CyberHill Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Значи проблема е следния : Отварям CD-to слагам диск и затварям , почва да мисли при което след малко ми блокира PC-то , даже и мишката. След рестарт на Win-a всичко си върви , мога да отворя диска да си запиша това което ми е необходимо и т.н. , след това обаче като изкарам диска и затвора CD-то , пак същия проблем , мисли мисли мисли червената лампа свети почти без прекъсване , HDD-то не работи ( или поне не стържи в дадения момент ) и пак блокиране. След рестарт пак всичко е 6 докато не се наложи да сложа диск и всичко се завърта и повтаря. От какво може да е? CD-то е SONY 52X32X52X на не повече от година е не е кой знае колко експлоатирано Нямам вируси - поне така показва NOD32. Изтрих Nero-то което ми правеше някви парчета , ама никва промяна ( явно не е било то ) Та ако някой има идея да казва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Да си отварял компютъра скоро? В смисъл да не си разбутал АТА кабела и затова да ти прави парчета? Извади кабела, почисти го ако има прах, включи го пак и виж дали има промяна Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Той си ми е отворен. Има прах не малко , но кабелите влизат много стегнато и добре. Поразместих ги , набутах ги пак... но няма промяна. Дали не е време да занеса CD-то на поправка , докато е още в гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Дали не е време да занеса CD-то на поправка , докато е още в гаранция Да, точно това щях да ти предложа като втори вариант И един съвет - не купувай оптични устройства Сони Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Ми свалих го... утре ще им го носа и ще ви кажа The Result Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Потърси DMA настройките. Мисля, че там е причината за проблема. В Device Manager>IDE ATA/ATAPI controlers, ...съответния канал... и пробвай да махнеш DMA. Друго, за което се сещам, е да опиташ да преместиш CD-то на другия IDE канал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 8, 2005 Author Share Posted November 8, 2005 Потърси DMA настройките. Мисля, че там е причината за проблема. В Device Manager>IDE ATA/ATAPI controlers, ...съответния канал... и пробвай да махнеш DMA. Друго, за което се сещам, е да опиташ да преместиш CD-то на другия IDE канал. Благодаря за мненията на всички. Занесох CD-то на ремонт и чакам да кажат компетентното си мнение все още. Като има резултат , ще пиша за какво става на въпрос , според ВЕЛИКИТЕ майстори Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 оправиха ли го? само да кажа че може да е ако имаш някоя програма която се пуска автоматично според вида на фаиловете на диска- xp има такава функция. ако при рестарт се оправя и се случва само когата диска тъкмо влиза в cd-то, а след рестарт си е бил там - много вероятно е от това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.