Eagle Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Изкам да попитам,някой знае ли програма която трие останки от отдавна инсталирани и в последствие деинстарирани програми в директория Windows.Както знаете при инсталация на програма тя записва файлове в тази папка и при деинсталацията не се премахват и остават там. С времето папката Windows се разраства и става доста обемиста. Опитах с Tweak,Disk Cleaner ,но те трият бисквитки,регистри,кешове. Има ли въоще такава програма? Или май ще инсталирам Windowsа на ново.С ХР съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Изтрии всичко от папка C:\Wnodows\System32\dllcache Ако не я виждаш тази папка, напиши горния ред в адрес бара на уиндоус експлорера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Да, но си оправи линка C:\WINDOWS\system32\dllcache Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Сигурни ли сте че това трябва да се изтрие.Да не го делна и после да трябва да си преинсталирам XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Сигурни ли сте че това трябва да се изтрие.Да не го делна и после да трябва да си преинсталирам XP. Търкай спокойно. Аз преди малко го направих и забелязах,че ми се освободи място в C,където е бозата Имах към 2 хиляди файлчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Благодаря,момчета ,най вече на KILLERINCHO и Botev1912 за съвета. Изчистих от този затлачен Вин ,фаилове с големина 350Мб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 http://donramon.hit.bg/www/Tweaks.html Това също може да ти е от полза. Както и това http://bufu84.hit.bg/WindowsTweaks.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 А вярно ли е че файловете в WINDOWS директорията, които започват с $ са също неизползваеми. Някъде бях прочел, че тези файлове се използват само за инсталацията и после стават неизползваеми. Говоря за всички автоматични ъпдейти на уиндоус, като например $NtUninstallKB825119$ които ми седят като скрити. Защото са доста и заемат над 300 МВ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 А вярно ли е че файловете в WINDOWS директорията, които започват с $ са също неизползваеми. Някъде бях прочел, че тези файлове се използват само за инсталацията и после стават неизползваеми. Говоря за всички автоматични ъпдейти на уиндоус, като например $NtUninstallKB825119$ които ми седят като скрити. Защото са доста и заемат над 300 МВ. http://support.microsoft.com/?kbid=329260 Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Е значи са си неизползваеми, защото не мисля да ги деинсталирам. Пък и след като ги изтрия, излиза че пак може да се деинсталират, така че не виждам проблем да ги махна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 System Restore също е един безкрайно излишен процес който може да се махне и да спести място. Просто нямам спомен досега да съм избрал опцията Last known good configuration и да не се е сбозило положението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 System Restore също е един безкрайно излишен процес който може да се махне и да спести място. Просто нямам спомен досега да съм избрал опцията Last known good configuration и да не се е сбозило положението. Искам да добавя, че System Restore няколко пъти ми се е случвало да спасява положението на компове на приятели, вярно, че на моя никога не съм го ползвал, още повече сегашния ми Виндовс я няма тази функция, но преди седмица някъде например на един приятел не му палеше компа освен в сейф мод, и след изключването от сейф мод на всичко което се сетих, пак не палеше. В сейф мод - систем ресторе и всичко запали и още си работи идеално. Функцията не дърпа много ресурси, освен при стартиране и инсталация на програми, а както знаете, може да й се ограничи размера на харда който ползва. По дефаулт мисля че ползваше 10%, аз преди му давах около 400 МБ максимум. Вярно е също, че понякога не спазваше това ограничение и растеше повече, но веднъж месечно си чистех restore points. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Изтрии всичко от папка C:\Wnodows\System32\dllcacheАко не я виждаш тази папка, напиши горния ред в адрес бара на уиндоус експлорера. не го намира това :C:\Wnodows\System32\dllcache когато отворя :C:\Wnodows най отгоре излизат 10 реда с папки които са оцветено в синьо и имат в заглавието $ да ги изтрия ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted November 8, 2005 Author Share Posted November 8, 2005 Искам да добавя, че System Restore няколко пъти ми се е случвало да спасява положението на компове на приятели, вярно, че на моя никога не съм го ползвал, още повече сегашния ми Виндовс я няма тази функция, но преди седмица някъде например на един приятел не му палеше компа освен в сейф мод, и след изключването от сейф мод на всичко което се сетих, пак не палеше. В сейф мод - систем ресторе и всичко запали и още си работи идеално.Функцията не дърпа много ресурси, освен при стартиране и инсталация на програми, а както знаете, може да й се ограничи размера на харда който ползва. По дефаулт мисля че ползваше 10%, аз преди му давах около 400 МБ максимум. Вярно е също, че понякога не спазваше това ограничение и растеше повече, но веднъж месечно си чистех restore points. Значи,по твоя съвет Ресторето да не го махам. Мислех да го махна,но като прочетох твоя пост се отказах.Просто ще го трия от време на време да не набъбва много и ще спя спокоино.