Jump to content
BulForum.com

Изгубен GSM

Dido`87

Recommended Posts

Вчера си изгубих тел-а (Nokia 7260)... не знам как и къде е станало, но важното е че ми казаха че може да се проследи по GPRS. Вярно ли е това? Бях до районното където ми казаха че това ставало само за големи престъпления... Някой знае ли към кой трябва да се обърна? Ако ще и да е с $$$ :confused

Ами за проследяване - може ако не е изключен телефона или ако не е сменена СИМ картата, познат преди доста време си беше загубил така телефона, отишъл в офис на Мтел (така помня поне) и оттам проследили местоположението на телефона до метри, като разбира се той е действал веднага - до час максимум, видяли че телефона се движи т.е. някой го носи нанякъде, но познатия направил грешката, че вместо да им предложи възнаграждение за телефона той пратил СМС (не вдигали като им звънял) в който заплашвал човека намерил телефона, че знае къде се намира и по-добре да се обадят за да се разберат къде да се срещнат да си го вземе... е онзи просто изключил телефона...

Линка към горната тема която ти е дал NEO_DDT може да не преглеждаш ,има много неточни и некомпетентни мнения ( не се обиждай NEO ,просто много спамери дето само са чули-невидяли) . Може да бъде проследен телефона,подай молба в полицията.Ако си го взел чисто нов : вземи си документите на загубеният телефон до последната бележка. Не очаквай на следващият ден да ти го донесът на ръце,ще отнеме време ,но ако все още е в границите на Пловдив - ще ти го върнат по-бързо отколкото си мислиш .

Успех.

Линка към горната тема която ти е дал NEO_DDT може да не преглеждаш ,има много неточни и некомпетентни мнения ( не се обиждай NEO ,просто много спамери дето само са чули-невидяли) . Може да бъде проследен телефона,подай молба в полицията.Ако си го взел чисто нов : вземи си документите на загубеният телефон до последната бележка. Не очаквай на следващият ден да ти го донесът на ръце,ще отнеме време ,но ако все още е в границите на Пловдив - ще ти го върнат по-бързо отколкото си мислиш .

Успех.

Тва е вярно, само че при условие че някой реши да се занимава с него...

Обективно погледнато, няма никакво основание полицията да се заема с това, нито пък Мобилтел. Няма престъпление, няма кражба. Ти си го изгубил, някой друг го е намерил. Какво общо има закона тук. Въпросният човек може дори да е обиколил кафетата наоколо и да е питал "да знаете някой да е изгубил телефон тук". Това, разбира се, не се е случило, но няма никакво основание да се изземва телефона от този човек. Представи си, например, как ти си купуваш телефон втора ръка от някой оказион, и след три дена полицаите ти кацват на вратата, изземват ти телефона и те арестуват. Не е нормално.

Пий една студена вода и си потърси друг.

Ч.А.

ПС: Преди около година и аз си изгубих моята Nokia 5110 и постнах една подобна тема тук.

Обективно погледнато, няма никакво основание полицията да се заема с това, нито пък Мобилтел. Няма престъпление, няма кражба. Ти си го изгубил, някой друг го е намерил. Какво общо има закона тук. Въпросният човек може дори да е обиколил кафетата наоколо и да е питал "да знаете някой да е изгубил телефон тук". Това, разбира се, не се е случило, но няма никакво основание да се изземва телефона от този човек. Представи си, например, как ти си купуваш телефон втора ръка от някой оказион, и след три дена полицаите ти кацват на вратата, изземват ти телефона и те арестуват. Не е нормално.

Пий една студена вода и си потърси друг.

Ч.А.

ПС: Преди около година и аз си изгубих моята Nokia 5110 и постнах една подобна тема тук.

Хммм тва обаче не е вярно! Викали са ме във второ районно да ме разпитват за един телефон, изчезнал от един купон (щото пича имаше връзки с полицията) както и да е... Та тоя дето ме разпитваше ми каза че има закон, ако намериш нещо и до 14 дни не го предадеш в полицията, носиш наказателна отговорност!!

Ако всеки го спазваше стриктно този закон щяха да ни вкарат в книгата на рекордите Гинес :) (няма да коментирам, че нещата ще се връщат на полицията, а дали собственика ще го огрее е друг въпрос...), жалко че едва ли много хора подозират за съществуването му (аз не знаех за такъв закон :huh: , но и не съм намирал кой знае какво за да ми е съвестно, че някой го е изгубил :) )

Кофти е, но наистина няма какво да направиш. Освен ако нямаш някой познат в полицията и в мтел, че да ти свършат услуга...Ако ти го бях намерил аз щях да ти го върна :)

На мен ми казаха че точно по GPRS се намирали по-новите телфони...

Обаче в полицията ми казаха че трябвало да чакам сигурно 2-3 месеца за това нещо. Не знаете ли някъде в м-тел където мога да отида и да си платя и да ми кажат веднага къде се намира?

И как ще се намира по GPRS като може и да не е включен ;) Точно по IMEI се търси телефона, защото той си остава същия независимо с каква карта е телефона( освен ако някой не вземе да го смени :)) Тоя телефон струва 100 лева, има ли смисъл да ходиш и да плащаш на някой изобщо? С 10 лева едва ли ще минеш...Просто пий една студена вода, ако ти го бяха откраднали е друго...

Извинявай за грешката, модела е 7260 nokia-7260-1.jpg

който в момента струва над 400 лева, така че има смисъл! Вчера в бизнес центъра на М-тел ми говориха разни глупости които звучаха горе долу като "Можем да го направим но няма да го направим"

Момчета телефона(независимо от марката и модела) може да бъде открит като се включи с поставена сим няма значение на кой оператор.

Като включиш телефона той се регистрира в системата посредством клетки на оператора и изпраща своя ИМЕИ и серииния номрер на сим картата.

Сега незнам ако се разкодира дали изпраща имея на софтуера или на самия телефон но се откриват без проблеми.

А за GPRS това са пълни глупости.

Системата се казва GPS но малко телефони я имат. 7260 няма!

Извинявай за грешката, модела е 7260 nokia-7260-1.jpg

който в момента струва над 400 лева, така че има смисъл! Вчера в бизнес центъра на М-тел ми говориха разни глупости които звучаха горе долу като "Можем да го направим но няма да го направим"

Аа това е друго! Ти в полицията какво си казал точно?

Момчета телефона(независимо от марката и модела) може да бъде открит като се включи с поставена сим няма значение на кой оператор.

Като включиш телефона той се регистрира в системата посредством клетки на оператора и изпраща своя ИМЕИ и серииния номрер на сим картата.

Сега незнам ако се разкодира дали изпраща имея на софтуера или на самия телефон но се откриват без проблеми.

А за GPRS това са пълни глупости.

Системата се казва GPS но малко телефони я имат. 7260 няма!

Нали знаеш че това сме го казали в предната тема около 10 пъти :)

затва попитах за GPRS как става по-точно, но явно никой не знае..

На мен ми казаха че точно по GPRS се намирали по-новите телфони...

Обаче в полицията ми казаха че трябвало да чакам сигурно 2-3 месеца за това нещо. Не знаете ли някъде в м-тел където мога да отида и да си платя и да ми кажат веднага къде се намира?

М-тел извършва трасиране на телефони САМО по нареждане на полицията. Имам познати там, опитвал съм се да трасирам и то по много по-сериозен повод, не става. Само с нареждане.

Ако си хитър в полицията е трябвало да кажеш "откраднат ми е телефона", защото ако си казал "загубих си телефона" не очаквай внимание от тях.

Схемата се проточва и за това време телефона ще бъде в други ръце със сигурност.

Ще се мотае молбата ти, па докато я прегледат, па докато напишат нареждане, па докато стигне до М-тел ....

Да не забравяме че и телефона трябва някой да го включи и да е в мрежата....

Дори и да имаш успех ще го откриеш в някой, който го е купил от открилия го.

Шансът ти е да го открие или светец /да го предаде/ или глупак /да го ползва сам/

Е не , вие пак изпаднахте в подробност.

Как ще докажете ,че не съм го купил телефона примерно от някой форум , а съм го намерил/откраднал от някой - няма как.

Поради тази причина в оказионите взеха да правят договори при покупко/продажби за да ,така да се каже си измият ръцете. Защото ако дадения телефон е откраднат в понеделник , продаден на оказион във вторник и аз го купя в четвъртък..... би трябвало при евентуално проследяване , да търгнат по обатния път и да намерят лицето което е продало телефона на Оказиона и т.н.

А по форуми и т.н. няма как да стане това , което значи ,че всеки който си купи телефон от форума е 50/50 . И къв е извода.... Don't buy :P

А доколко ще се мръднат в полицията с тая бюрократщина.. незнам и съм силно негативно настроен към самата система която използват да хванат някакъв си телефон.

Иначе не съм кой знае колко запознат с начина на проследяване , но със сигурност е по IMEI , даже съм чувал че на Nokia 1100 било много лесно изтриването му и доста хора от подземния свят ползват тая услуга.

Колко е верно незнам , ама и аз да кажа нещо :)

Я кажи още малко за Nokia 1100 че вчера видях един тип от ония с тънките вратове и ми беше много странно понеже използваше точно тази нокиа...

Я кажи още малко за Nokia 1100 че вчера видях един тип от ония с тънките вратове и ми беше много странно понеже използваше точно тази нокиа...

Ми то и аз не съм много на ясно , но ми казаЕа ,че на тази Нокия , се изтривал много лесно IMEI-а и при положение ,че позваш предплатена услуга , няма как да те проследят и наистина сума ти бизони са с такива нокии , та чак по два.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...