Jump to content
BulForum.com

HP LJ 1010 shering problem

Recommended Posts

Проблема е следния, шервам го този принтер и на 98-ца и на ХР и печата локално без проблем. Пробвам от други РС-та да печатам не става - постоянно става offline, като му махна Work offline отметката е документите от опашката почват да се печатат, но постоянно минава офлайн??? Нещо в мрежата ми куца май, но не мога да се светна какво? Надявам се въпроса ми да е разбираем :unsure: .

Едно предложение:

Изтриваш ги от листата на "проблемните" ПС-та, и ги инсталираш отново като споделен (мрежов) принтер, ако искаш смени името по подразбиране.

Не съм сигурен дали има значение как си инсталирал принтера първоначално на ПС-то - сървър; като локален или като мрежов. Обаче си струва да повториш процедурата на сървъра, като при самата инсталация зададеш да се ползва като мрежов.

Чакай сега локалния принтер не може да се инсталира като мрежов :D , поне това разбирам, че искаш да ми кажеш. Първо се инсталира, като мрежов и се шерва, и чак тогава може да се инсталлва от други РС-та като мрежов. Местил съм го по други РС-та, малхал съм го, слагал съм го ама не ще!?

Първо се инсталира, като мрежов и се шерва, и чак тогава може да се инсталлва от други РС-та като мрежов.

аз май не разбирам нещо - не искаш ли да кажеш че го инсталираш като локален и след това го шерваш? или той е мрежов (свързан е през cat5 кабел) и ти го инсталираш като мрежов (но локален за компютъра) и след това го шерваш? както и да е - кажи как точно е свързан - usb, cat5 или паралелен. виж дали не е пусната една опция която проверява дали порта не е използван преди да се печата (трябва да е изключена), махни и enable bidirectional support (и двете са в properties-a, после в порт таба). ако е мрежов може да има конфликт с IP адресите. като го шернеш от 98-цата под xp има принтери дето тръгват, които иначе въобще не стават за шерване (или трудно - като dj720). да не би да има опция да се самоизкличва за икономия на ток (аз съм имал такъв, но пак беше мастилено струен). става ли offline за локалния комп? може да има ограничение като един dj6840 дето имаме за макс. 5 потребителя (иначе е железен) и 6-ия даже не може да праща нищо в опашката доколкото си спомням. пробвай да сложиш "стандартния" драйвер за мрежов порт - има го на страницата на hp http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...#9001;=en&cc=us

Чакай сега локалния принтер не може да се инсталира като мрежов :D , поне това разбирам, че искаш да ми кажеш. Първо се инсталира, като мрежов и се шерва, и чак тогава може да се инсталлва от други РС-та като мрежов. Местил съм го по други РС-та, малхал съм го, слагал съм го ама не ще!?
Да, прав си. Прецизирам: При инсталиране на локален принтер на "сървър"-а, след няколко стъпки следва избор дали ще го споделиш или не. Това е единия начин да го шернеш. Ако не го споделиш при самата инсталация, впоследствие можеш да го направиш и от контекстното меню за въпросния принтер. Но, питам аз, едни и същи резултати ли се постигат в двата случая? Не знам. Лично аз съм се сблъсквал с подобен проблем (ако не и същия) пак с HP, ама друг модел. Постоянно ми даваше, че принтера е офлайн. Не съм пробвал с махане на отметката, просто го изтрих и от сървъра, и от клиентските ПС-та, и го инсталирах наново в същия порядък и по съответната процедура. Затова ти дадох това предложение.

Едит: Май с теб веднъж пак за принтери си приказвахме по форума :) Ама тогава беше за матричен май (EPSON LX300).

Охх исках да кажа, че притера (HP LJ1010) е включен в РС със USB кабел и е шернат. Като го купих другите РС-та от мрежата печатаха без проблем, сега само РС-то към което е вързан локално печата без проблем, останалите с клизма (по описаният в първия пост начин). Щом се печата локално, занчи отхвърлям възможността проблема да е в него самия??

не е в принтера ясно - проблема е като другите пращат документи на шерващия комп. а иначе тези настройки на порта са много вероятна причина.

а има и друго (което сигурно ще се окаже причината) - ако шерващия принтер влезе в stand by това обърква веднага нещата щото всички шери се откачат. виж да не е това щото това е много вероятно. знаеш къде да го фикснеш това, нали?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...