snatch Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 (edited) . Edited September 14, 2014 by snatch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Pit Fighter (2005) С една дума екшън. Доста оригинален, не бях гледал такъв (сюжет) до сега. Оценка 7.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Robin Hood: Prince Of Thieves - Класика в жанра. Всички сме чували за Робин Худ и делата му. Този филм е точно олицетворение на приказката. Бягайки от арабски затвор, младият Локсли се завръща в Англия където обаче намира само упадък. Крал Ричард е на кръстоносен поход и трона е застрашен от шерифа на Нотингам. Филма показва как Робин се сприателява със селяните, става легенда и ги повежда срещу злото в Нотингам. Тук Кевин Костнър (Робин Худ) е още млад мъж в разцвета на кариерата си. Морган Фриймън пък е един такъв едър, здрав... нищо общо със сегашния . Силно препоръчвам филма, защото той за някой застава до Индиана Джоунс, Междузвездни Войни и т.н. Аз също съм израстнал с филма и съм го гледал над 20 пъти, но ми беше наистина приятно да си го припомня.Оценка:6.5/10 <{POST_SNAPBACK}> Класика! Прав си,че е рамо до рамо с Индиана....много хубав филм Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 (edited) Мис таен агент 2 (2005) Който не го е гледал не е пропуснал нищо. Пълна боза. Това е лично мнение . Оценката ми за филма е 2/10 Edited June 26, 2005 by Clades Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Мис таен агент 2 (2005) Който не го е гледал не е пропуснал нищо. Пълна боза. Това е лично мнение . Оценката ми за филма е 2/10 <{POST_SNAPBACK}> Съгласна съм....1вата част си беше много готина,ама тази.....някак си изтъпява... Ааа...да ви кажа един хубав филм....за хора,които обичат спокойни филми....Finding Forester с Шон Конъри . Нищо супер впечатляващо,просто един добър филм Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Фантомът от операта The Phantom of the Opera ' САЩ / Великобритания, 2004, 143' Режисьор: Джоуел Шумахер · Сценарий: Андрю Лойд Уебър, Джоуел Шумахер · по романа на Гастон Леру и мюзикъла на Андрю Лойд Уебър · С: Джерард Бътлър, Еми Розъм, Партик Уилсън, Миранда Ричардсън, Мини Драйвър ''Всичко започва през 1911 с романа на Гастон Леру. Андрю Лойд Уебър пък е човекът, който превръща тази история в истинска бродуейска сензация, поставяйки едноименния мюзикъл през 1988, който се играе и досега (по-популярен от него е може би единствено Котките). Съвсем разбираемо следват многобройни телевизионни и киноверсии. Настоящата е кино-мюзикъл, много близък до сценичния вариант на Уебър. Историята се разказва чрез музиката, като актьорите сами изпълняват песните си, за да съживят за пореден път драматичния романс между обезобразения музикален гений, живеещ в катакомбите на Парижката опера и неговата муза - младата певица Кристин, влюбена в друг.'' ' Искам да ви кажа,че това е един от най-красивите филми,които съм гледал! Всичко е прекрасно,особено музиката(и Кристин) Препоръчвам го на всички романтици Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 НВК и с теб ще се съглася,този филм е уникално хубав според мен много е ...нежен и един такъв....отнася те някъде готин е,давам му 9/10 ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 НВК и с теб ще се съглася,този филм е уникално хубав според мен много е ...нежен и един такъв....отнася те някъде готин е,давам му 9/10 ... <{POST_SNAPBACK}> Именно,радвам се,че споделяш мнението ми Frequency Ето още едно много добро филмче.Номинирано е за 'Златен Глобус,има още 5 номинации и печели 2 награди.С участието на Денис Куейд Гледайте го,няма да съжалявате Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 (edited) Сега се сетих..ако не сте гледали Dirty Dancing или Dirty Dancing:Havana nights ,гледайте ги,особено ако сте музикални натури.... За мен тези филми си остват 2 от най-хубавите в жанра си...също има и един,The way she dance ли се казв на английски ще ви излъжа,но на бг го превеждат Гореща кръв....също много сполучлив. А аз се оказах много разочарована от Shall we dance с Джей Ло... защо така,не знам,ама не усетих тръпка във филма на него бих му дала 3/10...само заради актьорите... Edited June 28, 2005 by intense Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Сега се сетих..ако не сте гледали Dirty Dancing или Dirty Dancing:Havana nights ,гледайте ги,особено ако сте музикални натури.... За мен тези филми си остват 2 от най-хубавите в жанра си...също има и един,The way she dance ли се казв на английски ще ви излъжа,но на бг го превеждат Гореща кръв....също много сполучлив. А аз се оказах много разочарована от Shall we dance с Джей Ло... защо така,не знам,ама не усетих тръпка във филма на него бих му дала 3/10...само заради актьорите... <{POST_SNAPBACK}> Съгласен. На Shall we dance му давам 2/10, а другите не съм ги гледал още Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted June 30, 2005 Share Posted June 30, 2005 (edited) A Simple Plan Един много силен филм,който ми напомня на 'Фарго'.Голяма впечатление ми направиха реалистичните персонажи,който ни потопяват в дълбините на меркантилността,отчаянието,порочността.Във филма става въпрос за двама братя и техен приятел,които намират много пари в кабината на катастрофирал самолет.Тъй като пилотът е мъртъв и никой не търси парите те решават да ги задържат.Единственото,което трябва да направят е да пазят тайната помежду си... Дали ще изпълнят този толкова простичък план??Гледайте и ще разберете (аз лягам,че взех да се вживявам в ролята на критик ) Филмчето много ми хареса и ако търсите нещо дълбоко и сериозно ,то със сигурност ще ви допадне Edited June 30, 2005 by HBK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 abe gledali li ste fat pizza-golqma brutaliq ot tipa na how hight i kung fu hussle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 The Lawnmower Man - Един от филмите които мечтая да гледам от малък . Тогава наистина си беше хит, но сега определено не ми хареса. Става дума за един бавноразвиващ се, който има една цел в живота - да коси трева . Случайно обаче коси тревата в двора на амбициозен доктор, който се опитва да развива мозъка с помоща на виртуалната реалност. Докторът след дългогодишни излседвания с маймуни, решава, че няма да има отрицателен ефект върху хората и всъщност е прав. Корпорацията за която работи обаче саботира изследванията и вкарва малко военна нишка... Нататък може да се досетите. Крайната оценка е много трудна за определяне, но наистина ако имате време за губене, може спокойно да изгледате филма, но не и да му отделяте специално. Оценка:4/10 Million Dollar Baby - Клинт Истууд... Не го харесвах като актьор, нито като режисьор и си мислех (всъщност все още мисля, но вече с едно изключение), че Академията му връчва награди само заради името. Този филм обаче е изключение. Наистина доста голям процент от филмите могат да се разглеждат по два съвсем различни начина в зависимост от доста фактори. Например мога да кажа, че това е поредната драмичка за жена боксьор и разбитата и кариера, но мога да кажа, че това въобще не е така и, че филма е доста дълбок. Заставам зад второто мнение. Първият час и половина наистина не са кой знае какво, но заключителния половин час те разбива от всякъде. Всъщност точно към края започнах да оценявам целия филм. Историята накратко. Клинт играе в ролята на невероятно добър треньор по бокс, който обаче има лоши спомени зад гърба си и не иска много да пришпорва играчите. Един ден момчето което тренира се появява на вратата му и му съобщава, че иска да атакува титлата и не иска вече да му бъде треньор, тъй като го задържа. В същото време в салона за тренировки се е появила много амбициозна жена, която иска дедо Клинт да и е треньор. След огромното и упорство, той най-накрая се съгласява. Няма да разказвам повече, не защото ще убия интереса, а защото тук е момента в който почва същината на филма и се страхувам, че няма да я опиша толкова добре за да ви накарам да го гледате. Всеки от актьорите си изиграва страхотно ролята и наистина заслужава Оскар. Естествено голяма роля изиграва перфектният сценарии, който показва нещата от живота, а не само тези на ринга. Дори като се замисля... по-скоро е акцентирано на човешките взаимоотношения и вярата. Наистина много добър филм и го препоръчвам на всеки с изключение на тези които очакват само бой. Оценка:8.5/10 The Final Cut - Вече ми стана навик да не харесвам особено сериозните филми с Робин Уилямс. Този велик комедиант да го изпраскат в някакъв футуристичен трилър...