RaptoR Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Cloud Atlas Ако не за друго, този филм трябва да се гледа заради грима - ако не спечели Оскар в тази категория, ще си епилирам топките! Този филм е толкова голям, че както се вижда повечето още не го осъзнават, или не могат да го осъзнаят. Навремето си спомням с Матрицата беше същото - докато някои я наричаха версия на библията, други блееха мощно като овце... Но това са Уашовски и затова са велики. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Този филм е толкова голям, че както се вижда повечето още не го осъзнават, или не могат да го осъзнаят. Навремето си спомням с Матрицата беше същото - докато някои я наричаха версия на библията, други блееха мощно като овце... Но това са Уашовски и затова са велики. Уви... си много прав и казвам уви, защото винаги, когато излизат велики филми все се намира някой, който да каже: Облакът Атлас - повърня.... Филмът си го изгледах пак преди няколко дена и отново бях зяпнал през цялото време. Този път следях още повече преходите между историите и скритите послания и само мога да кажа - всичко е брилиятно. Из коментарите в замунда ми се открои един, който помествам тук: Филмът е като пъзел от парченца различни истории. Непрекъснатото превъплъщение на актьорите от един образ в друг, символиката на белезите /родените за велики дела са белязани/ и прочее са индиректните знаци за нещо общо, цялостно. На пръв поглед различните истории са противопоставяни, миксирани и обединявани, за да ни разкажат една нова история за света, който ние сме построили. /Спойлер/ Там "слабите са храна за силните", там "докато даваш нещо на хората, ти имаш власт над тях", там може да създадеш клонинги /по свой образ и подобие/ и да ги рециклираш икономически ефективно и пак там, грешките са все същите - "Ахил и днес е грубата сила и Хекуба отново ще бъде разплакана", но когато "те лишат от всичко, вече не си подвластен на никого", защото светът е и това място, "където приятелските очи са по-силни от всяка болка",а "ние можем да опознаем истински себе си, само през очите на другите."В този свят ние сме малки капки, които изграждаме океана и бъдещето зависи от нас. Защото всички сме свързани и когато една врата се затваря за един, се отваря за друг, а Раят или истинското щастие е, когато зад отворената врата те чака някой, когото обичаш! Този филм не търси ефекта на пеперудата, която трепнала с криле, защото това е естеството на нейната природа и предизвикала несъзнателно ураган в другият край на света. Този филм ни разказва за осъзната саможертва, която ни учи на истини и така променя нас и света! Също мога да изкажа адмирации за преводачите. Хората са се постарали да преведат и диалекта дори. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 (edited) Много обичам някой да ми обяснява колко съм тъп, защото не харесвам даден филм, който бил МегаГигаХиперДуперЯк И да, разбрах идеята, но просто не ми допада - дали защото не вярвам в нещата, които се опитва да ни внуши филмът, или защото имах по-големи очаквания от него. Факт е, че не ми хареса и едва ли ще ми хареса. Относно "The Matrix" никога нищо лошо за тоя филм И за да не съм съвсем офтопик - > Trouble with the curve. По-голямата част от филма ми дойде доста тягостна, но последните 15-20мин оправиха впечатлението Edited December 29, 2012 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 "Шаферки" - Tолкова не се бях смял отдавна, а толкова отдавна се канех да го гледам тоя филм Само краят беше малко претупан и не ми хареса, но през цялото друго време имаше смях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 (edited) Cloud Atlas - много добър. Верно леко странен и оплетен е, и определено не можеш да седнеш да го гледаш с нагласата, че пускаш нещо забавно преди да си легнеш. И грима е много добър и прехода между отделните истории е страхотен. На мен ми хареса. Разбирам го и Stenli - ако бях седнал да го гледам с друга нагласа вероятно щях да го спра по средата преди историята да се завърже нацяло и нямаше да съм разбрал нищо. Има моменти гледат ми се 20 минутните Clone Wars (или нещо подобно - леко, ненатоварващо и определено под 1 час) и в такъв случай този филм изобщо нямаше да ми допадне. Сега обаче бях в подходящо настроение да го изгледам и ми хареса при това много. От друга страна гледам Stenli е сложил драма - жанр от който аз бягам като дявол от тамян Edited December 30, 2012 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Много обичам някой да ми обяснява колко съм тъп, защото не харесвам даден филм, който бил МегаГигаХиперДуперЯк. Стенли, никой не казва, че си тъп. Но и не мога да приема определения от типа "повърня", "адската тъпня" и т.