Jump to content
BulForum.com

Питане относно снимкова обработа

THE-AGENT

Recommended Posts

Може да ви се стори тъп въпрос обаче си нямам никаква представа как става :bgrin: искам върху една снимка да сложа още 2-3 снимки ....мисля че с Corel Draw става но в момента го нямам а ми трябва спешно и за това питам дали може да стане със PhotoShop помагайте :cry :cry Благодаря

Внеси малко пояснения какво точно искаш да направиш - да монтираш малки снимки в по-голяма, да направиш колаж или да слееш няколко снимки? Доколкото мога ще помогна.

Върху една снимка която е по-голяма да сложа 1-2 по-малки да монтирам или колаж за мен няма значение важното в случая е да стане голяма снимка с 1-2 по-малки в нея и утре да я занеса вев фотото и там да ми направят едно малко постерче :devil

С Фотошоп не съм компетентен, ама и с вградения Paint на Windows ще стане. Само трябва да отвориш поне две сесии на програмката, и в първата слагаш основната снимка, а в другата последователно отваряш по-малките снимки. Ctrl+A; Ctrl+C > прехвърляш се на голямата снимка > Ctrl+V >наместваш, мащабираш и т.н. По същата схема и с втората по-малка снимка, като просто я отваряш с втората сесия на Paint. Накрая File>Save As... и е готово. Провери какво си направил, преди да я занесеш в печатницата. Ако не си променил атрибутите на голямата снимка, тя ще излезе в оригинален размер.

Аз минавам към по-сложен проблем :

Как да направя в 1 папка всичките снимки в 1 компресия (искам с Photoshop защото ми харесва на какво качество остават като направя компресичта на 5 и ми е идеално оба4е трябва 1 по 1 да ги правя )

А и за brightnest and contrast ако ми кажете пак същото ( да не са 1 по 1 а всичките)...

Благодаря предварително !!!

IrfanView:

File -> Batch Conversion/Rename -> Use advanced options -> Set Advanced Options -> Brithness etc.
											  -> Options -> JPEG/GIF Save Options

Хубава програмка (хубава работа въши).

А сега може ли да ми препоръчате подобна за .avi да си правя компресията щото Virtual Dub гледам 1 по 1 трабва да ги правя фаиловете...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...