просто не мога да го възприема. Атмосферата е една такава заспала - очакваш нещо да се случи, но то не се случва. Мъртвило. Добре, че беше малко по-интригуващата история за да ме задържи до края. Става дума за Zoe импланти, които се слагат в човешкото тяло и записват всичко каквото вижда, чува и говори, човекът на който е имплантиран. Съществуват и така наречените Монтажисти, които правят нещо като филм за неговия помен след смъртта му. Имплантите се слагат доброволно естествено и всеки решава дали да сложи на детето си при раждането. Монтажистите обаче виждат не само добрите моменти, а понякога това което са видяли може да им струва скъпо... Това е общо взето. Наистина странен филм, който по-скоро клони към слаб. Оценка:4/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirrro Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Клинт Истууд... Не го харесвах като актьор, нито като режисьор и си мислех (всъщност все още мисля, но вече с едно изключение), че Академията му връчва награди само заради името. Оценка:8.5/10 <{POST_SNAPBACK}> Абе и мен не ме кефи особено като актьор ,ама последните два филма като режисьор ,които направи(Mystic river,Million dollar baby) мисля че са наистина много добри и актьорите и филмите си заслужиха наградите.На теб не ти ли хареса Mystic river ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Не. Назад имам мнение за филма . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Million Dollar Baby - Клинт Истууд... Не го харесвах като актьор, нито като режисьор и си мислех (всъщност все още мисля, но вече с едно изключение), че Академията му връчва награди само заради името. Този филм обаче е изключение. Наистина доста голям процент от филмите могат да се разглеждат по два съвсем различни начина в зависимост от доста фактори. Например мога да кажа, че това е поредната драмичка за жена боксьор и разбитата и кариера, но мога да кажа, че това въобще не е така и, че филма е доста дълбок. Заставам зад второто мнение. Първият час и половина наистина не са кой знае какво, но заключителния половин час те разбива от всякъде. Всъщност точно към края започнах да оценявам целия филм. Историята накратко. Клинт играе в ролята на невероятно добър треньор по бокс, който обаче има лоши спомени зад гърба си и не иска много да пришпорва играчите. Един ден момчето което тренира се появява на вратата му и му съобщава, че иска да атакува титлата и не иска вече да му бъде треньор, тъй като го задържа. В същото време в салона за тренировки се е появила много амбициозна жена, която иска дедо Клинт да и е треньор. След огромното и упорство, той най-накрая се съгласява. Няма да разказвам повече, не защото ще убия интереса, а защото тук е момента в който почва същината на филма и се страхувам, че няма да я опиша толкова добре за да ви накарам да го гледате. Всеки от актьорите си изиграва страхотно ролята и наистина заслужава Оскар. Естествено голяма роля изиграва перфектният сценарии, който показва нещата от живота, а не само тези на ринга. Дори като се замисля... по-скоро е акцентирано на човешките взаимоотношения и вярата.Наистина много добър филм и го препоръчвам на всеки с изключение на тези които очакват само бой. Оценка:8.5/10 Това определено е един много добъ филм. Килнт Истууд е любимият ми актьор от уестърн филмите. Моята оценка за този филм е 7.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Ju-on: The Curse - Поредното филмче за "къщата на смъртта" от The Grudge. Всъщност този филм е един вид свързан със споменатия филм и то доста тясно. Показва историята преди оригиналите и дори малко след тях. Има излъчване на сериал, а и е доста къс - около час. "Ефектите" са зле, но и е нормално за филм с такъв бюджет. Все пак атмосферата е що-годе добра. Оценка:4.5/10 Ju-on: The Curse 2 - Нещо като втора част на горния филм. Казвам "нещо като", защото първият половин час, всъщност е копие на последния половин час на първата серия . Отново филма е кратък и единственото с което може да се похвали е атмосферата. Оценка:4.5/10 First Daughter - Кейти Холмс определено е зараждаща се звезда. След няколко посредствени роли на също толкова посредствени филми, в последните година-две беше забелязана и игра в доста хитови филми. Този определено не е такъв, но въобще не е и за изхвърляне. Приятна романтична комедйка с наклонности на драма . Тя играе ролята на дъщерята на президента на САЩ. Иска да учи в нормален колеж, да я третират като нормално момиче и въобще всичко в което се вписва думата нормално. Нещата обаче въобще няма да станат така... Вие вижте останалото. Оценка:5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 The medalion - Ключовата дума за този филм е Джаки Чан. Винаги когато играе той филмите са хубави - най-често са екшън-комедия. Оценка 7.