marto_palen_hal Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Трябва да призная че и мен ме дразнят лапетата дето пушат,а особено се изумявах докато бях в ЕГ-то как некви верашни ....... от 8 клас пафкаха,za да се правят на маже.А и имам доста познати,които пушат само на дискотеки или крачми,за да се показват-толкова е тапо тфа,но неисе.Различни хора различни пушачи.А тези закони кел фаида както се казва.На публични места сто на сто няма как да го забраниqт,защото никои няма да го спазва,но се надявам да оправят вентилациите в кафетата,че и аз като непушачите полудявам понякога при липса на кислород Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Наредба за условията и реда, при които се допуска по изключение тютюнопушене в обособени зони на закритите обществени места и на закритите работни помещения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 NaskoBG, внимавай само какви заключения си правиш за мене и дали е тука мястото да го правиш! Недей да ми кривиш думите както на тебе ти отърва! Edit: ОК, така може... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Интересно колко от тия "гъзарчета", където са почнали да пушат, щото така изглеждат по "отворковци", ще продъжат да пушат, след като цигарите станат по 2.40 - 2.70 ? Според мен доста по малко ще бъдат пушачите в дискотеките. А иначе и аз мразя, тва че дрехите после ми вунят ужасно или пък, като съм пиинал в повечко и тоя дим направо ме довършва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Напротив, циганите като са малцинство, да не би да се съобразяват с нас? Друг е въпроса, че като почнат да ви хващат "разни" болести от цигарения дим вие ще станете мацлниство... Точно там е работата, че голяма част от хората не осъзнават, какви вреди си нанасят с тия цигари, особено жените... Гледам ги в дискотеката, ЦИГАРА СЛЕД ЦИГАРА, дори отиват да танцуват с тях... Ебати шоуто, а пък няма да ви казвам, как боли когато те лепнат с цигара някъде по ръката. И поговорката "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората" не е вярна в случея, защото на голяма част от пушачите също не им е приятно това нещо. Приятел пушач ми каза последния път "ей, не мога да дишам и ми стана гадно чак", след което излезе на вън да се свести малко. Разбирам да изпушат 1-2 цигари за 2 часа, ама то това е една след друга бе. Сервитьорките не могат да смогнат пепелници да сменят. И в крайна сметка, каква е целта на дискотеката? Да идеш и да танцуваш или да идеш и да пушиш, пиеш и да "говориш" с мадамамите, примерно. Всички знаем, за каква приказка може да става въпрос в една дискотека... Защо ли винаги се стига до конфликт между пушачи и непушачи? ВСИЧКИ пушачи знаят, че пушенето е вредно за здравето и че е неприятно за околните. Повечето непушачи знаят, че пушенето е зависимост, а не неприятен навик, и въпреки това някакси смятат, че пушачите са лоши хора, щом не искат да се съобразят с непушачите. Истината е, че не могат. Казвам го като пушач, който е бил повече от година непушач и после пак е пропушил и после пак се е отказал... позната история. Пиша този отговор, за да напомня, че когато се обяснява на един пушач как ще умре по-скоро, как отравя дробовете на другите, не се случва нищо друго, освен това, че той се чувства още по-виновен, отколкото изобщо е. Едната реакция е отбранителната, която всички сте виждали - и аз съм човек с права, имам собствен избор и т.н. Другата реакция е поемането на вината навътре и това влошава положението, защото най-честата реакция на пушача е посягането към нова цигара, тъй като това е един от механизмите за успокояване на пушачите. Мисълта ми е, ако непушачите мислят, че подобни приказти помагат на пушачите да се откажат от цигарите, това просто не е вярно. Ако беше така, досега нямаше да е останал нито един пушач. Отношението към този проблем на пушачите би трябвало да бъде разбиране, съчувствие и подкрепа - точно такова, каквото трябва да е към всички хора, жертви на някаква зависимост - алкохол, наркотици или каквото и да е. Що се отнася до заведенията - аз съм за вентилация (естествено в България имаме огромни трудности с това, но по-нататък нещата ще се нормализират), а и за отделни зали за пушачи и непушачи, докато въпроса с вентилацията се урегулира. На всички пушачи, които искат да се отърват от зависимостта си, пожелавам успех - той е абсолютно сигурен, ако много го поискаш и ако повярваш в себе си, че ще успееш Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Мда ве на теория е много лесно, ама като дойде първия купон или първото напиване и като запалят няколко човека около теб и не се сдържаш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Мда ве на теория е много лесно, ама като дойде първия купон или първото напиване и като запалят няколко човека около теб и не се сдържаш... Много са ви слаби ангелите бе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Абе каквото и да си говорим, пушачите са гадна, нагла сган. Казвам ви го така, че да ви е по-лесно да не мислите, а да ме оплюете по подразбиране. Обаче истината е, че натрапването на нещо вредно другиму си е гадно, егоистично и леко нагло. Всеки да прави каквото си иска, докато не пречи на другите. Толкова. Ааа да, и съобразява се тоя, който пречи, а не тоя, който е малцинство. Колкото до малцинството...не е сигурно...или вие децата не ги броите за хора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Респект! Истината в 2 изречения... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Четях,четях...ехх що ли глупости се изписаха... Направо по темата ще карам.Много изведнъж почнахте да ни мразите нас пушачите.Може би незнаете,но плюете дори собствените си приятели.Дайте ся щото някой е пуснал тема за пушачите и "морала" (въпреки че в таа тема ебахте мамата на всичко живо) и дайте ся да плюем яко щот и без това си нямаме друга работа.Аз имам едно друго предложение..дайте да пречукаме ония щот са с къдрава коса...А?Що тях да не плюем?На мен ми е писнало да си чистя блузата от косми нали?Ми и аз мога така...Изобщо не съзнавате че пушенето е порок,който се превъзмогва адски трудно. Като не ти е кеф,недей да седиш до мен когато пуша.На теб ти е неприятно,ти си пази здравето.Каквото си го правя,то си е за мен. Пушач = Човек с права Непушач = Човек с права Като излезе закон в сила който да не ми позволява да пуша там където искам и това да е наказуемо,тогава аз съм длъжен да спазя закона.ЗАСЕГА аз ще пуша където ми оттърва.Май никой не разбра че с пускането на тази тема,разпалва жестоки спорове..ама ей на..то си има правила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 И защо да се натрапваме питам аз.Какво да спрем да ходим по кафета и крачми.Не ме разбираи погрешно,но е тапо да слагаш сички пушачи под общ знаменател.Да не мислиш че не осазнавам че освен себе си тровя и другите и че преча на непушачите.Осазнавам го и то много ясно-именно заради тфа като излизам с непушачи на кафенце си паля не повече от 2 цигари или изобщо не паля.И кво лошо има да се саобразяваме-тоvа не се ли брои за нещо се пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Виж какво HATE, звучи ми малко смешничко човек на толкова години, колкото аз съм пушил да ми казва какво е пушенето. Но по темата, след като съзнаваш, че пушенето се отказва трудно, защо тогава да тормозите хората с цигарите си по дискотеките. А колкото до закона, малко по-горе написах - Наредба за условията и реда, при които се допуска по изключение тютюнопушене в обособени зони на закритите обществени места и на закритите работни помещения. Ето тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Аз, като един невъзпитан пушач, без капка морал (нали така беше Runner) ще Ви кажа следното: В заведенията има места за пушачи, е защо да се съобразявам тогава, с кого, с какво!? Не съм ли аз в правото си, щом съм заел такова място!? Само дрънкате и се оплаквате, да не казвам като к'во. Mila стига бе, зависимост...неможели. Не осъзнават ли закърнелите Ви мозъци, че пушенето за някои е удоволствие, както за други това е яденето на чесън. Е сега к'во да си отворим една тема, трябва ли да дъвчем орбит а!? EDIT: Mila говорех по-принцип, а не лично за теб. ***Та, не разбрахте ли, че ни писна да ви дишаме гомната? Следващият път, когато някой те подразни, стани и му го кажи, барем разбереш за к'во иде реч Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Непушачите сте много притеснителни за здравето си един два пъти в седмицата щели да се надишат с пушек в дискотеката и вече мразите всеки човек с цигара, ами намразете и шофьорите тогава, защото им дишате изгорелите газове от автомобилите Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Ай стига бе, още малко и ще го изкараш, че пушиш за кеф.... Можеш по всяко време да ги спреш предполагам? Ако наистина така мислиш си доста зле, човек. Из-"пушил" ти е мозъка. Няма да стане отказването толкова лесно, колкото си мислиш. Хич даже Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Ай стига бе, още малко и ще го изкараш, че пушиш за кеф.... Можеш по всяко време да ги спреш предполагам? Ако наистина така мислиш си доста зле, човек. Из-"пушил" ти е мозъка. Няма да стане отказването толкова лесно, колкото си мислиш. Хич даже Ами естествено че пушиш за кеф! Иначе закво да пушиш Друг е въпроса че има и пристрастяване, ама тва не значи че самото пушене не е удоволствие... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Ай стига бе, още малко и ще го изкараш, че пушиш за кеф.... Можеш по всяко време да ги спреш предполагам? Ако наистина така мислиш си доста зле, човек. Из-"пушил" ти е мозъка. Няма да стане отказването толкова лесно, колкото си мислиш. Хич даже Ти май не схвана, кой говори за отказване? Защо да ги отказвам? Ами кеф ми е ест, иначе ще пуша ли!? Или щото не мога да ги спра, затова пуша Брей, ама к'во ли се чудя. Паля една за твое здраве EDIT: бях ги спрял за 6 месеца и отгоре, защо пропуших пак? Да те светна, щото е хубаво. И за да не ме контрираш с въпроса, защо съм ги спрял, ще ти кажа: щото нямах кинти, но сега мога да си го позволя Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATEL Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Много ми е интересно, кога пушачите, ще започнат да се съобразяват с хората, които не пушат. Не разбраха ли, че не само те са важни и че с дйествията (и с бездействията) си, причиняват вреда на една голяма част от хората. Мисля, че ние, които не пушим, не сме по-лоши от тези, които пушат и не сме заслужили ни най-малко да ни тровят с дима от цигарите си. Според мен, тук въпроса опира най-вече до морала и възпитанието, което за съжаление липсва в голяма част от хората...Та, не разбрахте ли, че ни писна да ви дишаме гомната? Koi te kara da xodish na diskoteka? Az sashto ne pusha no v diskotekite dima ot tsigari nai malko me ubiva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Аз, като един невъзпитан пушач, без капка морал (нали така беше Runner) ще Ви кажа следното: В заведенията има места за пушачи, е защо да се съобразявам тогава, с кого, с какво!? Не съм ли аз в правото си, щом съм заел такова място!? Само дрънкате и се оплаквате, да не казвам като к'во. Не ми говори за заведеня и за разделение на пушачите от непушачите. Всички знаят алчните търговци как решават проблема - една маса за пушачи, следващата за не пушачи и така ги редуват. И кво става - нищо, пак е задимено цялото заведение. Отделно съм виждал с очите си как сядат двама на една маса, на която пише НЕПУШАЧИ и питат сервитьорката, "тук може ли да се пуши", на което тя отговаря "да" и носи пепелника. Без коментар просто... Mila стига бе, зависимост...неможели. Не осъзнават ли закърнелите Ви мозъци, че пушенето за някои е удоволствие, както за други това е яденето на чесън. Е сега к'во да си отворим една тема, трябва ли да дъвчем орбит а!?Следващият път, когато някой те подразни, стани и му го кажи, барем разбереш за к'во иде реч Баси смешните сравнения успява да роди твоя незакърнял мозък. Как може да ми сравняваш пушенето с чесъна бе. Хахахахахахааха. Той не само, че не е вреден, ами и е страшно полезен. Стфу плс, кк? И да, когато не ми е приятно правя забележки и въобще не ми пука приятел ли е или не... И друго, както ти ме тровиш и вредиш на моето здраве, на мен какво ми пречи да дойда да ти прасна два шамара, въпреки че това не е полезно за твоето здраве. Точно морала и възпитанието е това, което ме спира да го направя... Ти май не схвана, кой говори за отказване? Защо да ги отказвам? Ами кеф ми е ест, иначе ще пуша ли!? Или щото не мога да ги спра, затова пуша Брей, ама к'во ли се чудя. Паля една за твое здраве EDIT: бях ги спрял за 6 месеца и отгоре, защо пропуших пак? Да те светна, щото е хубаво. И за да не ме контрираш с въпроса, защо съм ги спрял, ще ти кажа: щото нямах кинти, но сега мога да си го позволя Ми то и дрогата също доставя удоволствие, що не пробваш? Koi te kara da xodish na diskoteka? Az sashto ne pusha no v diskotekite dima ot tsigari nai malko me ubiva... А кое те убива повече? Ццц... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Не ми говори за заведеня и за разделение на пушачите от непушачите. Всички знаят алчните търговци как решават проблема - една маса за пушачи, следващата за не пушачи и така ги редуват. И кво става - нищо, пак е задимено цялото заведение. Отделно съм виждал с очите си как сядат двама на една маса, на която пише НЕПУШАЧИ и питат сервитьорката, "тук може ли да се пуши", на което тя отговаря "да" и носи пепелника. Без коментар просто... Съжалявам, мен не ме интересува какво правят търговците, аз съм си на масата и никой нищо не може да ми каже. Баси смешните сравнения успява да роди твоя незакърнял мозък. Как може да ми сравняваш пушенето с чесъна бе. Хахахахахахааха. Той не само, че не е вреден, ами и е страшно полезен. Стфу плс, кк?И да, когато не ми е приятно правя забележки и въобще не ми пука приятел ли е или не... Говорех за миризма, но както и да е, на Вас така трябва да Ви се обяснява, не го ли разбра вече!? Аз нека съм си на маса за пушачи, пък ти ела да ми направиш забележка... И друго, както ти ме тровиш и вредиш на моето здраве, на мен какво ми пречи да дойда да ти прасна два шамара, въпреки че това не е полезно за твоето здраве. Точно морала и възпитанието е това, което ме спира да го направя...Ми то и дрогата също доставя удоволствие, що не пробваш? А кое те убива повече? Ццц... Не съм сигурен, че това те спира. Кой казва, че не съм? Виж сега, аз проблеми нямам, пробема си е Ваш, навивайте се колкото си искате, все някога ще Ви омръзне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Ако съм седнал на маса и има пепелник пред мен и аз ако имам цигари ела да ме спреш да пуша.Аз пуша щото ми е кеф,и ще продължавам да пуша щото ми е кеф.Това дали аз се тровя или не,НЕ ТИ ВЛИЗА В РАБОТАТА!Като не ти е кеф да ми дишаш дима,знаеш къде е вратата,прав ти път.Като има наредба №4 ела ме съди! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Никой няма да те съди по наредбата. Просто ще бъдеш глобен ако пушиш където е забранено - ти и този, който го е допуснал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Много ми е интересно, кога пушачите, ще започнат да се съобразяват с хората, които не пушат. Не разбраха ли, че не само те са важни и че с дйествията (и с бездействията) си, причиняват вреда на една голяма част от хората. Мисля, че ние, които не пушим, не сме по-лоши от тези, които пушат и не сме заслужили ни най-малко да ни тровят с дима от цигарите си. Според мен, тук въпроса опира най-вече до морала и възпитанието, което за съжаление липсва в голяма част от хората...Та, не разбрахте ли, че ни писна да ви дишаме гомната? Братче ти къде точно по света си виждал дискотека в която да има разделение пушачи и непушачи ? Много филми гледате май Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 ***Mila стига бе, зависимост...неможели. Не осъзнават ли закърнелите Ви мозъци, че пушенето за някои е удоволствие, както за други това е яденето на чесън. Е сега к'во да си отворим една тема, трябва ли да дъвчем орбит а!? Не знам защо смяташ, че мозъкът ми е закърнял... Дали защото мнението ми се различава от твоето? А това, че пушенето е удоволствие, е част от психологическата зависимост към цигарите, която е основният проблем - а не физическата, която се преодолява лесно. Точно затова има хора, които спират и почват и пак спират и т.н. Част от зависимостта е точно това мислене, че пушенето доставя удоволствие или че успокоява и т.н. Ако си спомниш първата цигара, която си запалил, тогава удоволствието го нямаше никакво май... винаги става трудно... Малко по-нататък, когато организмът свикне с отровата, т.е. се получи някакво привикване, започваш да разглеждаш това като удоволствие. Ама няма да те убеждавам изобщо. Аз също много време се държах като удавник за сламка за тезата, че това е просто удоволствие, от което не искам да се откажа, а не че не мога. Разбирам те напълно. Просто съм преминала към другия отбор. Най-трудното е да вземеш твърдо решение да станеш отново непушач ЗАВИНАГИ. Свързано е с доста промени в начина на живот, в ежедневието и затова не е лесно. Отказването от цигарите минава през осъзнаването, че те са проблем. Ако предпочетеш да не го осъзнаваш - просто си живееш пушейки и толкова. Въпрос на избор Що се отнася до това, че имаме право да пушим на маса с надпис "пушачи", нали всички разбирате, че това си е заобикаляне на идеята? Идеята никой да не вреди на другите с вредния си начин на живот... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 EDIT: бях ги спрял за 6 месеца и отгоре, защо пропуших пак? Да те светна, щото е хубаво. И за да не ме контрираш с въпроса, защо съм ги спрял, ще ти кажа: щото нямах кинти, но сега мога да си го позволя Браво бе пич. Ти си герой. Щото нямал кинти?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.