Midex Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Четейки за District 9, се чудя дали виждате във филма нещо повече от извънземни и дали в четенето не трябва да се ограничите в книжките с картинки, където рядко може да четеш между редовете.... Защо ли са го снимали в Южна Африка...сигурно защото им е излезнало най-евтино...и защо ли са използвали прийома на документалния филм? Все трудни (за някои) въпроси... Дали филмът е тъп или добър - това е отделен въпрос, но в случая използването на извънземни като персонаж е последната грижа на този филм. П.П. И аз навремето когато гледах "Кабаре" за първи път в кино (по това време в BG нямаше компютри и интернет ) ми се стори супер-мега-хипер тъп, но ми е простено - бях на 13 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Четейки за District 9, се чудя дали виждате във филма нещо повече от извънземни и дали в четенето не трябва да се ограничите в книжките с картинки, където рядко може да четеш между редовете.... Защо ли са го снимали в Южна Африка...сигурно защото им е излезнало най-евтино...и защо ли са използвали прийома на документалния филм? Все трудни (за някои) въпроси...Дали филмът е тъп или добър - това е отделен въпрос, но в случая използването на извънземни като персонаж е последната грижа на този филм. П.П. И аз навремето когато гледах "Кабаре" за първи път в кино (по това време в BG нямаше компютри и интернет ) ми се стори супер-мега-хипер тъп, но ми е простено - бях на 13 години. Хората виждат нещо различно и непонятно и не го харесват, което в същност е до голяма степен нормално. Трябва да се обърне внимание само на аргументите. Защо ИЗВЪНЗЕМНИЯ кораб седял в безтегловност 20 години над града?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 П.П. И аз навремето когато гледах "Кабаре" за първи път в кино (по това време в BG нямаше компютри и интернет ) ми се стори супер-мега-хипер тъп, но ми е простено - бях на 13 години. Хихихихи... развесели ме Между другото Кабаре е точно за този раздел, който не го е гледал нека му хвърли едно оченце За мен филма е гениален, още повече че музикалната част силно ме вълнува Като стана дума.... Ах, този джаз е също велик! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Хихихихи... развесели ме Между другото Кабаре е точно за този раздел, който не го е гледал нека му хвърли едно оченце За мен филма е гениален, още повече че музикалната част силно ме вълнува Като стана дума.... Ах, този джаз е също велик! На мен Sweeney Todd много ми хареса. И като музика и като история и като настроение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 На мен Sweeney Todd много ми хареса. И като музика и като история и като настроение. В този ред на мисли аз пък препоръчвам поне 80% от филмите на Бъртън И с нетърпение очаквам Алиса в страната на чудесата - кой знае каква щуротия ще е и със сигурност ще ми напълни душичката Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Ама как само 80% от филмите му?!? Кои са тези 20% които не ти харесват? Бъртън е просто... А пък за Бъртън-Пит-Елфман изобщо няма какво лошо да се каже... велика комбинация... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 (edited) Още преди 4-5 години като го гледах си ми остана любим. Винаги съм симпатизирал на Дъглас и тук той е на висота, както и сценария и поддържащите актьори. 9.5/10 за мен. Edited January 10, 2010 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Ама как само 80% от филмите му?!? Кои са тези 20% които не ти харесват? Бъртън е просто... А пък за Бъртън-Пит-Елфман изобщо няма какво лошо да се каже... велика комбинация... Може би имаш предвид Деп? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 THE NEGOTIATOR - нямам думи просто. УНИКАЛЕН ФИЛМ. Не знам дали да не го обявя а по-добър дори от Адвокат на Дявола... толкова е добър. 2 часа и 14 мин (без надписите) си заслужават от където и да го погледнеш (дори и от гледната точка на ставащите не по-късно от 7 часа). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 (edited) +∞/10 за този филм! Човек има нужда да бъде обичан!Човек има нужда да обича! Edited January 10, 2010 by d3Mag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Може би имаш предвид Деп? мдам. объркал съм ги двамата хубавци. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 My Mom's New Boyfriend (2008) http://www.imdb.com/title/tt0780534/ Забавна комедийка с Antonio Banderas препоръчвам го Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 WHITEOUT Много приятен и интересен филм - никъде не ми досади и го изгледах с удоволствие. Качествено заглавие в ефира. THE MINISTERS Интересен филм, интересна история - струва си да се види. Още едно добро заглавие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver_bg Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Trick 'r Treat (2008) http://www.imdb.com/title/tt0862856/ Развиващ се в една нощ на Хелоуин, сценарият проследява няколко характера (тийнейджъри, родители, няколко дечица и един сърдит старчок) чрез 4 преплитащи се истории. В центъра е диаболичният Сам - зловещо, маскирано хлапе, което сее терор навсякъде. Всяка друга дума би била престъпление, но определено тези 4 истории доставят необходимата наслада. Филма ми направи впечатление, защото е попаднал в класицията на най-добрите хоръри на десетилетието, а пък плаката му и най-вече името по-скоро напомнят на един от тези типично американски хоръри с многото продължения. Макар че носи типичната атмосфера от споменатите филми, оказва се с една идея малко по-оригинален от тях и това прави филма интригуващ. Има и не малка доза хумор и ирония. Няма да се хареса на хората, които търсят някаква заплетена история или логика във филмите на ужаси, такава просто липсва. Просто Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 какво стана със Забранена Любов,някой има ли си на идея Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtiik Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Забраниха го Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Забранена любов ли са забранили!!,ако ДА защо?мерси за инфото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 момчета моля Ви тез работи си ги обсъждайте в друга тема .... не му е тук мястото. снощи гледах "The Road". определено филма ми допадна, но не успях да схвана основната идея .... и все пак според мен беше хубав и странен филм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Wicker Park - прекрасна операторска работа, прекрасен саундтрак, прекрасно пресъздадена история. Държи в напрежение до последно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Wicker Park - прекрасна операторска работа, прекрасен саундтрак, прекрасно пресъздадена история. Държи в напрежение до последно! Гледала съм го отдавна и си спомням, че имаше нещо в този филм, което ме дразнеше, не помня какво обаче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 WRONG TURN AT TAHOE Много добре направен филм. Струва си да се види. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 +1 за WRONG TURN AT TAHOE. Единствения проблем за мене в тоя филм е Куба Гудинг, който за мене лично е най-нещастния актьор последно време. Много е зле горкия и не знам защо го канят във филми където трябва да играе кораво момче. Да си го ползват там за глупавите комедии. Иначе филма е много добър, малко ефекти, почти никакви, но е на ниво. Останалите актьори играят много добре, доста над средното ниво, за което евала. На практика актьорската игра прави филма добър. Едно плюсче за операторите зад камерата. Не са магьосници, но са свършили също много добра работа. Заслужава си гледането. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Up in the air! Хубав, хубав, хубав филм! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 WRONG TURN AT TAHOE н На мен точно на Куба играта много ми хареса - но честно казано, не схванах мотивационно филма. Някак съшит с бели конци седеше - може би защото сравнявам със Сопранос. 6.6/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 ARANG Овации за корейците! Чудесен филм в добрия стар The Grudge style, по-смислен и по-интересно направен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts