KnoppiX Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Finding Neverland - Джони Деп просто доказва, че втори като него няма. Може би най-добрия актьор на нашето поколение. Просто неотразим. Филмът е страхотен - изпълнен с много чуства и много въздействащ. Както винаги започва малко странно и атмосферата изглежда студена, но накрая човек направо може да се разплаче. Страхотен филм - доста се чудих дали да го гледам, защото и без това ми беше малко скапано, но изобщо не съжалявам. Страхотен филм - препоръчвам го горещо на всеки. Скоро не бях гледал толкова въздействащо movie. Оценка: 9.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 King's Ransom (2005) Mi dosta zabavno i razvlekatelno filmche sigoren sam che shte vi haresa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 (edited) Finding Neverland е един от филмите които оцених доста след като гледах. OST-a ме накара да го направя и да го гледам за втори път. Естествено Деп беше изключителен и ми направи впечатление веднага . War Of The Worlds - Ето че и Спилбърг направи слаб филм. Слаб за неговите стандарти. По принцип е глупаво винаги да очакваш от един човек най-доброто, но мисля, че след многобройните хитове които Спилбърг е правил, този просто не трябваше да бъде толкова посредствен. Началото ме грабна, беше страшно ефектно и въобще предразположи за един добър филм изпълнен с множество ефектни премеждия. Но малко след като нашите хора тръгнаха на път всичко взе да става едно... еднообразно. Не съм чел романа и не мога да кажа колко сценаристите са се придържали към него, но за мен това си беше блудкава история. Да не говорим, че ефектите бяха доста елементарни за филма, като изключим началото естествено. Първоначално беше обявено, че филма ще "лапа" 1 млрд. долара, но постепенно бюджета намаля почти тройно. Но за това което видях пак е доста. Все пак ако искате да разнообразите малко ежедневието отидете на кино и го гледайте. Оценка:6/10 1492: Conquest Of Paradise - Този филм спокойно може да се приобщи съм "сагите на 90-те". Ако сте гледали Гладиатор, Властелина на пръстените и т.н., то това е нещо подобно, но почти 15г. по-старо. Доста време се чудих дали си заслужава и накрая все пак се престраших. Става дума за Колумб, търсещ Индия, но почти откривайки Америка . Разказва се за самото "одобряване" на това абсурдно за онова време пътешествие, за срещите с местното население, но не само това. На преден план изкачат и човекшата завист, алчност и какво ли още не. Краят е страхотен, много въздействащ! Филма има излъчването на доста по-стар (технически), но всъщност не е така . Пропуснах да спомена, че почти трите часа са режисирани от не кой да е, а самия Ридли Скот. Музиката е на Вангелис, а парчето Conquest Of Paradise е просто култово. Всъщност единствените творения на Вангелис които ми харесват са саундтраците на 1492 и на Alexander. Силно го препоръчвам на феновете на историческите филми. Оценка:7/10 Edited July 16, 2005 by RIP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Аз няма да препоръчвам, а ще питам....сори ама не намерих подходяща тема и викам тук... Та въпроса ми е : как се казва на английски филмът "твърда вяра". Така го превеждат и не мога да гарантирам колко е точно. Давали са го няколко пъти по D+. Или поне главния актьор да кажете, че не го помня и него. Той участваше в Брейкър Хай (даваха го преди няколко години по БТВ). Там играеше Шон... Ае мерси предварително Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benita_ Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Аз няма да препоръчвам, а ще питам....сори ама не намерих подходяща тема и викам тук... Та въпроса ми е : как се казва на английски филмът "твърда вяра". Така го превеждат и не мога да гарантирам колко е точно. Давали са го няколко пъти по D+. Или поне главния актьор да кажете, че не го помня и него. Той участваше в Брейкър Хай (даваха го преди няколко години по БТВ). Там играеше Шон... Ае мерси предварително <{POST_SNAPBACK}> The Believer (2001) ; starring: Ryan Gosling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 (edited) . Edited September 14, 2014 by snatch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 (edited) Тази тема е по подходяща за въпроса ти 7 seconds (2005) - доста посредствен екшън. нищо особено или грабващо. Уесли Снайпс се изложи този път - не мислех че ще има толкова слаб филм в който да участва. Оценка 4/10 Edited July 18, 2005 by Clades Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Radio (2003) - Много добър филм с участието на Cooba Gooding Jr. Направо се разчувствах докато го гледах. 