Jump to content
BulForum.com

Цени в Адроит

Recommended Posts

Здвавейте.

Искам да попитам, колко ще ми излезе компютърна характеристика в адроид.

направил съм две.

Система1 360$ 563лв без ДДС

Система2 380$ 634лв без ДДС

Интересува ме когато отида в офиса им, как ще смятат цените, ще сложат ли ДДС и колко?

Най-точно казано. Като се изтърся там и им кажа това искам, колко повече ще ми искат?

Благодаря.

Аз си мисля че в Адроит слагат 10% за ДДС.

Монитор 17" KTC 7002FD Flat В ЕРА е ,109.50

Монитор 17" KTC 7002FD Flat в Адроит в 96.2 $

Монитора в Адроит пресметнат с 10% ДДС 96.2$ +10%ДДС = 105.82$

Има ли някой който е купувал от Адроит да ми каже със сигурност?

Защо има такава разлика в цените между двете фирми?

ДДС слагат на някои отделни компоненти, като харддискове Seagate SATA, някои памети и още нещо имаше. Но иначе повечето неща ще са колкото са в листата ;) Поне нещо такова си спомням :)

Смятай ДДС-то между 11 и 13%. Варира в зависимост от компонентите, но не мога да ти кажа конкретно. За конфигурация с монитор е приблизително толкова.

ДДС слагат на някои отделни компоненти, като харддискове Seagate SATA, някои памети и още нещо имаше. Но иначе повечето неща ще са колкото са в листата ;) Поне нещо такова си спомням :)
Смятай ДДС-то между 11 и 13%. Варира в зависимост от компонентите, но не мога да ти кажа конкретно. За конфигурация с монитор е приблизително толкова.

Наистина е така не само в Адроид, а и в повечето фирми, на някой компоненти слагат "частично ДДС" ;) Друг въпрос е тва частично ДДС дали е за държавата или просто потъва в нечий джоб :D Със същото "частично ДДС" се обясняват и разликите в цените на мост от сайта им и офиса им в Пловдив :P

Ами попринцип ддс се слага при фактуриране...Ако не изискваш фактура не би трябвало да слагат ддс...ДДС е към 18-20 %

По принцип приятелю ДДС се слага на всичко, което си купуваш, независимо дали е дъвка или камион, с фактура или без фактура. А "частичното ДДС" не му е тука мястото да се разисква.

По принцип приятелю ДДС се слага на всичко, което си купуваш, независимо дали е дъвка или камион, с фактура или без фактура. А "частичното ДДС" не му е тука мястото да се разисква.

ti da ne si misli6 4e na u6ev ne mu e qsno ...

Az sam kupuval ot tam no ne sam dovolen! Da ne govorim ,che kogato tsenata e v dolari a davash levove ti gi xvashtat po fantastichen kurs s mnogo nad ofitsialnia :( Drugia moment e...xaresvash si neshto i tragvash da go kupuvash a te ti kazvat da chakash niakolko dena da go dokarat ot Sofia :( I sled tova se okazva ,che ne dokarali bash tova koeto iskash a neshto podobno :( Kolkoto do DDC-to ako se pazarish ti zvaliat a ne ti slagat nishto otgore zashtot na niakoi neshta i bez tova tsenite tam sa naduti...imam razpechatka ot predi niakolko dena ot tam i kato e srravnix sas sashtata na Texnopolis naprimer se okaza ,che v Texnopolis e s 50 leva po niska ...ta sam reshavash :)

Az sam kupuval ot tam no ne sam dovolen! Da ne govorim ,che kogato tsenata e v dolari a davash levove ti gi xvashtat po fantastichen kurs s mnogo nad ofitsialnia :( Drugia moment e...xaresvash si neshto i tragvash da go kupuvash a te ti kazvat da chakash niakolko dena da go dokarat ot Sofia :( I sled tova se okazva ,che ne dokarali bash tova koeto iskash a neshto podobno :( Kolkoto do DDC-to ako se pazarish ti zvaliat a ne ti slagat nishto otgore zashtot na niakoi neshta i bez tova tsenite tam sa naduti...imam razpechatka ot predi niakolko dena ot tam i kato e srravnix sas sashtata na Texnopolis naprimer se okaza ,che v Texnopolis e s 50 leva po niska ...ta sam reshavash :)

Да фе, защото в другите фирми ти хващат долара по курса на БНБ, нали? Ако се е случило да поръчаш нещо и да доставят друго, не си длъжен да го купиш, нали? ;)

И за цената на кое казваш, че в Адроит е с 50 лева по-висока? Кажи ми точната стока, ако обичаш :)

Няма такъв случай в компютърна фирма (която и да е) да е по-скъпо от Технополис и от Метро (за компютърни компоненти)

Аха - тва е така , явно са метнали нещо мом4ето или той се объркал .

А даже и да видите нещо по скъпо от Метро и Технопол. само споменете за тва във фирмата и ще видите как ще полу4ите веднага нова по-изгодна цена от Метрои .... :)

Аха - тва е така , явно са метнали нещо мом4ето или той се объркал .

А даже и да видите нещо по скъпо от Метро и Технопол. само споменете за тва във фирмата и ще видите как ще полу4ите веднага нова по-изгодна цена от Метрои .... :)

Сигурен ли си ? Явно си голям експерт по цени и ценообразуване както е видно от повечето ти поствания и затова ще те попитам къде в коя фирма да отида, за да ми дадат по-добра цена от това:

HP Pavilion T875:

MB - ASUS P5GDC/LGA775/I915G;

P4 - 550, 3,4 GHz;

RAM - 1Gb DDR2;

HDD - 400 Gb;

2 DVD -та: четящо и записвачка с Light Scribe technology;

VC - GF 6800 256 Mb, + tuner;

Firewire, 802.11 g, 9in1 card reader;

kbd & mouse HP Premium wireless;

Windows XP Home

+кутия и захранване за които е излишно да споменавам, че са истински.

на цена 1680 лева с ДДС.

Сигурен ли си ? Явно си голям експерт по цени и ценообразуване както е видно от повечето ти поствания и затова ще те попитам къде в коя фирма да отида, за да ми дадат по-добра цена от това:

HP Pavilion T875:

P4 - 550, 3,4 GHz;

RAM - 1Gb DDR2;

HDD - 400 Gb;

Windows XP Home

на цена 1680 лева с ДДС.

А ти явно си експерт по плоски заяждания, направо ме разплака :)

Ами търси си сам и си питай сам в коя фирма , то4но с тебе пък нямам никакво намерение да се занимавам , да не мислиш 4е Метро или полиса внасят тва дето си го изписал ...освен ако от вътре не излиза и заек или канар4е като вклю4иш компа :) ?

В почти всички фирми цената е в долари. Като не ти харесва курса иди в някое чеинч бюро и си смени левовете там. Като не ти докарат това което си искал не си длъжен да го купуваш! А за ДДС-то колкото и да се пазариш няма кой да ти го свали - или цялото или частично (наистина не е тук мястото да се обсъжда частичното ДДС). Преносимите и марковите компютри наистина могат да се окажат по евтини в Метро защото за тях се произвеждат специални серии и освен това им се дават на много по ниски цени отколкото на другите дилъри. От технополис и метро взимаш готови конфигурации в кото не можеш да промениш нищо и не знаеш дали например видеото ти е AXLE или MSI или ASUS а от тези разлики се получават и големи разлики в цените.

HP Pavilion T875:

P4 - 550, 3,4 GHz;

RAM - 1Gb DDR2;

HDD - 400 Gb;

Windows XP Home

на цена 1680 лева с ДДС.

Ако това ти е цената в Метро сигурно няма да можеш да го намериш на по ниска цена. Но ако можеш да кажеш на коя фирма е видеото или харда или рама или двд-то?

Това е лошото на марковите машини - взимаш марково лайно по което поне две години не можеш да пипнеш нищо (и общия случай не знаеш какво има под капака) за да не загубиш гаранцията. Или отиваш в някоя фирма и си купуваш пак лайно ама по свой избор. :punk :confused

P.S. ДДС-то в България е точно 20% (не 18-20%) и по закон е задължително за всички стоки!

Pitate..kazvam vi! Dalech sam ot ideiata da spora s niakoi tuk lii da pisha glupsti...v skraina smetka sled kato obikolix polovinata firmi v Plovdi..tova koeoto biax reshil si go kupix ot drugo miasto na dosta po izgodna tsena! nali ideiata e da pomognem na picha da si reshi...

Pitate..kazvam vi! Dalech sam ot ideiata da spora s niakoi tuk lii da pisha glupsti...v skraina smetka sled kato obikolix polovinata firmi v Plovdi..tova koeoto biax reshil si go kupix ot drugo miasto na dosta po izgodna tsena! nali ideiata e da pomognem na picha da si reshi...

Аз така и не разбрах за коя част става дума :confused

Да де ама той човека вече си е решил. А ако си обикалял из града една две седмици е нормално да получиш разлика в цената м/у първата и последната оферта - все пак пазарът е динамичен и цените се менят всеки ден. Освен това се опитах да ви обясня защо в метро и технополис често се получават по ниски цени на системите в сравнение с тези от фирмите а именно заради разликата в производителите на компонентите, като напринер разликата само при видеокартите, ако едната е на AXLE а другата на ASUS, може да достигне до 20 и повече долара в зависимост от модела, което не е никак малко. Добрите фирми предпочитат да сложат малко по скъпи части, за да са сигурни, че няма да идеш след един месец и да кажеш: "ми това не ми работи оправете ми го - гаранционно е". Доказано е че "евтиното излиза скъпо".

Аз така и не разбрах за коя част става дума :confused

Абе ако питаш мен тая тема е безмислена. Харесал човека нещо. Всел една ценова листа, сметнал го по нея колко ще струва и пуснал тука тема дали наистина ще му струва толкова или не. Ами какво има толкова отиваш във въпросната фирма и питаш, да не мислиш че хората по фирмите по цял ден седят и четат по форумите кой какво пита та да му отговорят. Тая работа става на място или ако не ти се ходи звънни по телефона и питай. :wir B)

Абе ако питаш мен тая тема е безмислена. Харесал човека нещо. Всел една ценова листа, сметнал го по нея колко ще струва и пуснал тука тема дали наистина ще му струва толкова или не. Ами какво има толкова отиваш във въпросната фирма и питаш, да не мислиш че хората по фирмите по цял ден седят и четат по форумите кой какво пита та да му отговорят. Тая работа става на място или ако не ти се ходи звънни по телефона и питай. :wir B)

Въпросът ми беше отправен към ATEL, а не към GoDZiLa ;)

... кaто не можеш да промениш нищо и не знаеш дали например видеото ти е AXLE или MSI или ASUS а от тези разлики се получават и големи разлики в цените.

Ако това ти е цената в Метро сигурно няма да можеш да го намериш на по ниска цена. Но ако можеш да кажеш на коя фирма е видеото или харда или рама или двд-то?

Значи на посочената от мен машинка по-горе видеото е също Асус.

Вътре в нея няма един евтин компонент все пак говорим за НР (не ми се вярва да ползват Аxle), а конкретно тази машина съм я разглеждал - просто няма аналог.

В Метро сега има същата конфигурация само че с 2х160 харда и с 2 Гб РАМ, но с 6600 пак на същата цена.

Разликата с 1-ва колонка на Мост е над 1000 лева !!!, както и да се върти няма кой да даде даже близка цена.

Между другото вноса е на Риск електроникс.

Според мен НР са взели малко по-насериозно нашия пазар и са дали цени, които засега няма кой да бие.

Значи на посочената от мен машинка по-горе видеото е също Асус.

Вътре в нея няма един евтин компонент все пак говорим за НР (не ми се вярва да ползват Аxle), а конкретно тази машина съм я разглеждал - просто няма аналог.

В Метро сега има същата конфигурация само че с 2х160 харда и с 2 Гб РАМ, но с 6600 пак на същата цена.

Разликата с 1-ва колонка на Мост е над 1000 лева !!!, както и да се върти няма кой да даде даже близка цена.

Между другото вноса е на Риск електроникс.

Според мен НР са взели малко по-насериозно нашия пазар и са дали цени, които засега няма кой да бие.

Разликата между какво и първа колона на мост? Да си отварял скоро HP. Аз ремонтирах едно миналата седмица -

захранване - LiteOn - (тук му беше проблема)

хард диск - Maxtor

cd-rw - LiteOn

Видеото беше вградено.

Та ти си направи сметка дали са взели насериозно нашия пазар, или са СГЛОБИЛИ машина за нашия пазар.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...