Jump to content
BulForum.com

Повече полиция по улиците

kopche

Recommended Posts

Значи ако имат светлоотразителни жилетки, 100% са полицаи? :D

Аз също съм ЗА, искам да стане като в германия, през 100 метра полицай, ако стане нещо, веднага можеш да разчиташ, че ще те защити.

Значи ако имат светлоотразителни жилетки, 100% са полицаи? :D

Аз също съм ЗА, искам да стане като в германия, през 100 метра полицай, ако стане нещо, веднага можеш да разчиташ, че ще те защити.

прочети си правилника за прилагане на ЗДП и ще видиш че съм прав. просто ако не е с полицейска униформа, описана в закона(има и различни листовки за чужденци и неосведомени българи), значи не се е легитимирал, следователно не е полицай и не съм длъжен да му се подчинявам. ти на всяка размахана стоп-палка ли би спрял?

Естествено, че трябва да има полиция по улиците! Катаджии с радари на всеки ъгъл, да се кротнат всички малоумници, селяндури, малки пикльовци и всички останали, които си избиват комплексите зад волана, полицаи по центъра, по пазарите, по тротоарите и навсякъде другаде, където може ! В такива овчедушно и просташко общество няма друг начин да накараш хората да се съобразяват с правилата!

ПС всъщност ние даже не сме и общество, а някакво стадо, първобитно племе или нещо подобно...

всъщност ние даже не сме и общество, а някакво стадо, първобитно племе или нещо подобно...

Мда и това важи за всички. И Мобо е прав в тоя ред на мисли. Затова и казах, че ако се прави, както трябва, е прекрасно. Така не е никак хубаво, но не може всичко да се промени толкова бързо. За да се промени манталитет, който се е изградил за 50тина и повече годинки във вече 3 поколения, няма да е достатъчна нито едната акция "Респект" за едните, нито няколкото събудени посред нощ адвокати за другите... Да се надяваме, че ще има ефект цялата работа...

За да ловят престъпниците, няма нужда да ми се разкарват по улиците и да се надъхват на който им скимне... Пример: тва лято се прибираме с едни приятели от главната пеша към кичука и минаваме пред Тра-ла-ла, покрай Симфония. Точно след сградата в която се намира кафето и фитнеса има малко пространсво което се използва като паркинг, та някво голфче тръгва да излиза от там и един кадет който беше на тротоара точно до нас тръгва с мръсна гас и му препречва пътя. В същия момента от кадета изкачат 4 пича (цивилни) с пистолети в ръцете, като единия отива и отваря вратата на голфа и му казва "Не мърдай полиция!". В следващия момент един от другите извиква: "Не тази ве! Другата кола!" При което пича зарязва тоя от голфа и отиват при колата отзад, в която някъв пич тъкмо даваше на заден към алеите на Градската... Последваха викове, заплахи, пича се заключи вътре, разбиха стъклото, изкараха го, наритаха го и ние си продължихме...

Лека полека се засилва полицейското присъствие. Говоря за последните 2-3 години. Резултата е на лице - намаляха разбитите коли, хората вече по-ряко си намират колите на трупчета сутринта, няма тъпи футболни хулиганчета, които пеят в 3 часа през ноща за локото или за ботев.

Има здрави закони (първата стъпка) изобщо и особено здрави закони, които защитават полицая. От друга страна полицаят трябва да е в полза на гражданите и при всяко изпълнение от типа "ем, ся кво да нъпраим, нямаш ли да дадеш нещу?" да мога да се обадя на телефона написан на челото му и утре вече да не е на работа (това в същност важи за всички длъжностни лица). Трябва полицаят да седи на всеки ъгъл и аз да знам, че като спукам гума или не се чувствам добре, той е там, за да ми помогне. Аз съответно пък трябва да си плащам данъците, за да го има него там. Големите риби в престъпността не се ловят от обикновените полицаи и тоя род акции са смешни.

Бравос, и аз смятам така :punk И никаква толерантност, че с тая толерантност Париж вече циганите го сринаха :pirate

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...