RIP Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Garden State - Какво може да бъде уникалното в един обикновен филм? Ами точно това - обикновен е. Слушах все добри отзиви за филма и реално очаквах нещо различно... е, получих го. Във филма се разказва се един средностатистически американец, който е отчаян от живота и го мързи да гледа. Близо 20 години се е тъпчел с хапчета които уж му помагат да увладее гнева си, но дотолкова е привикнал с тях, че всичко му се струва като една огромна празнина в която той е заел централна позиция. Един ден баща му му звъни и съобщава, че майка му е починала. Така той се завръща в родното си кътче за да присъства на погребението. Там среща някой близки и стари приятели, минава през няколко купона, но всъщност той сякаш не е там, тъй като говори с обичайното безразличие. Един ден обаче среща НЕЯ, в ролята Натали Портман. Тук филма вече тръгва по нова пътека и ни показва на какво е способна любовтта. Всъщност няма нищо специално, а всичко протича по един супер обикновен начин - точно както е наистина. Няма ги драматичните сцени, натрапващите се нагласени диалози и превземки - всичко е истинско. Най-голямо впечатление прави Портман с ролята си на леко смахната епилептичка.... не, не смахната, а по-скоро различна. Играе превъзходно, от сърце. Гледайте филма, защото наистина си заслужава. Оценка:7/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 War of the Worlds (2005) Mi kato sqlo filma si zaslujava no lichno as ochakvah mnogo poveche Rating: 8.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 War of the Worlds (2005) Mi kato sqlo filma si zaslujava no lichno as ochakvah mnogo poveche Rating: 8.5/10 <{POST_SNAPBACK}> Ъ? И защото си очаквал много повече ли сложи 8.5?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Гледах "House of Wax" филма е страхотен определно го препоръчвам да се гледа ! ! ! оценка: 8/10 <{POST_SNAPBACK}> "По-красива" смърт за Парис Хилтън от тази, здраве му кажете... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 The Usual Suspects - Велик филм Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 (edited) . Edited September 14, 2014 by snatch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Тhe IslandГоляма група хора са затворени в сграда, която ги предпазва от зараза обхванала външния свят.От време на време се докарват оцелели, които изглежда са претърпяли сериозни мозъчни увреждания.Целта на хората е да населят отново Земята, като един по един биват избирани чрез произволна лотария, за да се преместят на Островът.В последствие се разбира истината за него и за цялата зараза.Филмът засяга един стар и вече обсъждан въпрос като набляга повече на екшъна, от колкото на моралната гледна точка, която също е засегната, но някакси е изместена на заден план.Няма изненади и човек сам предсказва следващата случка, а ако е гледал рекламата - и края. 4.5/10 думата "зараза" не е най-точната, но сега не се сещам за друга <{POST_SNAPBACK}> Бе модовете, не искам да бъда лош, ама вече поне 5-6 пъти беше предупредено за подобно нещо... Странно е, че аз най-културно си чакам DVD-то да излезе да го гледам,а тук някой ще ми пише разкази за филма... Не мислите ли, че е супер глупаво тва? Темата не мисля, че е за обсъждане не съдържанието на филмите, а за препоръки. Що за препоръка е да разказваш даден филм и после да кажеш "Гледайте го"... <_< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 (edited) . Edited September 14, 2014 by snatch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 KnoppiX забележката ти е напълно неуместна!Казал съм неща, които се разбират в първите 5минути на филма.Или ти предпочиташ препоръки от типа на "нещо си, много е яко, гледайте го".Еми аз лично искам да знам за какво става дума, а и мисля, че това е нормално. <{POST_SNAPBACK}> Отговорих ти на ПМ защо смятам за неправилно това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Крал Артур. . Изключително безидеен и плосък филм. Опит да се повторят грандиозните битки от доста по-добри филми. Сюжетът е 0, още в първите минути се разбира кой от "нашите" ще се гътне пръв. "Любовната" история беше е пълна смехурия. Краят беше повече от смешен. Най-любимата ми част от филма беше Shift+Del. Искам да попитам нещо за филма "Хрониките на Ридик". Преди няколко години гледах един филм "Пълно затъмнение"(така мисля, че се казвааше). В него Вин Дизел се шматкаше със същите очилца и виждаше по същия начин (доколкото помня бяха му направили операция в затвора, за да вижда натъмно) и трепеше кьорави извънземни. Та въпросът ми е имат ли тези два филма нещо общо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Искам да попитам нещо за филма "Хрониките на Ридик". Преди няколко години гледах един филм "Пълно затъмнение"(така мисля, че се казвааше). В него Вин Дизел се шматкаше със същите очилца и виждаше по същия начин (доколкото помня бяха му направили операция в затвора, за да вижда натъмно) и трепеше кьорави извънземни. Та въпросът ми е имат ли тези два филма нещо общо? Имат. това е втората част, но аз не съм гледал тази която ти си гледал само Хрониките на Ридик. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 И да добавя, че Хрониките ще са трилогия. w00x, по-добре, че не си гледал първата част... нищо особено не е и всъщност оправдава заглавието си. За жалост е свързана с Хрониките на Ридик. