Jump to content
BulForum.com

Програма за записване на аудио.

ACHE

Recommended Posts

Трябва ми програма която да записва звуците, които в даден момент се чуват през тонколоните или слушалките на пц-то (изходящото аудио ;) )

Някой ако знае нещо такова, да сподели.

Ще съм много благодарен :)

Наскоро и аз търсих такова. Ако знаеш на колко смотани програми попаднах. Всички до една са лом от всякъде от страна на баса. :sick:

Хич не ги слушай тези които ти препоръчват I-Sound.WMA.MP3.Recorder.Pro.v х.хх, Advanced MP3 WMA Recorder х.хх, All Sound Recorder XP и другите темподобни фалшиви програми. Все едно са правени на доброволни начала (от към интерфейс и качество на запис). Ползвай Musicmatch Jukebox. Прави много добри записи.

Аз уж го ползвам отдавна, пък до скоро знаех че има и такава опция. Много е добър за рипове от радио. :bgrin: А и за всичко останало, което се чува от тонколоните ти. Тази функция е активна при пълната версия. Дели те само един сериен номер. :) Ако следваш и инструкциите във текстовия файл, как да се регистрираш най-добре, няма да имаш проблем и по-нататък. ;)

Ако правиш записа като MP3/WMA директно, много естествено, че всяка програма различно ще го прави, зависи от кодека.

Ако се записва директно в WAV, която и програма да хванеш, ще направи запис с еднакво качество.

Важното е да настроиш в Volume Control да се записва What U Hear, или Stereo Mix, в зависимост от аудиокартата. Т.е. всичко което чуваш да се записва.

Аз лично ползвам Adobe Audition защото си я имам инсталирана и понякога я ползвам за различни неща. Записът в WAV зависи само от качеството на картата и избраните параметри на записа (в почти всички случаи). Т.е. това което сканира картата хардуерно се записва директно в PCM код.

Тва за musicmatch-a не го знаех, а и аз я ползвам от доста време, дори я предпочитам пред winamp-a. ;)

Кажи сега как да го настроя да записва всичко.

В настройките на рекордер-а на recording source му давам system mixer и не става :(

Друго ли трябва да е? С десета версия съм и е правилно регистрирана :)

ЕДИТ: искам да запиша мелодия от флаш плеър в нет-а. Може ли това да е проблема?

Eми да. Точно така се прави. Но аз обикновенно си правя настройките от Options/Recorder/Settings , защото обикновенно не ги харесвам по Default. ;)

След като си го направил това, отиваш на View/Recorder . Променяш Artist и Album на каквото си пожелаеш и натискаш на Start Copy. Ako искаш да ги преслушаш няма да стане от Recoredr-a. :)

tedy, след като видях че на mp3 няма да стане, реших да записвам на wav с тези програми, които са имали тази опция. Обаче беше същата плачевна работа. А като ми казаха че Musicmatch Jukebox може да прави и такива неща, направо не можах да повярвам че може да прави такива чисти записи. Бяха 5 пъти по-добри.

А бе, какво да ви кажа. Като Musicmatch Jukebox, друга такава програма няма. :) Единствения й недостатък е че зарежда бавно, но това се преживява. ;)

Eми да. Точно така се прави. Но аз обикновенно си правя настройките от Options/Recorder/Settings , защото обикновенно не ги харесвам по Default. ;)

След като си го направил това, отиваш на View/Recorder . Променяш Artist и Album на каквото си пожелаеш и натискаш на Start Copy. Ako искаш да ги преслушаш няма да стане от Recoredr-a. :)

E неще :(

Тва за артист-а и албум-а няма значение при записа и знам, че от рекордера не може да се прослушва, но то автоматично си го прибавя към библиотеката. Оттам после като пусна и не се чува нищо

:cry

Ами, пробвай се да пуснеш на уинампа някаква песен и да я запишеш c Musicmatch-а ако и тогава не става значи нещо при теб не е наред и плаче за преинсталация. ;) Кажи все пак за коя мелодия става въпрос, къде се намира? Не става ли да видиш в сорс кода къде се намира и да си я дръпнеш?

Ами, пробвай се да пуснеш на уинампа някаква песен и да я запишеш c Musicmatch-а ако и тогава не става значи нещо при теб не е наред и плаче за преинсталация. ;) Кажи все пак за коя мелодия става въпрос, къде се намира? Не става ли да видиш в сорс кода къде се намира и да си я дръпнеш?

Тва за уинамп-а го направих още в началото и пак нищо не се получи. За преинсталация не ми говори, щото нямам никакъв проблем и съм 1000% сигурен, че няма да се оправи :)

Сега пробвах и на line-in да го наглася, но нищо не стана пак :(

Явно ще минавам на друга програма

Eми, то ти си решаваш какво да правиш. Но проблема е при теб. При мен всичко е наред.

И на system mixer, би трябвало да бачка.

Проблема е при мен, за това не споря. Лошото е че не мога да разбера къде :angry1

Както и да е....ще се мъча още малко и ще мина на друг вариант :)

Az tuk iskam da popitam neshto koeto mnogo me interesuva!!!!!! kak na sound recordera ot Xp-to moga da mahna ogranichenieto na zapis na 1 minuta ?

Неможеш! ;)

не е вярно че не може ,просто пускаш да записваш ,като стигне края натискаш пак бутона за записване и то си продължава ,след това оше колкото минути ти трябват все като свърши минутата го натискаш и си продължава ,разбира се записа става накъсан , и като натиснеш "рец" пак ,си местиш поинтера на нулева позиция и си праиш запишчето наведнъж ,пробвай

peet, чуваш ли се какво говориш?!

В днешно време кой е тоя дето разчита на Sound Recorder в Windows :confused ...

Ще правя аз всяка минута нов запис с накъсване. Ужас... :D

Аз дори от години при инсталацията още не съм слагал тая програма, дори не съм я плзвал никога и допреди известно време дори не знаех за това ограничение :) .

При наличието на толкова много и във всяко отношение по-добри програми, не виждам тея от М$ за какъв го слагат тоя боклук в Уиндоуса. Във Виста обещават аудиото да е на професионално ниво, саунд рекордера също. Ще видим.

tedy не е въпроса дали аз използвам вградения рекордер ,акак може да се заобиколи 1-та минута :)

аз звук не записвам достатъчно често ,а едновреме кат не моих си инстална нищо си играх с соунд рекордера

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...