Jump to content
BulForum.com

+ Гледах...

ralexes

Recommended Posts

Четейки за District 9, се чудя дали виждате във филма нещо повече от извънземни и дали в четенето не трябва да се ограничите в книжките с картинки, където рядко може да четеш между редовете.... ;) Защо ли са го снимали в Южна Африка...сигурно защото им е излезнало най-евтино...и защо ли са използвали прийома на документалния филм? Все трудни (за някои) въпроси...

Дали филмът е тъп или добър - това е отделен въпрос, но в случая използването на извънземни като персонаж е последната грижа на този филм. :inqn

П.П. И аз навремето когато гледах "Кабаре" за първи път в кино (по това време в BG нямаше компютри и интернет :P ) ми се стори супер-мега-хипер тъп, но ми е простено - бях на 13 години. :lol:

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Четейки за District 9, се чудя дали виждате във филма нещо повече от извънземни и дали в четенето не трябва да се ограничите в книжките с картинки, където рядко може да четеш между редовете.... ;) Защо ли са го снимали в Южна Африка...сигурно защото им е излезнало най-евтино...и защо ли са използвали прийома на документалния филм? Все трудни (за някои) въпроси...

Дали филмът е тъп или добър - това е отделен въпрос, но в случая използването на извънземни като персонаж е последната грижа на този филм. :inqn

П.П. И аз навремето когато гледах "Кабаре" за първи път в кино (по това време в BG нямаше компютри и интернет :P ) ми се стори супер-мега-хипер тъп, но ми е простено - бях на 13 години. :lol:

Хората виждат нещо различно и непонятно и не го харесват, което в същност е до голяма степен нормално. Трябва да се обърне внимание само на аргументите. Защо ИЗВЪНЗЕМНИЯ кораб седял в безтегловност 20 години над града?!

Хихихихи... развесели ме :) Между другото Кабаре е точно за този раздел, който не го е гледал нека му хвърли едно оченце ;) За мен филма е гениален, още повече че музикалната част силно ме вълнува ;) Като стана дума.... Ах, този джаз е също велик!

Хихихихи... развесели ме :) Между другото Кабаре е точно за този раздел, който не го е гледал нека му хвърли едно оченце ;) За мен филма е гениален, още повече че музикалната част силно ме вълнува ;) Като стана дума.... Ах, този джаз е също велик!

На мен Sweeney Todd много ми хареса. И като музика и като история и като настроение.

sweeney_todd_ver6.jpg

На мен Sweeney Todd много ми хареса. И като музика и като история и като настроение.

sweeney_todd_ver6.jpg

В този ред на мисли аз пък препоръчвам поне 80% от филмите на Бъртън ;) И с нетърпение очаквам Алиса в страната на чудесата - кой знае каква щуротия ще е и със сигурност ще ми напълни душичката :wub:

Ама как само 80% от филмите му?!? Кои са тези 20% които не ти харесват? Бъртън е просто... А пък за Бъртън-Пит-Елфман изобщо няма какво лошо да се каже... велика комбинация...

15934561555729503512631342511biC7XDSAv9YYS0eZSiX.JPG

Още преди 4-5 години като го гледах си ми остана любим. Винаги съм симпатизирал на Дъглас и тук той е на висота, както и сценария и поддържащите актьори.

9.5/10 за мен.

Edited by host

Ама как само 80% от филмите му?!? Кои са тези 20% които не ти харесват? Бъртън е просто... А пък за Бъртън-Пит-Елфман изобщо няма какво лошо да се каже... велика комбинация...

Може би имаш предвид Деп?

THE NEGOTIATOR - нямам думи просто. УНИКАЛЕН ФИЛМ. Не знам дали да не го обявя а по-добър дори от Адвокат на Дявола... толкова е добър. 2 часа и 14 мин (без надписите) си заслужават от където и да го погледнеш (дори и от гледната точка на ставащите не по-късно от 7 часа).

The%20Negotiator.jpg

WHITEOUT

Много приятен и интересен филм - никъде не ми досади и го изгледах с удоволствие. Качествено заглавие в ефира.

THE MINISTERS

Интересен филм, интересна история - струва си да се види. Още едно добро заглавие.

Trick 'r Treat (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0862856/

trick-r-treat.jpg

Развиващ се в една нощ на Хелоуин, сценарият проследява няколко характера (тийнейджъри, родители, няколко дечица и един сърдит старчок) чрез 4 преплитащи се истории. В центъра е диаболичният Сам - зловещо, маскирано хлапе, което сее терор навсякъде. Всяка друга дума би била престъпление, но определено тези 4 истории доставят необходимата наслада.

Филма ми направи впечатление, защото е попаднал в класицията на най-добрите хоръри на десетилетието, а пък плаката му и най-вече името по-скоро напомнят на един от тези типично американски хоръри с многото продължения. Макар че носи типичната атмосфера от споменатите филми, оказва се с една идея малко по-оригинален от тях и това прави филма интригуващ. Има и не малка доза хумор и ирония. Няма да се хареса на хората, които търсят някаква заплетена история или логика във филмите на ужаси, такава просто липсва. Просто Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life. :rolleyes:

момчета моля Ви тез работи си ги обсъждайте в друга тема .... не му е тук мястото.

снощи гледах "The Road". определено филма ми допадна, но не успях да схвана основната идея .... и все пак според мен беше хубав и странен филм.

Wicker Park - прекрасна операторска работа, прекрасен саундтрак, прекрасно пресъздадена история. Държи в напрежение до последно!

Гледала съм го отдавна и си спомням, че имаше нещо в този филм, което ме дразнеше, не помня какво обаче.

+1 за WRONG TURN AT TAHOE. Единствения проблем за мене в тоя филм е Куба Гудинг, който за мене лично е най-нещастния актьор последно време. Много е зле горкия и не знам защо го канят във филми където трябва да играе кораво момче. Да си го ползват там за глупавите комедии. Иначе филма е много добър, малко ефекти, почти никакви, но е на ниво. Останалите актьори играят много добре, доста над средното ниво, за което евала. На практика актьорската игра прави филма добър. Едно плюсче за операторите зад камерата. Не са магьосници, но са свършили също много добра работа. Заслужава си гледането.

WRONG TURN AT TAHOE н

На мен точно на Куба играта много ми хареса - но честно казано, не схванах мотивационно филма. Някак съшит с бели конци седеше - може би защото сравнявам със Сопранос.

6.6/10