Jump to content
BulForum.com

Проблем след деинсталация на Ace Mega codec pack

break

Recommended Posts

Наскоро реших да си махна програмата Ace Mega codec pack и да си сложа k-lite codeck, обаче като я деинсталирах, след рестарта ми показва ето тази грешка при всяко вклюване.

rundll.JPG

Помислих си че като си инсталирам k-lite ще се махне, но това си продължава да се появява всеки път. Някой да знае как да се премахне?

В Startup нямам никакви програми, които да се стартирват със стартирането на Windows-a.

мда, често става мазало като сменяш кодеци. може и да се оправи по някъв начин, ма аз колкото пъти съм попадал на подобно нещо трепа пациента (със сатъра) и си викам нов :D

препоръчвам ти комбинацията:

FFDSHOW 2005-11-03+AC3 Filter 1.02a+VobSub v2.23+mplayer2.exe - c:/Program Files/Windows Media Player/mplayer2.exe

пояснявам:

FFDSHOW 2005-11-03 - за компресия на видеото и управление на субтите

AC3 Filter 1.02a - за аудиото, потдържа и DTS за разлика от 0,70b при който ти се губи центъра

VobSub v2.23 - за пускане на субти при гледане на MPEG

mplayer2.exe - лек, прост, сработва се перфектно с драйверите на видеокартите (опцията full screen on secondary е бетон)

ако сложиш и iTunes ще ти се отваря всичко с изключение на RealMedia шитовете

Благодаря за съвета, но как да махна самата грешка, която се появаява всеки път като си включа компютъра?

Благодаря за съвета, но как да махна самата грешка, която се появаява всеки път като си включа компютъра?

Start Menu -->Run==>msconfig -->Startup i vij kakvo ti zarejda tam i mahni izlishnoto.

Мисля, че е командата RUNDLL32. Под Startup item е запшисано така, а в коломката Command е записано RUNDLL32.EXE TWEAKUI.CPL, TweakMeUp

Но Rundll не изпълняваше ли някаква и друга дейност? За това не съм много сигурен дали трябва да го махна.

А и плюс това, като махна отметката на някое и му дам ОК, след това като го затворя прозореца и го отворя наново, то вече си е направило копие което си има отметка, въпреки че има и такава команда без отметка.

Махай отметката спокойно няма да има никакви проблеми. Въпросния Tweak или както му е там заглавието ползва RUNDLL32. Демек ползва този процес на Джама за да може да се зареди в RAM-а. Така че махай спокойно нема да имаш проблеми. Както виждаш rundll32.exe търси въпросния процес да го зареди при стартъп, но не го намира поради насрания деинсталиращ скрипт на въпросния кодек пак.

Да но не става. Когато махна отметките и дам на Apply след което Close и Restart, след рестарта бозата сама е прибавила отново същите команди със отметки върху тях, въпреки че тези без отметка си седят.

Не мога да разбера защо го прави и какво не съм направил както трябва, че уиндоса не ще да ме слуша.

Ето ви и малко скрийншотета на това. Пробвах се да откажа и още няколко процеса покрай този:

msconfig.JPG

а ето и останалото меню:

msconfig2.jpg

Значи погледни и в Services, да не би оттам да го иска нещо и да го зарежда. Макар че така както го показваш, не е единствения процес който се дублира по някаква причина. Възможно е вирусче. Но все пак огледай в Services. Рагледай се в регистрито за ключовете на тея програми. Не мога да се сетя къде в регистрито можеше да се настрои старт ъп-а. Ако някой се сеща да пише от там най-лесно ще стане чистенето.

Най-вероятно проблемният процес, който се зарежда при стартиране, е описан в тази папка в регистрите - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run (както спомена KILLERINCHO).

Можеш да се увериш, като видиш каква е стойноста на "Location" от картинките, които си дал. Би трябвало изтриването на ключа, който зарежда процеса в папката "Run" в регистрите, да реши проблема.

И наистина - кодек паковете не са добро решение.

М дам. Започвам да се замислям за смяна на антивирусната.

Вчера като сканирах с панда онлайн и ми откри няколко троянеца в System 32 и 1 spyware в регистрите (но за spyware-a не ми показа къде се намира). Можете да видите тук. :wacko: След като ги изтри троянците, всичко се получи нормално (това което не е изтрила ги изтрих аз ръчно), но като рестартирах ми излезна съощение да се прехвърля на Normal startup и като рестартирах наново всичко се върна по старому. Ето го и съобщението.

restart.JPG

Днес отново стана по същия начин. След като сканирах с панда онлайн, в msconfig стана всичко нормално. Не ми се появяваха командите отново с отметка. Но след рестарта всичко се връща от начало. Явно проблема си е от вирус. По-точно троянец.

A за HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run беше същото. Като изтрия някои регистри и като затворя папката и я отворя отново, те вече са се възпроизвели. Проверих и в HKEY_LOCAL_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run , но там нямаше нищо особенно.

Еми явно ще се наложи да си преинсталирам утре, тъкмо отдавна не съм го правил. Има няма година и половина :) Тъкмо ще си сложа и SP2.

Еми ужким сложих, ама пак същата работа. Ще пробвам пак, но мисля че няма да се промени.

Открих къде е проблема. :woot

Понеже за spyware използвам програмата Ad-Aware SE Professional, обаче когато е включена, не позволява да се правят промени по регистрите и командите в startup панела на msconfig. И след като я изключа и оправя командите и рестартирам, тя се включваше при стартирането на компютъра и пак връщаше старото състояние на командите.

Сега се чудя от къде да я настроя, за да не ми добавя тези команди при стартиране. Защото командите все още си седят в Startup панела, без отметка и съм на Selective Startup. Като я включа и всичко ще си се върне по старо му. А доста добра работа ми е вършела навремето. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...