9/10 Гледах го преди няколко месеца, може и повече, но вчера го даваха по HBO и се сетих да споделя, защото пуснах един сърч и не го намерих, а трябва да се гледа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio_bg Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Awe pi4ove ne znam 6to ama vsi4ki kazvata nekvi ahgliiski ili kitaiski filmi(nqma ni6to de vse pak vie si izbirate kvi filmi da gledate a nqkoi ot tqh sa i nai novite v momenta).Spored man oba4e klasikata si e tuk v bulgaria.ZA tva vi preporu4vam dva bulgarski filma Tuk i Tuk. are tva e ot men. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 (edited) Azumi 2 Death Or Love Ako ste gledali parva chast koqto e ima na wareza tuk: ( preporachvam e na sichki vi ) Azumi vi preporachvam da gledate i prodaljenieto prosto filma i mnogo dobar и mislq che mnogo ot vas shte go osenat po sashtiq nachin оценката ми е : 10/10 Edited July 19, 2005 by Lil Scrappy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 (edited) Ichi The Killer - Червено. Това беше в главата ми след като изгледах този филм, историята на който е страшно баналана. Става дума за японски банди които се трепят помежду си и едната наема Ичи - на пръв поглед безобиден млад момък който обаче всъщност не е много в час и види ли насилие започва да се възбужда. Начините по който убива са доста разнообразни и все свързани с рязане на части то тялото, вадене на черва и т.н. Даже не мога да кажа, че е брутално, защото е направо смешно - влиза в стая с 20 човека и изведнъж се включва някаква пръскачка за кръв, след което камерата показва вътрешността на стаята изпълнена с разляти вътрешности. Да не говорим, че всичкото това еднообразие ще го гледате около 2 часа, дори малко повече. Оценка:3/10 Edited July 20, 2005 by RIP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 7 Seconds Сега го гледах филма.Не е нещо особено, но не казвам, че е лош.Типичен филм за кражби и измами.На които им харесват такива филми и са фенове на Wesley Snipes, нека го гледат-няма да останете разочаровани. Оценка:7/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 xXx: State of the Union-Холивуд покори нови висоти в дебилията.Тоя филм трепе мозъчни клетки направо.То и аз не очаквах нещо смислено ама простотията дето се изля от екрана надхвърли всички очаквания.Мислих си че филма ще е по-добре от първия,защото няма да гледам противната мутра на Вин Дизел а то се оказа много по-зле.Кой го излъга Ice Cube,че може да играе.Как може Samuel L. Jackson да се излага така????Филма е нереално тъп и нереалистичен.И накрая като "нашият човек"се метна с колата върху релсите и продължи след влака-е това изби рибата.Незнам сценаристите с какво са се друсали да го измислят това но ако бях на тяхно място щях да потъна в земята от срам.Което е странно,защото All About the Benjamins с Ice Cube ми хареса-филмчето е много по-добро от тази тъпня xxx2.Мисълта,че смятат да направят продължение ме кара да настръхвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 The shodow (1994) - Алек Болдуин играе някакъв тиранин, който е преобразен и научен да използва сянката си (т.е. да става невидим като сянка) за да опмага на хората. оценка 5.5/10 <{POST_SNAPBACK}> И аз бих му дал по-висока оценка 9/10 дори . Помня преди около 5 години като го гледах много ме изкефи и след тва пак съм го гледал няколко пъти и пак си ми харесва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Fantastic Four - Поредният шит по комикс който се спасява само заради хумора, а той наистина е свеж. Иначе останалото е банално естествено. Няколко човека намиращи се на орбитална станция около Земята биват "облъчени" от космически вятър, дошъл от Слънцето. Той променя ДНК структурата им и те придобиват по няколко умения. На станцията обаче е и собственика на проекта - мултимилионера Виктор. Той ще е злия, но логиката ще ви го подскаже веднага . Останалото вече си е хумор, заемащ поне 70% от филма. Добре, че поне е свеж както казах иначе филма загива. Имаше и някой смешни неща като например как сценаристите съблякоха Джесика Алба, тъй като нямаше много моменти. Общо взето фън за час и 45 мин, но нищо повече. Може да не ходите на кино както направих аз ами да си го гледкате у дома. Оценка:4.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Shallow Ground-кръъъъъв много кръв има в тоя филм.Одавна не бях гледал такова филмче.Ако си мислите че Тексаско клане е брутален гледайте този.Тексаско клане е комедия в сравнение с този филм.Одавна не бях гледал филмче с кървища,което да ми хареса.Немога да го определя като страшен но предполагам някой хора ще се понаплашат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 (edited) War Of The Worlds - Ето че и Спилбърг направи слаб филм. То да му беше за първи път Fantastic Four - Поредният шит по комикс който се спасява само заради хумора, а той наистина е свеж. Иначе останалото е банално естествено. Няколко човека намиращи се на орбитална станция около Земята биват "облъчени" от космически вятър, дошъл от Слънцето. Той променя ДНК структурата им и те придобиват по няколко умения. На станцията обаче е и собственика на проекта - мултимилионера Виктор. Той ще е злия, но логиката ще ви го подскаже веднага . Останалото вече си е хумор, заемащ поне 70% от филма. Добре, че поне е свеж както казах иначе филма загива. Имаше и някой смешни неща като например как сценаристите съблякоха Джесика Алба, тъй като нямаше много моменти. Общо взето фън за час и 45 мин, но нищо повече. Може да не ходите на кино както направих аз ами да си го гледкате у дома.Оценка:4.5/10 <{POST_SNAPBACK}> Е моля ти се къде ги видя тея 70% хумор , само леки лафчета колкото да не замре обстановката. Единственият момент когато умрях от смях беше, когато Виктор изпече съдружникът си в подземният паркинг, много ми е интересно как може да вика човек, на който му липсва гръдния кош Общо взето леко филмче, което не те кара много да мислиш. Ефекти, марвълски сюжет, леки бъгове на места, но се ядва. Edited July 26, 2005 by Aquila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Ами "огнения" нямаше сериозна реплика например... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 The Legend of Zu (2001) http://movies.co.jp/info.php?id=2102 Mi ochakvah mnogo poveche ot filma ne vidqh golqm smisal 8/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Ами "огнения" нямаше сериозна реплика например... <{POST_SNAPBACK}> само леки лафчета колкото да не замре обстановката. <{POST_SNAPBACK}> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esenti Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 М..скоро гледах Unbreakable и ми хареса, интересен е ,препоръчвам. А и Брус Уилис не играе лошо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Kingdom of Heaven-поредния филм за война след Троя,Спартак,Александър и т.н. Не е нещо особенно но става за отбиване на времето Разправя се за битката м/у Християните и арабите за град Йерусалим. Може да се каже че арабите излизат победители,защото взимат града като се договарят да пуснат всички Йерусалимци без да им правят проблеми. Но после историята след филма разказва че английския крал Ричард Лъвското Сърце си връща Йерусалим след дълго преследване на Салаадин(водача на арабите). Оценка 6/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 М..скоро гледах Unbreakable и ми хареса, интересен е ,препоръчвам. А и Брус Уилис не играе лошо <{POST_SNAPBACK}> Мда...и аз съм го гледал.Доста е интересен филма. Ще се върна малко във времето.Изгледах 3-те филма на Кръстникът(The Godfather)След като изгледах първия филм останах сразен...невероятен е просто.Нямам думи!Не случайно е наречен шедьовър. Но втория филм честно да кажа ме разочарова.Имаше интересни моменти, но не беше това, което е първият филм. Оттук нататък си помислих, че и 3-тия е нещо такова.Понеже е по-съвременен (1990).Но не оправда очакванията ми.Francis Ford Copolla наистина си е свършил работата като професионалист. Заслужават да се гледат и 3-те филма, въпреки че са преди на повечето съфорумци времето.И въпреки че 2-рия е, така да се каже, несполучлив не го прескачайте защото се губи смисъла. Обща оценка:9/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 (edited) Ми мен ме кефи много The Crow:City of Angels(1996). Мисля, че са четири филма, но този ме изкефи най-много Edited July 27, 2005 by Xciter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 (edited) Cube-Тоя филм е много як.Трябва да се гледа. Spoilers: В един голям куп с хиляди стаи има затворени хора,които не помнят нищо и не знаят как са попаднали там.Те търсят изход навън,но това е почти невъзможно.Стаите се местят през определено време.При обикаляне от стая на стая откриват,че в някои има капани и на всеки вход към стаята има числа.Ако успееш да разгадаеш какво показват числата ще откриеш дали в стаята има или няма капан.Така и правят.И от няколко човека се измъква само един,който е луд .Може би защото той единствен не се лакомеше и не мислеше само за себе си(въобще ако може да мисли ) а другите бяха егоисти. Оценка 7.5/10 mod note: Така (например) трябва да изглеждат мнения, съдържащи spoilers. Edited July 29, 2005 by empty soul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts