Jump to content
BulForum.com

Събитията във Франция

charovni

Recommended Posts

Как ще коментирате последните събития във Франция?

Жителите от бедните предградия атакуват с омраза имащите и доволните.

Логична ли е тази реакция? Подкрепяте ли я? Ще подобри ли тя положените на бедните, онеправданите и неинтегрираните.

Можем ли в България да протестираме срещу бедността по този начин и ще има ли ефект?

Ч.А.

Абсолютно не оправдавам тази реакция! В тия гета живеят хора също като нашите мангали! Не може да прехвърлят цялата вина на обществото за тяхното нещастие!

По всеки един въпрос от общата тема накратко в обратен ред.

Не, ние не сме малцинство първо, второ не сме чак такива боклуци като арабеските и трето тоя номер с бедността е въпрос на мрънкане и леност, ниска квалификация и още какво ли не на нацията и никой не е виноват за тая работа (като изключим едни, чията попара ще се сърба още много, ама вече и да търсим отговорност е все тая).

Надявам се да не им подобри положението. Надявам се да се осъзнаят най-накрая и да им бият шута.

Не, не я подрепям! Реакцията е най-малкото нагла (ще гледам и докрая да бъда мек в изказванията си).

Да, логична е. До това води толерирането на подобен вид боклуци. Храни куче да те лае...

Ще коментира съвсем накратко. Години наред франсетата си пълнят държавата с негри и араби, които като цяло освен престъпност и социални проблеми не генерират друго. Тъпотата на французите е толкова невъобразима, че колкото са шовинисти и мразят всичко нефренско, толкова се пълнят с паплач, но я наричат френска и си я обичат. Тая паплач им яде главата вече доста време. И сега дотолкова са ги изнежили, че почнаха и да се бунтуват. Не стига, че една нормална европейска държава ги е приела и им дава нормално жилище, храна, работа и всичко, а те на бунт се вдигнали. Правилното действие сега е екстрадиция на старите емигранти и як запор на новите. Да видим ще има ли проблеми с арабите (тия а и ония с бомбите), като не ги допускат да влизат в държавата. Толкова... Максимално кратък бях.

Как ще коментирате последните събития във Франция?

Жителите от бедните предградия атакуват с омраза имащите и доволните.

Логична ли е тази реакция? Подкрепяте ли я? Ще подобри ли тя положените на бедните, онеправданите и неинтегрираните.

Можем ли в България да протестираме срещу бедността по този начин и ще има ли ефект?

Ч.А.

Чаровния, по-високо мнение имах за теб...С какво е виновен имащия пред нямащия?Че работи повече, че е по-образован, че има повече късмет?Това,което ти казваш,е било идеал на едни събития отпреди незнам си колко години, дето днеска даже не им празнуваха сефте и годишнината в Русия.Каква е тази соц идеология от тебе, имах те за демократ човек :)

Моята теза няма нищо общо с Русия или каквото там ти е хрумнало, като си прочел моят пост.

Макар че събитията във Франция силно да напомнят за революция. На бедните им идва до гуша да са бедни, вдигат се в една нощ, избиват графовете, изнасилват графините и подпалват замъците им. Това последното беше цитат, но той описва историята, която се повтаря с определена цикличност. Тези събития сега ги назовават "размирици", а не "революция", но в основата движещите сили са същите.

Вбесява ме фактът, че в България има много повече неправди и никой не се осмелява да протестира. Правят ни на маймуни, а мълчим упорито. В този смисъл поставям циганите и арабите много по-високо от нас. Защото те протестират. При това много енергично и шумно. А протеста винаги дава резултат. Ако щеш с циганите в България, които са си извоювали вечното право на безплатен ток и помощи. И да кажеш да са вдингнали някаква революция, а то нищо такова - извоюваха го с едното реване по улиците.

Мога да ти гарантирам че протестиращите във Франция също ще си извоюват своето. Ще получат и работа, и по-добри интеграционни възможности и по-дори условия за живот. Защото протеста винаги дава резултат. В този смисъл те са на прав път и знаят за какво се борят. Трябва да се учим от тях.

Това е моята теза.

И не казвай че си имал по-високо мнение за мен, защото не е имало кога да си го имал. В нито един мой пост преди не съм одобравял нашата демокрация, която ти дава правото да бъдеш беден заради нечие чуждо демократично добро (разбирай го в личен или геополитичен план, по твой избор).

Ч.А.

абе аз защо оставам с впечатлението че става въпрос не за бедни, а за лекенца от разни там банди от имигранти от алжирски и прочее бивши провинции? аз съм превърженик на радикалното мнение че хората са бедни защото не са се постарали да са богати. имам предвид хората в развитите страни, където като работиш няма да си гладен.

Ами това във Франция е пример, затова което би могло да се случи в България. Да, говоря за циганите. И нека хората които пак ще се "плюмчат" че това са глупости да видят, че има пълни предпоставки затова. Който мисли че е невъзможно гетата да вдигнат "революция" нека Франция да му е за пример. Знам че става въпрос за съвсем друга територия и съвсем друга група от хора, но обстоятелствата са съвсем същите. На циганите просто все още не се е намерило някой който да ги организира... Във времена в които Българите са много разединени, циганите са страшно сплотени. Циганите със всеки изминал ден стават все повече и повече. Циганите вече не са малцинство, те са сила... Сила която всеки ден нараства. На който това му се струва смешно, значи просто не вижда фактите.

Ми да, ти би ли си спрял скъпата кола в гетото? А и виж останалите коли ккви са-Клио,Рено 5,...Неестествено седи тоя Пасат там и затва ми напраи впечатление ;)

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...