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Не съм гледала по-напред дали някой ги е споменавал,но ето : Eternal sunshine of the spotless mind - Jim Carrey,Kate Winslet,Kirsten Dunst,Elijah Wood Историйката е симпатична.Един срамежлив и затворен мъж.Една освободена и странна жена.Джоел и Клементайн....виждат се,влюбват се,разделят се,тя решава да го 'изтрие' от паметта си оттам нататък ако не сте го гледали ще видите.Филмът показва чувствата на човека,който наистина е влюбен и го осъзнава с времето и действията си.....9/10 ! Ned Kelly - Heath Ledger , Orlando Bloom,Naomi Watts,Geoffrey Rush - играе лошия Историйка за австралийския Робин Худ,помага на хората,бие се за тях,защитава ги.Годината е 1871,влюбване си има,но доколото помня,да,не завършва щастливо ....филмчето е интересно,макар че едно ...по-тежко...с историята си,но на мен ми хареса. 6.3/10 Дано ви харесат филмчетата,за тези,които не сте ги гледали Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightWolf Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 The Talented Mr. Ripley Matt Damon играе господин Рипли , който има мисията да върне обратно в америка сина на известен американски бизнесмен.Деиствието се развива в Италия.Рипли осъзнава че живота в италия е по-добър и завързва доста добро приятелство със синчето.Но идва и обратимият момент , от който се разбира защо е "талантливият" .Деиствието се развива бавно ,но интересно 7.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 The Talented Mr. Ripley Matt Damon играе господин Рипли , който има мисията да върне обратно в америка сина на известен американски бизнесмен.Деиствието се развива в Италия.Рипли осъзнава че живота в италия е по-добър и завързва доста добро приятелство със синчето.Но идва и обратимият момент , от който се разбира защо е "талантливият" .Деиствието се развива бавно ,но интересно 7.5/10 <{POST_SNAPBACK}> Така е,хубав филм е. Ам.....хубав е също Да срещнеш Джо Блек Много дълъг филм,интересн като сюжет,Брат Пит ,Антъни Хопкинс.... 8/10 Много е готин този...."The Machurian candidate" с Дензъл Уощингтън Много хубав политически филм! 9/10!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Много е готин този...."The Machurian candidate" с Дензъл Уощингтън Много хубав политически филм! 9/10!!!! <{POST_SNAPBACK}> 9 му е малко множко. 8/10 по става Kingdom of heaven - Хубав горе-долу, но на места доста "бавен" филм. На мен лично ми хареса. Оценка 8/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 (edited) Kingdom of heaven - Хубав горе-долу, но на места доста "бавен" филм. На мен лично ми хареса. Оценка 8/10 <{POST_SNAPBACK}> Да,Небесно царство е хубав,а нго главно хубостта му идва от това,че рядко се правят филми с такъв сюжет,тоест с история от този период и точно на това място.А както винаги,Орландо Блум....него съм го признала,че може да играе всяка роля.Наиситна е много добър.Ридли Скот и ми направи силно впечатление Ева Грийн,нова и много красива актриса Ох,взех да прекалявам. Edited July 4, 2005 by intense Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 А както винаги,Орландо Блум....него съм го признала,че може да играе всяка роля.Наиситна е много добър.Ридли Скот и ми направи силно впечатление Ева Грийн,нова и много красива актриса Ох,взех да прекалявам. Това само ти го казваш. всички ги оплюха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Това само ти го казваш. всички ги оплюха. <{POST_SNAPBACK}> А защо след като си вършат работата добре?Киното е изкуство и не всеки може да направи това,което те например правят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts