Jump to content
BulForum.com

За пушачите в дискотеките...

Runner

Recommended Posts

Много ми е интересно, кога пушачите, ще започнат да се съобразяват с хората, които не пушат. Не разбраха ли, че не само те са важни и че с дйествията (и с бездействията) си, причиняват вреда на една голяма част от хората. Мисля, че ние, които не пушим, не сме по-лоши от тези, които пушат и не сме заслужили ни най-малко да ни тровят с дима от цигарите си. Според мен, тук въпроса опира най-вече до морала и възпитанието, което за съжаление липсва в голяма част от хората...

Та, не разбрахте ли, че ни писна да ви дишаме гомната?

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

и аз не харесвам някви мега-гъзарчета дет пушат кадето им е кеф ,а деже не им пука ,че освен дима, изгарят на 5-10 души дрехите в тълпата :angry1

Който не иска да диша цигарен дим - да не ходи по дискотеките..

Ходил съм и извън България по барове и там "моралът" на хората не е по-различен. Всеки си пафка колокото си иска и хич не му пука дали до него стои непушач.

Ееее може ли да не се пуши по барове и дискотеки....мога да ти кажа че непушачите в дискотеките са мноооого по-малко от тези които пушат....за няколко човека да се съобразяват над 50 съжалявам ама не виждам как ще стане това!!!За баровете също не виждам защо като седнеш да пийнеш нещо да си попкриказваш с някое маце и да й кажеш "Олее тряя да излезна да пуша вънка щот ония пич не пуши" да остави и питието и мацката за да само защото морало го изисква....никога няма да се промени това е полужението....впрочем аз съм непушач и мнението ми е обективно.

Аз съм бивш (надявам се) пушач, но не съм съгласен с твърдението на Runner, че пушачите нямат морал. Пушачите нямат никаква вина затова, че в 99% от заведенията в Пловдив няма свястна (да не кажа, че изобщо няма) вентилация. Дори когато пушех и аз съм полудявал от "димната завеса" в някои барове, дискотеки и клубове. Даже се е стигало до момент, в който самият аз си гася цигарата и цяла вечер не паля, защото направо ми става лошо. Но защо да са виновни пушачите? Виновни са собствениците на заведенията, дискотеките и клубовете, че не са направили вентилация. Ще дам пример с дискотека Dubble в Бургас, където лятото за 1 вечер изпуших сигурно 1 кутия цигари, но не ги усетих, защото навсякъде има вентилационни тръби, които работеха и изобщо не се усещаше, че 80% от посетителите пушеха. В същото време миналата събота бях в Папараци, където изкарахме точно 40мин, след което по най-бързия начин се махнахме оттам. Беше фраш, много топло, задушно, задимено и не се виждаше нищо на 3 метра... Пак казвам - вината не е в пушачите, а в немарливостта на собствениците на заведения ;)

Runner, а кога горките непушачи ще започнат да се съобразяват с пушачите? Гледам дискотека си писал- ами къде да пушат? В тоалетната?!? На бар се ходи да се пие и пуши (и танцува при денс баровете). Това е идеята просто!

А това, което казва Lucky Luciano е супер вярно!

Аз си пуша и ще си пуша където си искам!

Като не искат да е запушено в дискотеките да си сложат свясна вентилация!!! Вие к'во искате в 3 метра под земята дето няма нито един винтилатор да не е задушно и запушено ли? Ами не може!

Продалжавай да си пушиш , където си искаш. И на 2ри януари кат те спре кука и кат ти вземе 50 кинта за дет пушиш на улицата шъ си говорим пак , окей?

Продалжавай да си пушиш , където си искаш. И на 2ри януари кат те спре кука и кат ти вземе 50 кинта за дет пушиш на улицата шъ си говорим пак , окей?

Чакам :) Те и в заведенията май щяха да глобяват... ама се получи поредната тъпотия.

Нямам нищо против да има разделение , но с тези глоби няма да стане .

Те искат в заведение с 50 места и обща квадратура 20кв да има разделение , ама.. това е невъзможно.

Ми и пушачите са хора.Трябва на отбори ли да се разделяме?Пушачи - непушачи...Както някой каза по-горе трябва просто да има вентелационни тръби и проблема е решен!

Ммм доколкото знам тоя закон го има вече и глобата е 20лв, ама съм се разминавал много пъти с куси с цигарата и не са правили проблем...

