Mila Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Днес компютърът ми изведнъж компютърът ми страшно забави, взех да гледам какво става в Windows Task Manager и виждам, че CPU Usage си стои винаги на 100 % и не слиза надолу, което никога не е било. Разгледах процесите (от които почти нищо не разбирам) и забелязах, че има едно чудо svchost.exe, което се движи от 74 до 98 % и май прецаква работата. User Name за него е SYSTEM и затова се чудя какво става и не смея да барам. Иначе със същото име (svchost.exe) има 4 нещица, двете са в User Name SYSTEM (едното - тази чудесия с многото проценти, а другото с 00 %), едно в User Name NETWORK SERVICE и едно в User Name LOCAL SERVICE. Пуснах анти-вируса да търси нещо в С - първо върви много бавно, вече 162 минути и нищо не е открил, опитах да направя някаква он-лайн проверка в разните им там сайтове, ама нищо не стана. Единият заби, другият стигна донякъде и също заби, след като ми каза, че имам малко дисково пространство. На С имам от 19,5 общо свободни 4,32 GB а на D - от 17,7 - 2,6 GB. Опитах се да си спомня дали съм сваляла нещо - само някаква Модзила, която си мислех, че е ъпдейт на Модзила Файърфокс, който ползвам, ама се оказа друга и днес я разинсталирах. Ad-Aware също безславно заби, изобщо - голяма гадост! Моля ви, помагайте... Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Рестартирай компютъра и с помпене на F8 влез в Safe mode. Тогава направи сканиране за вируси. Между другото, има си специална тема тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted November 8, 2005 Author Share Posted November 8, 2005 Рестартирай компютъра и с помпене на F8 влез в Safe mode. Тогава направи сканиране за вируси. Между другото, има си специална тема тук. Благодаря за съвета и извинения, че не съм разбрала къде да напиша въпроса. Моля да се затвори темата, а другите си въпроси ще задам там - мислех, че темата е само за проблеми с анти-вирусни програми и spyware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.