Jump to content
BulForum.com

Повече полиция по улиците

kopche

Recommended Posts

Абсолютна простотия е. Държавата показва просто колко е безсилна. Полицаите по улицата могат да "фанат" примерно мене ако се прибирам пиян. Баси те секи ден се гърмят и оня глупавия министър ни убеждава, как имало държава и тя била силна.

Ако се прави както трябва е много добро и съм много ЗА. Ако си говорим за тъпо изпълнение...ясно, че не е работа...

Въпросът ми е следният - трябва ли да има полицаи през 100 метра, за да живеем спокойно и сигурно? Ако да - докога? Ако не - защо пък не? Съгласни ли сте с кампанията, която се провежда напоследък в София (признавам, че не е задължително тук някой да се вълнува ужасно много от софийската действителност, но нека да помислим по-общо)? Повече свобода или повече контрол? Какви са плюсовете и минусите на двете?

Тая акция 'Респект' е пунта-мара.... Е вижте колко полиция имаме те 'вършат' нещо , ние им прекъснахме отпуските за великата операция с която Бургас - Пловдив вместо 3 часа се прибираме 5 :angry1

Хванахме една крадена кола и т.н.

Се едно всички мафиоти и престъпници не знаят за тая тъпа операция и ще тръгнат на някъде... ми няма да тръгнат ще си стоят на топло ще плющят ракии и салати и ще гледат по ТВ-то акция 'Респект' :angry1

Трябва агентура която да дава инфо за тези лица и по данни да се извършват арести. А не да бием барабаните ,че видете ли имаме полиция :angry1

Не мога да ги слушам тея нещастници начело с Петков ( май така се казваше нещастника )

Ае със здраве че пак се изнервих!

Еми ся бат' Бойко като стана кмет, хората в София ще им се налага да ходят с бронежилетки :) Иначе много ми напомня на образа на лондонските полицаи, които са по-скоро атракция, отколкото полицаи... Ако това цели :D

Биг Брадър му е майката!

Аз ще ти кажа, как трябва, бе. Само дето тая работа няма да стана за две седмици. Докато се изгледаи сериозна полицейска институция в тая държава много време трябва да мине. Първо заради всички, които са в нея в момента, второ заради общественото мнение по повода и трето поради нежеланието на тези, които трябва да дадат ход на тая работа. А крайният резултат е, че няма измъкване. Има здрави закони (първата стъпка) изобщо и особено здрави закони, които защитават полицая. От друга страна полицаят трябва да е в полза на гражданите и при всяко изпълнение от типа "ем, ся кво да нъпраим, нямаш ли да дадеш нещу?" да мога да се обадя на телефона написан на челото му и утре вече да не е на работа (това в същност важи за всички длъжностни лица). Трябва полицаят да седи на всеки ъгъл и аз да знам, че като спукам гума или не се чувствам добре, той е там, за да ми помогне. Аз съответно пък трябва да си плащам данъците, за да го има него там. Големите риби в престъпността не се ловят от обикновените полицаи и тоя род акции са смешни. Тях изобщо не ги обсъждам. Казвам това, че ако има сериозна полиция, сериозни закони, няма да има толкова много дребна престъпност и ще има спокойствие. Малко химера ми се вижда тая работа на тоя етап, но все пак... Нали трябва към нещо да се стремим?

Полицаи не съм виждал от 100 години на улицата!

Тръгни извън града , примерно към Хасково , Русе , Бургас и ще видиш ( поне преди три дни беше така ) толкова полицай колкото населени места има умножени Х2. Беше страшна работа. Направо ми се отщя да карам :angry1 през 20км KПП ... 20км ограничение ........ не е за разправяне :angry1

GeorgiK, добре, но кой определя "как трябва"? Точно това е въпросът. Защото доколкото имам наблюдения, в последните дни се спират автомобили на най-прости, обикновени хора, които абсолютно по никакъв начин не вредят на обществения ред.

Над 80 % от колите по българските улици са на над 15 години. Нормално е по-често да виждаш такива автомобили.

По темата смятам, че проблемите отиват при правилните хора, в повечето случаи :)

Често се прибирам след 23 часа, но никога не съм имал проблеми с полицията, нито някой от приятелите ми. Предполагам, че след като има на всеки ъгъл ченгета, обирите ще намалеят.

Нищо лошо няма да е тъпкано с куки, да си карат новите Астрички и т'ва е B)

ами те мафиотите хойкат по магистралата, не карат из разбитите пловдивски улици да си трошат баварците и ламборгинитата!

Ми по-принцип си прав.

Но не мисля , че има някакъв ефект от тези блокади ( за съжаление )

А за самия град съм съгласен да има повече полиция , но това не значи че трябва да пречат на и без това шибания натоварен трафик ;)

А иначе като цяло с това най вече ще има ефект за пияните малоумници и тъпанарите дето карат без светлини нощно време. Примерно аз съм нямал проблеми с полицай вечер освен честите проверки за алкохол , но това е правилно и не се ядосвам.

