Jump to content
BulForum.com

Linux и LCD- настройки

GLT

Recommended Posts

Наскоро се сдобих с LCD Philips 190P6ES.

Настроих му само честотите в xorg.conf (корекция от стария ми CRT) и монитора "тръгна".

Но това е грубата работа. Как справяте с "часовникарската" дейност- gamma settings, опции, които не се поддържат от производителя за Linux (Light Frame например при Philips) и каквото се сетите друго.

В драйверите на nvidia има някои нещица (nvidia-settings), също за гама корекцията четох някъде за програма Monica.

С една дума КАК СИ НАСТРОЙВАТЕ LCD под Linux? (опции в xorg.conf и други допълнителни)

Ами аз имам LCD, ама не са ми необходими допълнителни настройки от X-a. AutoConfig на монитора и см доволен. :)

Само честотите настройвам, че иначе не пали :)

Ами аз имам LCD, ама не са ми необходими допълнителни настройки от X-a. AutoConfig на монитора и см доволен. :)

Само честотите настройвам, че иначе не пали :)

Е да, ама все пак трябва да се изцеди максимума на монитора, най-малкото е настройка на шрифтове, AA ...

Всеки може да включи щепсела в контакта

Антиалайсинг можеш да си включиш през X-a. Виж в google.

А какво имаш предвид под 'настройка на шрифтове'?

--AA на шрифтове имах предвид.

Антиалайсинг можеш да си включиш през X-a. Виж в google.

А какво имаш предвид под 'настройка на шрифтове'?

--AA на шрифтове имах предвид.

Да, точно това имах предвид под настройка на шрифтовете, все пак то си е част от настройката на това, което виждаш.

AA e много хубаво нещо, но за малки щрифтове се прави един трик за изключване.

Абе с една дума всичко по веригата ОС-графичен сървър-WM-приложения (gtk)- монитор. Видеокартата нарочно не я слагам в тази система.

Демек ТВА КОЕТО ВИЖДАТ ОЧИТЕ ТИ.

Хех. Ами за всичко си има настройки. Чети си manuals/HOWTOs и си ги нагласяй по желание. Ти да не искаш някой да тръгне да ти обяснява коя настройка за какво е? Това си го пише на горепосочените места.

Хех. Ами за всичко си има настройки. Чети си manuals/HOWTOs и си ги нагласяй по желание. Ти да не искаш някой да тръгне да ти обяснява коя настройка за какво е? Това си го пише на горепосочените места.

Хайде сега ми намери manual в който е описано как се пуска LightFrame на Philips LCD и може да получиш и Нобелова награда.

Все пак не ползвам от вчера Linux. И искам да изцедя максималното, а не Ръг & Тръг както си го направил ти

Ами аз имам LCD, ама не са ми необходими допълнителни настройки от X-a. AutoConfig на монитора и см доволен. xmas.gif

Само честотите настройвам, че иначе не пали xmas.gif

Ако е възможно, значи пише някъде как става. Ама не съм Ванга, че да знам къде и не мисля, че без да съм запознат нито с технологията, нито с моделите на Phillips мога да ти помогна.

И дай да спрем тоя безсмислен диалог - след като не мога да окажа помощ, потърси другаде.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...