Не,че ми е проблем да инстална Джама наново,но ще стестя излишни ядове с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 не го намира това :C:\Wnodows\System32\dllcacheкогато отворя :C:\Wnodows най отгоре излизат 10 реда с папки които са оцветено в синьо и имат в заглавието $ да ги изтрия ли? C:\Windows\System32\dllcache Напиши това в адрес бара на Уиндоус експлорера. За систем ресторето всеки си преценя. Мене ми е помагало в много редки случаи. И то е временно решение. След кратко време всичко си идва на местата, демек време е за преинсталиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 когато отворя :C:\Wnodows най отгоре излизат 10 реда с папки които са оцветено в синьо и имат в заглавието $ да ги изтрия ли? Еми трий ги. За какво са ти. Аз моите ги изтрих и проблем нямам. Освен ако не си решил да ги деинсталирваш. Значи,по твоя съвет Ресторето да не го махам.Мислех да го махна,но като прочетох твоя пост се отказах.Просто ще го трия от време на време да не набъбва много и ще спя спокоино.Не,че ми е проблем да инстална Джама наново,но ще стестя излишни ядове с него. Хубаво е да е включен все пак. Аз съм го дал на минимум ресурси. Вече на 2-3 пъти ми е оправял няколко бъга в уиндоуса. Не винаги помага, ама от време на време върши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 System Restore е чудесен развъдник за вируси Ти го триеш,то пак се появява Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted November 9, 2005 Share Posted November 9, 2005 Изкам да попитам,някой знае ли програма която трие останки от отдавнаинсталирани и в последствие деинстарирани програми в директория Windows.Както знаете при инсталация на програма тя записва файлове в тази папка и при деинсталацията не се премахват и остават там. С времето папката Windows се разраства и става доста обемиста. Опитах с Tweak,Disk Cleaner ,но те трият бисквитки,регистри,кешове. Има ли въоще такава програма? Или май ще инсталирам Windowsа на ново.С ХР съм. Wintools.net Professional 6.5.1 ; Registry Mechanic 5.0 ; Reg Supreme Pro 1.1 ; тези са достатъчни Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 windows/Driver Casch/ i386/ driver.cab - Този файл не е от голяма полза , а е доста голям за малки хардове. ----------------------- windows/Help - Обикновенно трия всичко което мога от тук даже ако мога го забърсвам целия ------------------------ C / Documents and Settings / Името на юзера / Local Settings / Temp + Tempporary Internet Files - Всичко което може да се изтрие тук , а останалото след рестарт. ----------------------------------------------------------------------- Имам и още предложения ама какво ли ще остане от самия windows ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 KILLERINCHO Posted Nov 8 2005, 12:09 System Restore също е един безкрайно излишен процес който може да се махне и да спести място. Просто нямам спомен досега да съм избрал опцията Last known good configuration и да не се е сбозило положението. [/b] Kakvo? Tova e edna ot nai - dorbrite functzii na windows DOSEGA!!! Tozi koito ne go izpolzva da si otdelia vrame za preinstall. A inache po vaprosa i az da se izkaja s NAISTINA MNOGO OPIT sas takiva programi za triene i sha kaja che Space Ace 4 build 647 i dust buster sa MNOGO EFEKTIVNI vav trieneto na kakvi li ne failove(razbira se bezopasni za triene) , a ne samo na internet failove. Za Space ace dosta preporachitelno izpolzvaite build 647 i parvia pat dori pochti sigurno e che shte vi istrie GB! Poviarvaite mi ima kakvi li ne bokluttzi(software za triene na neizpolzvani failove) no naistina moje da mi se doverite che tove sa edni a moje bi edni ot nai - kachestvenite software za "chistene"!!! Chuda se kak niakoi boklutzi stavat polkova izvestni a niakoi mnogo kachestveni softwer-i sa sas malka populiarnost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Хайде да не се изхвърляме с такива изказвания от рода на "тази програма е най-добрата и чисти всичко" Откъде знаеш какво не намира Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Аз искам да попитам това за триенето на всичко в dllcache става ли и за вин 2к? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightwinD Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 ако искаш малък уиндоус ползвайте 98, ако НЕ искате да си пълните харда ползвайте Knoppix Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 hora iskam i az da si ischistq HDD ot izlishnite programi no do tazi opcia "dllcache" PC-to mi vaobshte ne dava dostap kato tragne da skanira anti-virysnata programa vijdam che ima takav sektor v"Sustem 32" grafata,no po nikakav nachin nqmam dostap do neq dori i da go napisha v windows explorera kakto kazva KILLERINCHO pak PC-to mi zabranqva tozi dostap i az sam s XP na SP2 kakvo bihte me posavetvali Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 hora iskam i az da si ischistq HDD ot izlishnite programi no do tazi opcia "dllcache" PC-to mi vaobshte ne dava dostap kato tragne da skanira anti-virysnata programa vijdam che ima takav sektor v"Sustem 32" grafata,no po nikakav nachin nqmam dostap do neq dori i da go napisha v windows explorera kakto kazva KILLERINCHO pak PC-to mi zabranqva tozi dostap i az sam s XP na SP2 kakvo bihte me posavetvali Може профила който ползваш да не с администраторски права. Или някоя програма ти ограничава достъпа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.