Jump to content
BulForum.com

CD-to ми прави странни номера...

Recommended Posts

Значи проблема е следния : Отварям CD-to слагам диск и затварям , почва да мисли при което след малко ми блокира PC-то , даже и мишката. След рестарт на Win-a всичко си върви , мога да отворя диска да си запиша това което ми е необходимо и т.н. , след това обаче като изкарам диска и затвора CD-то , пак същия проблем , мисли мисли мисли червената лампа свети почти без прекъсване , HDD-то не работи ( или поне не стържи в дадения момент ) и пак блокиране. След рестарт пак всичко е 6 докато не се наложи да сложа диск и всичко се завърта и повтаря.

От какво може да е?

CD-то е SONY 52X32X52X на не повече от година е не е кой знае колко експлоатирано

Нямам вируси - поне така показва NOD32.

Изтрих Nero-то което ми правеше някви парчета , ама никва промяна ( явно не е било то ;) )

Та ако някой има идея да казва.

Да си отварял компютъра скоро? В смисъл да не си разбутал АТА кабела и затова да ти прави парчета? Извади кабела, почисти го ако има прах, включи го пак и виж дали има промяна :)

Той си ми е отворен. Има прах не малко , но кабелите влизат много стегнато и добре.

Поразместих ги , набутах ги пак... но няма промяна.

Дали не е време да занеса CD-то на поправка , докато е още в гаранция :confused

Дали не е време да занеса CD-то на поправка , докато е още в гаранция :confused

Да, точно това щях да ти предложа като втори вариант :)

И един съвет - не купувай оптични устройства Сони ;)

Потърси DMA настройките. Мисля, че там е причината за проблема.

В Device Manager>IDE ATA/ATAPI controlers, ...съответния канал... и пробвай да махнеш DMA.

Друго, за което се сещам, е да опиташ да преместиш CD-то на другия IDE канал.

Потърси DMA настройките. Мисля, че там е причината за проблема.

В Device Manager>IDE ATA/ATAPI controlers, ...съответния канал... и пробвай да махнеш DMA.

Друго, за което се сещам, е да опиташ да преместиш CD-то на другия IDE канал.

Благодаря за мненията на всички.

Занесох CD-то на ремонт и чакам да кажат компетентното си мнение все още.

Като има резултат , ще пиша за какво става на въпрос , според ВЕЛИКИТЕ майстори :)

оправиха ли го? само да кажа че може да е ако имаш някоя програма която се пуска автоматично според вида на фаиловете на диска- xp има такава функция. ако при рестарт се оправя и се случва само когата диска тъкмо влиза в cd-то, а след рестарт си е бил там - много вероятно е от това.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...