w00x Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 интересува ме дали някой знае от къде идва ето този проблем. вижте иконите. направил съм скрийншота тук, защото докато бях в играта не се сетих. това което е останало по иконите, тези артефакти, се появяват на целия екран. картината от долу се вижда през тях и играта си върви и може спокойно да се сейвне и да се излезе (ако знаеш къде са бутоните, защото може да са покрити с артефакти). Според мен проблема е от видеокартата, а именно или че прегрява (защото се появява след продължително натоварване, но не винаги), или че не и стига захранване и прави мизерии. Картата е ATI Radeon 9800Pro с фабрично охлаждане. Дано някой е имал подобен проблем и го е решил успешно. П.П. ако пусна още една тема за хардуерен проблем днес и направо ще съм ударник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 По принцип аретфактите съм ги виждал на целия екран , само на Иконите - такова животно не съм. Повече си мисля , че проблема може би е софтварен. Като гледам какво става долу в таскбар-а ти и направо ми настръхва косата . Вземи си прасни една инсталация на чисто и тогава виж , дълбоко се съмнявам карта да прегрява и да прецаква само ТЕКСТА и Иконите Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 2, 2005 Author Share Posted November 2, 2005 По принцип аретфактите съм ги виждал на целия екран , само на Иконите - такова животно не съм. Повече си мисля , че проблема може би е софтварен. Като гледам какво става долу в таскбар-а ти и направо ми настръхва косата . Вземи си прасни една инсталация на чисто и тогава виж , дълбоко се съмнявам карта да прегрява и да прецаква само ТЕКСТА и Иконите Не си разбрал. те се появяват на целия екран, но като излезна от играта и остават само върху иконите, а на мен именно тогава ми хрумна да направя screenshot. иначе те си се появяват на целия екран. показвам шота, защото няма как по друг начин да обясня какво се появява на цял екран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Ами общо взето и сам си разбрал какъв ти е проблема w00xer Тва са вариантите. Или охлаждането ти е запрашено и вентилатора не охлажда добре, или захранването ти идва слабо. Не виждам начин да е софтуерен проблема, след като е явно че в 2D режим, без да се товари, картата работи добре. Имам предвид, че нямаш артефакти по тапета и т.н. Тея дето остават по иконите са просто щото картата не се е охладила достатъчно и не се е върнала към нормалната си работа. Ако изчакаш достатъчно дълго време да се охлади и рефрешнеш десктопа ще се оправят. Ами тва е. виж дали ти върти пеката на охлаждането на видеото. Ако не върти добре сменяй с нова перка, ако там всичко е наред пробвай с по-мощно и по-качествено захранване. Аз доколкото си спомням, тука някъде беше писал че имаш проблем друг който проблем пак се дължеше на захранване. Бе я ходи си купи едно хубаво захранване Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 Ами общо взето и сам си разбрал какъв ти е проблема w00xer Тва са вариантите. Или охлаждането ти е запрашено и вентилатора не охлажда добре, или захранването ти идва слабо. Не виждам начин да е софтуерен проблема, след като е явно че в 2D режим, без да се товари, картата работи добре. Имам предвид, че нямаш артефакти по тапета и т.н. Тея дето остават по иконите са просто щото картата не се е охладила достатъчно и не се е върнала към нормалната си работа. Ако изчакаш достатъчно дълго време да се охлади и рефрешнеш десктопа ще се оправят. Ами тва е. виж дали ти върти пеката на охлаждането на видеото. Ако не върти добре сменяй с нова перка, ако там всичко е наред пробвай с по-мощно и по-качествено захранване. Аз доколкото си спомням, тука някъде беше писал че имаш проблем друг който проблем пак се дължеше на захранване. Бе я ходи си купи едно хубаво захранване То ако вентилатора не върви, картата ще забие. много нагрява. и аз мисля да си купя захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Няма гаранция че ще забие картата, не виждам какво пречи да провериш дали все пак тоя вентилатор е наред. Не прави нещата наизуст, провери кое как е и тогава действай. При всички положения ти трябва захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 4, 2005 Author Share Posted November 4, 2005 Няма гаранция че ще забие картата, не виждам какво пречи да провериш дали все пак тоя вентилатор е наред. Не прави нещата наизуст, провери кое как е и тогава действай. При всички положения ти трябва захранване. работи си нормално. даже е чистичък. забравих да кажа, че след като направи такъв проблем в игра един път, след рестарт пуснах тест за натоварване на картата, но артефакти не се появиха в продължение на 30 минути и го спрях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 Амо след като е чистичък и работи добре, знаеш какво трябва да се направи. Хайде да го повторим пак. Купи си качествено захранване w00x, и си реши проблемите. Знам че 50лв са много пари, но .... както решиш, ако искаш карай със старото. Твоя работа. На твое място бих отделил 60лв за Фортрон 350W. Знам че и 10лв не са малко, ама си струват даването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.