Jump to content
BulForum.com

TFT монитор

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Искам да сменя стария монитр CRT с нов , но LCD. След известно обикаляне и четене на форуми и статий се спрях на Samsung LCD TFT 713N или на Samsung LCD 730BF. Дайте мнение за тях или препоръка за друг модел или марка , да е 17" и цена до около 600лв.

Искам да сменя стария монитр CRT с нов , но LCD. След известно обикаляне и четене на форуми и статий се спрях на Samsung LCD TFT 713N или на Samsung LCD 730BF. Дайте мнение за тях или препоръка за друг модел или марка , да е 17" и цена до около 600лв.

зимай BF-то

зимай BF-то

Тъкмо четох за 730BF доста лоши работи тук 730BF

а този 17" Филипс 170S6FS с това време на реакция 12мс- ще се ползва и за игри. Видях го в технополиса и в метро, малко странно мътни ми се видяха цветовете(може и от настроиките да е, ама и на двете места)

А за Самсунг 710N? Прилична картина за тези пари, но малко бавен - мнения

Тъкмо четох за 730BF доста лоши работи тук 730BF

а този 17" Филипс 170S6FS с това време на реакция 12мс- ще се ползва и за игри. Видях го в технополиса и в метро, малко странно мътни ми се видяха цветовете(може и от настроиките да е, ама и на двете места)

А за Самсунг 710N? Прилична картина за тези пари, но малко бавен - мнения

С игрите няма да имаш проблеми!Не маже!

Цветовете са си нормални 16.7Млн.!

Спомням си ,че този 710N навсякъде ми го бутаха,но Филипса надделя!

С игрите няма да имаш проблеми!Не маже!

Цветовете са си нормални 16.7Млн.!

Спомням си ,че този 710N навсякъде ми го бутаха,но Филипса надделя!

Мерси за помоща, още едно мнение ако може за Philips 170C6FS(8мс)

Аха!Матрицата на 713N не е сред най-добрите!

Иначе аз съм си дал предложението по-горе!

Матрицата на Филипс 170S6 не е ли TN+Film , както на Самасунг 713N

Ми аз мога да ти кажа хубави неща за 710N защото много мой познати го имат. Той е със по-стара матрица но пък има много добри параметри. И цената му е най-добра. Другото предимство е, че в Техномаркет (които са официалните вносители) ще ти дадът да си избираш колкото искаш и може да си вземе таквъ с 0 мъртви пиксела. Нз това до колко е вярно за другите марки. А иначе за това, че е по-бавен не мисля, че е проблем. Някъде бях чел, че под 16мс няма начин да го усетиш.

И пак да уточня не казвам, че 710Н е по-добър от модел Х. Казвам, че е добър но нямам наблюдения в/у много други марки. И LG и Philiphs да вземеш няма да сгрешиш. Всяко LCD е по-добро от CRT. Е виж Benq примерно аз не бих си взел ама и тва беше тема за спорове преди :)

Матрицата на Филипс 170S6 не е ли TN+Film , както на Самасунг 713N

Не съм сигурен дали е TN+Film или пък S-IPS/ MVA!Изображението не ми хареса,като съпоставих двата!

Според мен най добре си вземи Philips 170B6CS - перфектен монитор поне според мен, цената му е под 600лв по компютърните фирми. 8мс, ДВИ, картината е сравнително добра, има си и колонки който не е задължително да ползваш. Максимална разделителна 1280х1024@75Хц, игрите се играят пефектно без да се замазва и да изчезва картината при високи кадри. Доста добро предложение е, аз съм от 6 месеца с такъв и много му се радвам. Заслужава си паричките ;)

Не съм сигурен дали е TN+Film или пък S-IPS/ MVA!Изображението не ми хареса,като съпоставих двата!

Матрицата на Филипс 170S6 e TN, a цветовете са 16.2м

http://www.flatpanels.dk/panels.php

A аз си взех Филипс 170Х6, който също е с TN матрица

ЗА да не отварям нова тема...ще си кажа дерта тук.

Значи и аз искам да си сменя стария црт лг с нов 17 или 19 инчов,тфт до 550лв.

Моля помогнете защото вече се обърках от различни магазини,форуми,сайтове и т.н.

Моля помогнете защото вече се обърках от различни магазини,форуми,сайтове и т.н.

Това тук! Много съм доволен от него,а е и на добра цена!

Отиваш в магазина ,който ти харесва и вземаш този монитор, който ти допада за тези пари, колкото хора питаш толкова различни мнения.

Иначе до 550лв ти препоръчвам да видиш Самсунг 710N(по-бавен, добър контраст) или 713N(по-бърз), или Филипс 170С6- от масовите монитори.

Това предложение също е интересен вариант -17" Xerox XA7-17i 8ms , DVI-I .... около 550лв

http://www.consumer.philips.com/consumer/c...RESHP3HKFSEKI5P

около 620лв. в Roldex (RX computers)

Нещо май си се объркал с тая цена , в момента 190С6 струва към 680лв с ддс, или това е цена без ддс(пак не е толкова). А 170Х6 струва около 640 лв с ддс

значи скоро мисля да си сменя CRT мониторът със TFT главно заради очите .. занимавам се с графичен дизайн и знам че TFT технологията отстъпва пред CRT относно цветовете и яркостта, но пък също видях някои от по-новите и по-скъпи модели, за които четох че се справят добре. още се ровя за най-подходящото решение, но реших да попитам и тук .. готов съм да отделя по-солидна сума, СТИГА да ми върши наистина работа .. моля някой може да ми препоръча подходящ модел да сподели .. благодаря предварително

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...