Колкото за пушенето по дискотеките, тва не е само в България, нормално е в баровете и дискотеките да се пуши, друг е въпроса с вентилацията...

karaman-e предполагам че знаеш колко утопична е твоята идея... Тва е бизнес за милиони и никой няма да се откаже от него...

Ок, ще му кажа :) Те и сега трябва да глобяват, и като караш и пушиш трябва да глобяват, ама колкото пъти са ме спирали за проверка и съм бил с цигара - никаква реакция.

Runner, вие сте малцинство, така че ще се съобразявате :) Пък и какво може да очакваш от наркомани...

Напротив, циганите като са малцинство, да не би да се съобразяват с нас? Друг е въпроса, че като почнат да ви хващат "разни" болести от цигарения дим вие ще станете мацлниство... :D :P

Точно там е работата, че голяма част от хората не осъзнават, какви вреди си нанасят с тия цигари, особено жените... Гледам ги в дискотеката, ЦИГАРА СЛЕД ЦИГАРА, дори отиват да танцуват с тях... Ебати шоуто, а пък няма да ви казвам, как боли когато те лепнат с цигара някъде по ръката.

И поговорката "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората" не е вярна в случея, защото на голяма част от пушачите също не им е приятно това нещо. Приятел пушач ми каза последния път "ей, не мога да дишам и ми стана гадно чак", след което излезе на вън да се свести малко. Разбирам да изпушат 1-2 цигари за 2 часа, ама то това е една след друга бе. Сервитьорките не могат да смогнат пепелници да сменят. И в крайна сметка, каква е целта на дискотеката? Да идеш и да танцуваш или да идеш и да пушиш, пиеш и да "говориш" с мадамамите, примерно. Всички знаем, за каква приказка може да става въпрос в една дискотека...

Именно това се опитах да кажа , ама от страната на пушач.

На мен ми е супер неприятно като влизам някъде където е като лисичарник , където не може да се диша от пот и пушек ;)

Но това не значи ,че аз съм виновен че пуша. А ХЕИ ,че дават разрешителни на някви дупки където трябва да има добра вентилация , не са мо за цигарите , а за лошия въздух , пот и липсата на кислород.

Там трябва да се търси проблема , а не: пушачите са ни виновни!

А ние като сме наркомани - ще умрем НИЕ а не Вие ;)

Така че ........

Не разбраха ли хората, че на пушенето му мина модата? Че мрете, пушачи? (Не като бройка, а като средна продължителност на живота?)

Иначе ме кефят гъзарчетата, 1 месец не пуши, ама като отиде в чалготеката, нагъва здраво :lol:

Който не иска да диша цигарен дим - да не ходи по дискотеките..

Ти си бил много отворен бе. Значи, който не пуши няма място в дискотеките?

........... На бар се ходи да се пие и пуши (и танцува при денс баровете). Това е идеята просто!

То по тая логика може да кажеш, че и да се друса човек.

Аз съм бивш пушач и знам каква напаст са пушачите. Не се съобразяват с никой, щом им се пуши.

То по тая логика може да кажеш, че и да се друса човек.

Значи логиката е вярна :)

(не забравяйте, че алкохолът и цигарите са си наркотици, но просто са легални!!!)

Като иска някой да се надруса, да си купи едно кило наливна, две кутии цигари, малко дрога, да се затвори някъде и да се друса колкото иска. Дискотеката все пак е обществено място.

Живеем в свободна страна , спазваме законите ( горе-долу) така че няма к'во да ревете тука!

Ще се пуши докато е легално и то не само по улиците а на всякъде.

Абе вие непушачите не сте ли малко краини-като ви чета мненията се удивлявам колко сте злобни .И ся кво, ние пушачите да мрем,така ли ?Секи си избира да пуши или не,аз сам chain smoker,но вапреки това кадето и да отида внимавам да не изгоря някои с цигара и се саобразявам с непу6ачите.А белите с цигарите по дискотеките са заради лошо вазпитание или употреба на алкохол.

Аз също съм непушач и когато вида някой с фас бягам от него неискам да му дижаш боклуците и да ми овунява дрехите :angry1 ,но повече се дразна на тия лапета дето пушат по 15-16 години,че и по-малки :sayjin....и за какво е всичко това за гъзария,мога да им кажа,че така са още по смешни :lol:

Абе нямаше ли стара тема за пушачите :confused

Нали от 1 януари 2005 влизаше някакъв закон,за пушенето на обществени места и мисля,че им дадоха 1 година на кафета и т.н да си ги оптимизират с вентизационни шахти

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...