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Monster-in-Law - Непретенциозна комедийка, която определено няма да ви грабне с нещо ново и различно. Всъщност не се знае дали ще ви хване интереса въобще, защото на мен не ми допадна много. Става дума за странното запознансвто на двама души, които по-късно решават да се оженят. Майката на жениха обаче си е пълно олицетворение на зла тъща, която е готова на всичко само и само да провали сватбата, под предлог, че иска сина и да е щастлив. Единственото нещо което ми хареса беше играта на Джей Ло - много истинска. Гледайте филма ако имате време за губене. Оценка:4/10 Napoleon Dynamite - О, Боже! Не мога да повярвам, че още правят толкова идиотски филми, но явно съм в грешка. Това е филм без капка замисъл, без смисъл, без добър момент, без смешен момент, без тъжен момент или иначе казано филм без емоция. Близо час и половина ще гледате как някакви бавноразвиващи се актьори се влачат (буквално) из екрана и ясно ще видите, че да говорят за тях представлява огромно усилие. Не знам дали акьорите са такива идиоти и наистина, но тук определено играят ролите перфектно. Ако ви се гледа монотонна простотия без смисъл или се смеете на идиотски филми, то това ще се превърне във класика за вас. Ако обаче се колебаете дали да гледате филма или да играете на руска рулетка, лично аз препоръчвам второто. Оценка:1.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 (edited) The Island (2005) Prochetoh dosta otresatelni komentari po filma no lichno na men filmcheto mi haresa i to dosta spored men e dosta dobre napraven Rating: 9/10 Edited August 21, 2005 by Lil Scrappy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
^WickeD^ Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 The Island (2005) Prochetoh dosta otresatelni komentari po filma no lichno na men filmcheto mi haresa i to dosta spored e dosta dobre napraven Rating: 9/10 <{POST_SNAPBACK}> Супер е филма и на мен много ми хареса! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 (edited) Stealth (2005) Obshto vzeto filma ne e ot lubimiq mi janr (samoleti aaauuu) no kato sqlo ne e losh stava za gledane Rating: 6/10 Edited August 21, 2005 by Lil Scrappy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 The Island - Какво да кажа, освен, че Майкъл Бей отново не ме разочарова... Филмът е глътка свеж въздух, след и сред комерсиалните боклуци които излизат. Също така мога да кажа, че това е двулицев тип филм, защото може да се разглежда едновеременно като като плосък, но и дълбок. Нямам намерението да ви казвам нищо около сюжета, защото филма много добре си ви подсеща в точния момент, но въпреки това оставая леко колебание за да не е напълно предвидим. Освен сюжета, режисьорското майстворство и каскадите, едва ли нещо друго може да ви впечатли, но и това е достатъчно за филм от тази категория. Оценка:6.5/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATEL Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 The Island Mnogo moje da se pishe za tozi film i vseki da iskaje razlichno menie no spored men e ekshan koito si zaslujava da se gleda! 7/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 The Island Филма определно си струва макар да наподобява доста филми. Все пак ако сега това ни се струва малко фантастика - след около 100-на година може и да не е! Определено го препоръчвам за гледане! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Crash - Тежък и интересен филм. Добри актьори и за мен - добра игра. Разправя се за няколко човека (към 10), чиято сътба се преплита на моменти. Доста се набляга на расизма. 9/10 Оcean's Twelve - Ще се хареса на хора които са харесали предната част. изпълнен е с допустима доза свеж хумор и историята е интересна. държи в напрежение до края. 8/10 The Longest Yard - добър филм. поредната американска екранизация на не-американски филм. в случая, копирания филм е The Mean Machine. по-скоро преработен отколкото копиран. сигурен съм, че или са на една и съща фирма, или правата са купени, затова не може да става въпрос на копиране. Историята е досущ като на оригинала, но спорта и някои съвсем малки подробности са сменени. Има доста хумор, което е нормално като се видят актьорите в стартовия състав. Adam Sandler и Chris Rock. 8/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 (edited) Това! Цъкнете паузата, като се отвори, за да се зареди цялото и тогава 'Play'. 9.999/10 Не бях гледал скоро нещо толкова добро! Edited August 26, 2005 by sMARTBomber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Това!Цъкнете паузата, като се отвори, за да се зареди цялото и тогава 'Play'. 9.999/10 Не бях гледал скоро нещо толкова добро! <{POST_SNAPBACK}> УАУ!!! Много добро изпълнение на много добра идея! Концепцията леко ми напомни на "The Butterfly Effect", но си има и собствен чар бидейки толкова смислонаситено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Интересно. Вижте плакатите тук и тук. И по-точно надписа "From the director Of Armaggedon and The Rock" и го сравнете с "От режисьора на Армагедон и Пърл Харбър". Вярно, че си е той и на трите филма, но все пак наш'те са решили да го сменят . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 (edited) China Strike Force (2000) Kato sqlo filmcheto ne e losho malko China-ski Action nqma da vi navredi Оценка: 6.5/10 The Transporter 2 (2005) Prodaljenieto na filma e mnogo dobro opredeleno si zaslujava gledaneto Action-a ne spira prez sqloto vreme nqma kvo da vi govora prosto go gledaite Оценка: 9.5/10 Yamakasi II Les Fils Du Vent (2004) mi ne mi haresa izobshto nikav smisal prosto skachat na lqvo i nadqsno pichovete i tvae Оценка: 4.5/10 Edited August 24, 2005 by Lil Scrappy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 (edited) . Edited September 14, 2014 by snatch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts