Jump to content
BulForum.com

Трябва ми МНОГО ТИХ Fan за socet A

Recommended Posts

Бих ти препоръчал продуктите на GlacialTech. Изключително тихи (19 dBA), а и охлаждат добре. Доколкото си спомням в БГ ги внася фирма Stantek.

pelegrino благодаря ти много, но ми трябва и конкретен модел.

Искам да добавя че няма да има "clock" така че самото охлаждане

не е толкова важно.Освен това е важна и цената.

Интересуват ме модели и цени. Благодаря предварително!

FAN - 8лв.

2600 оборота. Почти идеално тих на тези обороти. Мисля, че мняма да намериш вентилатор на пълни обороти който да е идеално тих. Винаги се коригира надолу с понтициометър или пък чрез контрол от дъното.

Я да питам и аз :D Трябват ми 2 много тихи вента за кутията - единият, ще е отзад под захранванета, а другия отпред под харда :)

Дайте някакви предложния за тихи вентове :bgrin:

Напротив, ще намери ако си купи въпросния silent breeze, имам два на кутията и изобщо не може да ги чуе човек

Първо говорим за такива за процесор, а не за кутия, макар че има охлаждания за процесори които са с 8 см перка и на тях да може да монтираш тези които ти цитираш. Ако човек търси безшумното може да си вземе такова без вентилатор, стига да иска да се раздели със суми над $30. Наи-интересното е, че ако искаш по-тихо вентилатор трябва да търсиш такъв на втулки, които пък има по-къс живот и по-бързо се раздрънква. А пък за автора на топика ще кажа да вземе малко да се порови в интернет и да почете.

Я да питам и аз :D Трябват ми 2 много тихи вента за кутията - единият, ще е отзад под захранванета, а другия отпред под харда :)

Дайте някакви предложния за тихи вентове :bgrin:

Преди година си взех системен вентилатор на същата фирма (GlacialTech) и оттогава им станах голям фен. Точният модел е Silent Blade и е 2-balls bearing. Върви на 1700 RPM, а шумът е само 19 dBA (практически недоловим за човешкото ухо). Има две разновидности - син и черен, както и вариант 120 mm. Струваше някъде около 10 лв.

В ЕРА продават модели на Glacial Tech иначе Silent Breeze модел при тях липсва но пък имат 80мм перка Glacial Tech 19dB на цена 10лв, в Ресет продават перки Cooler Master Ultra Silent само 13dB но на цена 13.50лв

b.t.w. И аз съм със Silent Breeze II 19dB 2500rpm охладителя си бачка чудесно(през лятото в жегите държи 40-42 градуса на idle). Доволен съм от него.

шумът е само 19 dBA (практически недоловим за човешкото ухо). .

19дб си е напълно доловим за човешко ухо. (освен ако не си 50 годишен рок музикант или копач в каменна кариера). Друг е въпроса, че все ще се намери нещо, което да го заглуши...даже уличният шум

В ЕРА продават модели на Glacial Tech иначе Silent Breeze модел при тях липсва но пък имат 80мм перка Glacial Tech 19dB на цена 10лв, в Ресет продават перки Cooler Master Ultra Silent само 13dB но на цена 13.50лв

Тези вентове на колко оборота работят :confused Точно нещо такова търся, но незнам дали ще охлаждат кутията или само ще въртят, ей така за спорта :lol:

Инфо за Cooler Master Тук

Накратко: 1400rpm, 15.75CFM(Air Flow), 80grams, 50 000часа

Инфо за Glacial Tech

Тук

Накратко: 1700оборота, 25.20CFM, 82грама, 30 000часа, 3pin&4pin конектор

Glacial Tech прави по-добър поток, има 3&4 пинов накрайник, но по-кратък живот.

По-добър поток ще имаш с Glacial Tech, но с Cooler Master-а ще ти е по-тихо в кутията.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...