Лошото е че не съм виждал 760li спряно за проверка ;) Да не говорим за паяците... ама да не навлизам в друга тема :)

:huh: Ти къде живееш, щото аз съм в кичука и няма вечер в която да изляза и да не мине патрулка поне 2-3 пъти, да не говирим за двете групи цивилни от криминална полиция съответно с бежава и червена лада, които са ме джобили вече незнам колко пъти и са супер надъхани... :angry: Освен тва по главната всяка вечер е пълно - с патрулки, пешеходци направо ми писна да ги гледам... :wacko:

Тва с тия акции са пълни глупости, най-много да хванат някой друг мухльо или някой пич дето просто е пиян или нещо се сдърпа с някой да си го отнесе... Тва ни най-малко ще попречи на организирата престъпност! Тия операции са за замазване на очите на дребния данъкоплатец, дето гледа по телевизията хванали два наркомана и един пияница и вече голяма работа станала, полицията много добре си върши работата...

офтопик:// искам да питам ако се сбия с полицай, който не е на работа и не е униформен, счита ли се за нападение на длъжностно лице?

По мои наблудения последно време са плъзнали много патрулки,няколко пати като се прибирам от дискотека съм засичал патрулки да обикалят м/у блоковете,бавно и на пръв поглед старателно да оглеждат.Това е добре,защото ще се намалят инцидентите по това време на денонощието,но все пак трябва много по-сериозен контрол,докато полицията не всява респект у всички работата няма да се оправи.Иска ми се както аз бих се спрял да направя нещо незаконно,да знам че и човекът ц/у мен ще има същия страх,даже не толкова респект,от институциите.Само тогава ще спрат дребните побоища,и ще може да се говори и за борба с престъпността!

аз пък видях преди няма и половин час като се прибирах по главната.

чесно казано ми стана приятно като видях,че шансът някои от тълпите пияни кретени да ме пребие е сведен до минимум заради наличието на униформени.

....

но пък куката може и да са я пратили да обикаля някой да не отмъкне плочките,които са ги складирали на главната,знам ли

но аз лично съм за-нека пуснат куки да патрулират пеш по улиците,вместо да трупат калории в някоя лада сърбайки по цяла нощ кафе :/

иначе това дето изкараха цялата жандрамерия на междуградските пътища си е пълен ташак,отчитат дейност само.а и си е същата работа...

миналата събота пътувам към асеновград,карам си чинно с 80,и един с един авенсис ме лъхна с видима скорост 160,точно когато антирадара ми беше почнал да пиука.съответно на авенсиса му хакнаха палката,ама чудо голямо-няма и половин километър по-надолу авенсиса пак ме изпревари,което ще рече,че куките на драго са приели солидната почерпка,вместо да губях 15 минути да пишат акт

Ако не е униформен е хулиганство! Опит за нанасяне на телесна повреда! Обаче и да не е униформен ако каже, че е полицай, поискай да се легитимира, и никога не го нападай сам! Имаше и още клаузи. Разгледай НПК. Все пак ще те те обвинят в най-лошото ако има и свидетели работата ти е омазана от всякъде! Насилието не решава нищо. Ако не може да се владеете, не излизайте от къщи или избивайте другате!

Едит

така е, живея в квартал населен с военни. Ако стане нещо се гърми бързо и точно! Няма нужда от полиция!

Мда знам ама един от тия надъханите от криминална полиция, ме заплаши (пред свидетели) че щял да ми счупи ръцете :angry: та затва питам...

А от къде знаеш, че е щял да го направи. То можеше да ти каже и че ще ти избоде очите, ама...

А от къде знаеш, че е щял да го направи. То можеше да ти каже и че ще ти избоде очите, ама...

Аве не знам дали е щял да го направи, ама питам ако го видя по улиците и се спречкаме кво ша стане ;) щото много мразя да ме заплашват, а и поне имам свидетели за които знам, че са ми приятели и не им пука и ако се наложи ще свидетеслстват...

Toва е заплаха , с която можеш да го съдиш ( ако имахме съдилища и закони ) за заплаха или нанесени морални щети ;)

Но като цяло в БГ няма смъсъл ;)

Аве не знам дали е щял да го направи, ама питам ако го видя по улиците и се спречкаме кво ша стане ;) щото много мразя да ме заплашват, а и поне имам свидетели за които знам, че са ми приятели и не им пука и ако се наложи ще свидетеслстват...

Тогава пак ще те осъдят заради нападение над полицай, защото причината за нападението ти е такава. Все едно да го пребиеш цивилен, защото когато е бил на работа си я е вършил и те е глобил за превишена скорост или за някакви думи. Но пък може да го съдиш, за това че те е заплашвал без причина, подействал ти е на психическа основа, шок, безсъние, сърцебиене... ;)

Toва е заплаха , с която можеш да го съдиш ( ако имахме съдилища и закони ) за заплаха или нанесени морални щети ;)
М дам. Изпревари ме. :) Но не мисля че няма смисъл.

Честно да си кажа , по-добре да не ни се налага.

Иначе най -малкото което ще стане е ще го порицаят едно хубаво , може и да го уволят дадения полицай , а ако го осъдиш , в досието му влиза ама едно хубаво и после и в СОТ трудно ( с връзки ) ще го вземат.

Вече много се държи на тези неща , а както знаем ще уволнят служителя само за да си измият ръцете с него.

Аз гледам ся напоследък по пътя много ченгета има, което е хубаво. Малко или много хората изпитват уважение към тях. Смисъл като видиш полицай малко се замисляш, кво ще правиш. Малко си осъзнаваш своеволията. Гледах на една пешеходна пътека имаше полицаи и тия с колите, доста се съобразяваха с хората стъпили на пътеката. Но неможе ли това да е до морал и възпитание, а не до тва, че има полицаи? Вместо да се занимават с дребните неща(макар, че тия полицаи не се занимават с нищо), които им създават повечето от нас, те трябва да се занимават с нещо по съществено. Но както е казано,малко камъче обръща каруцата (или нещо подобно) :blink:

Az nesto ne moga da sxvana. Iskame da ima zakoni i tezi zakoni da se spazvat, iskame da si tarsim pravata, no da ne igraem po pravilata. Ami nali ot tuk se zapo4va. Ste se razxojdat sega po ulicite, ste loviat drebni xuligani, koito pak ot svoia strana ste mrankat, 4e za koko6ka niama pro6ka i t.n. Dokato obstestvoto ni e s podobno mislene, ste si ostanem nepravova darjava, zastoto vseki se stremi da mine ne po pate4kata na zakona(i az v tova 4islo). Pak i bix kazala, 4e v pove4eto slu4ai se zapo4va ot malkite nesta. Dopada mi ideiata(stiga 4engetata da si var6at naistina rabotata)

Скапани ушеви...немога да ги търпя!!Правят се на кой съм аз ходят се едно са крале и вобще не ги боли за населението!!Да не мислите че кат тръгнат да ви грабят някой ще дойде на помощ?Пфф да бе ще си пази собствената кожа и вобще няма да му дреме!!Неможеш да ги осъдиш неможеш да ги пипнеш дори и с пръст защото са задружни кат мангалите!!!По-голямата част са корумпирани и по цял ден не си вдигат задника от кафенетата и от патрулките!!!Без тях с тях все в гъз!!!

Малко или много хората изпитват уважение към тях. Смисъл като видиш полицай малко се замисляш, кво ще правиш.

Именно, съгласен съм!

Операцията се казва "Респект", демек с присъствието си полицаите трябва да респектират. Според мен в София се забелязват по-малко свръхскъпи автомобили или пък се бъркам :wacko: Както и да е. Нали изнесоха данни, че за 3 дни иззели над 150 нелегални огнестрелни оръжия. Не знам си колко преправени от газови, не знам колко с изтрити номера...абе луда работа. Според мен малко или много има ефект. Или поне така се надявам :unsure:

Аз лично съм ЗА такива операции.

И междо другото какво значение има колата? Т.е. ти като си с евтина кола да не те спират така ли? На мен скоро ми се случи супер стабилна проверка ми правиха, пред блока в 2ч. през ноща. Явно за крадци ни помислиха, щото седят някви 2ма в една таратайка в 2 през ноща...Какво да си помислят хората. Провериха ни, видяха, че всичко е ОК и си заминаха. B)

на мен пък никак не ми допада идеята да ме спира вечер некадърник без шапка и отразителни елементи по униформата си. да ме кара да спирам след завой, т.е. при намалена видимост за идващите зад мен. да си изключвам светлините и да ми задава тъпи въпроси "що пусна аварийките?". през цялото време друг некадърник с бронежилетка, на която естествено са й извадени бронираните плочи, за да не тежи, но пък е много куул кат я натъпчеш с вестници, да си подмята допотопен автомат(който обаче е боядисан наскоро - значи е като нов!) със СВАЛЕН ПРЕДПАЗИТЕЛ както в посока мен, така и във всякаква друга посока. и да ми отговаря на молбата ми да се легитимира и да си сведе оръжието към земята със:"къв си ти бе?! ша смачкам от бой!". и адски ми е неприятно да губя 2 часа в местното районно да обяснявам на некадърен началник как да си командва некадърния персонал и че въпреки цялата им некадърност не е станал инцидент като онзи с 15-годишното момиче на петолъчката (което беше застреляно при случайна стрелба при подобна ситуация от подобен некадърник). неприятно ми е да плащам на адвоката си, за да бъде събуждан през нощта и да обяснява на некъдрниците, че нито имат право да ме задържат без прокурорско постановление, нито могат да ми изземват каквото и да е, включително мобилния ми телефон, на който бяха записани доста интересни разговори с полицаи.

неприятно ми е че няма да повярвате на половината от написаното от мен по-горе. неприятно ми е, че ще сте прави, макар и само за втората половина. предпазителя наистина беше свален, но човека се сепна, спусна го и пристегна ремъка на оръжието, а аз просто им обясних, че другия път като не видя светлоотразителни униформи, просто няма да спра, защото няма да съм сигурен че са истински полицаи. на което те ми отговориха, че други униформи не са им дали. неприятна некадърност....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...