н. за най-добрия филм за 2012 (според мен). В този ред на мисли - V for Vendetta харесва ли ти? Много ще ме учудиш, ако кажеш да. Вчера си припомних една стара, но добре направена стоп кадър анимация - James and the giant peach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 (edited) Никога не бих казал, че "Cloud Atlas" е повърня или нещо подобно. Напротив филмът има и своите силни страни (много добра актьорска игра и уникална визия) и заслужава да се гледа само заради тях. Но за мен всичко приключва с тези две неща, както казах не вярвам в идеите, които се опитват да ни внушат Относно "V for Vendetta" си признавам, че не помня нищо от този филм и мисля да си го сваля отново edit: И за да не съм offtopic препоръчвамм -> Тhe Hobbit: An Unexpected Journey Edited December 30, 2012 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 BEASTS OF THE SOUTHERN WILD Страхотен филм, уникален, но далеч не е за всеки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 THE DEVIL INSIDE Добър филм на тема екзорсизъм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 "Шаферки" - Tолкова не се бях смял отдавна, а толкова отдавна се канех да го гледам тоя филм Само краят беше малко претупан и не ми хареса, но през цялото друго време имаше смях. +1. Наистина имаше много забавни моменти. За мен края си беше добре, няма какво повече да се протаква някаква си сватба, интересното е в подготовката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 The Hobbit: An Unexpected Journey т'ва е филма,много по динамичен от Властелина,но и много свързан. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 Taken 2 - започнах да го гледам доста скептично настроен, тъй като първата част беше на изключително високо ниво и не очаквах то да се запази във втората. За щастие предположението ми се оказа погрешно и втората част на филма е добра колкото първата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 Taken 2 - започнах да го гледам доста скептично настроен, тъй като първата част беше на изключително високо ниво и не очаквах то да се запази във втората. За щастие предположението ми се оказа погрешно и втората част на филма е добра колкото първата Лиам унищожи цялата мафия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 (edited) Cloud Atlas,много добре Wachowski, са ненадминати ... и най се изкефих на общите точки с Матрицата.Даже след края на филма,главата още ми се върти,поради изключителната динамика на действия и цялостният пъзел. Edited January 5, 2013 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 Лиам унищожи цялата мафия В следващите части очакваме другите синове на мафиота Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Sinister 2012 ,rocks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Атласът на Облаците. Усещането след гледането на този филм може да се сравни единствено с това, което остава след свирка направена ти в ранни зори от любима жена Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 (edited) Killing Them Softly се оказа много груб тоя филм,баси...но пък не беше много зле. Гледах го заради Брад Пит,който се оказа badass mouther***ka. участва и Тони Сопрано... Edited January 7, 2013 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 (edited) Dredd .Не успях да го гледам на 3D,но пък ми хареса.И тоя с тая маска ми напомня на играта Crysis ...по същият начин ги правеше на кайма. Edited January 7, 2013 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 (edited) DJANGO MOTHERFUCKIN UNCHAINED Тарантино, бейби! Edited January 8, 2013 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 (edited) Savages става, но не е нещо кой знае какво ... все едно си гледал подобен филм, но това не го прави точно този лош. Edited January 9, 2013 by samkijot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
avelina Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Cloud Atlas... Уникален филм, със сигурност ще го гледам пак...и няма да ми омръзне... Не ми се искаше да свършва... Прецизен, неповторим, уникален... Красива приказка... Струваше си всяка минута... "Посредствен" е последното, с което може да се охарактеризира... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 (edited) Argo Тръгнах да го гледам с извесна доза скептицизъм и по-скоро досада, тъй като не ми допадат филми за това колко невероятни са CIA, но бях запленена от историята и от прекрасно заснетата лента. The Impossible Отново истинска история, която звучи невероятно, но е факт. Прекрасна игра на дечицата. John dies at the end Супер странен, но много забавен, непретенциозен и силно лудичък Edited January 12, 2013 by snejko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 (edited) 9.5 7 Edited January 16, 2013 by liquid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Seven Psychopaths Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts