиш ги в /home/lucky-13/.e/e/backgrounds и ги load-неш през emblem (този tool също го има в е-utils) Ако не става, вероятно ти липсва някоя библиотека. Пробвай по първия или втория начин и си виж output-a. Ако имаш проблеми все още, пиши тук. Ще се опитам да помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 @Lord_Gudo: Има пакети за дебиан просто не си потърсил. Това, кеото трябва да направиш е следното:1)Добавяш в /etc/apt/sources.list следното: ## e17 repository from Elive deb http://www.vobcopy.org/mirror/elive/ elive main efl elive 2) Добавяш следното в /etc/apt/preferences (ако нямаш такъв файл го създаваш) Package: enlightenment Pin: version 0.16.999.* Pin-Priority: 999 Package: enlightenment-data Pin: version 0.16.999.* Pin-Priority: 999 3) apt-get update apt-get install e17 e-utils e-modules Останалото е четене на faqs в get-e.org @Lucky13: Анимираните тапети би трябвало да ти вървят като ги пуснеш с: 1) enlightenment_remote -bg-set ~/file.edj 2) e17setroot -s ~/file.edj (този tool го има в пакета e-utils) 3) сложиш ги в /home/lucky-13/.e/e/backgrounds и ги load-неш през emblem (този tool също го има в е-utils) Ако не става, вероятно ти липсва някоя библиотека. Пробвай по първия или втория начин и си виж output-a. Ако имаш проблеми все още, пиши тук. Ще се опитам да помогна. ah,blagodarsko! Ps:sory 4e pi6a na 6lokavitsa,pak sam prez windoza.Trqbva6e da go opravqm zaradi brat si,pak e s4upil djama i golema belq brat4e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.