simbata Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Значи досега си бачках спокойно с 2 харда - единият беше стар Maxtor 7200/40 GB, а другият - Seagate Barracuda 80 GB.На 40-ката си държах филми и музика, а на 80-ката всичко останало + Windows XP. Днес се опитах да подкарам още един Western Digital 5200/13,5 GB, но след като го пуснах, в началото на зареждането на Xp-то, компютърът се рестартира, а спомен от Boot Manager-a ми няма... След това махнах WD и пак останах с 2 харда, но проблемът остана.Оправя се като махна и Maxtor-a, но така оставам без филми и музика, 40 GB зар На големия диск (Seagate-Master) имам XP + Linux, на Maxtor-a (40 GB с музиката) имам друг Linux, а на новия диск (WD) имам Win98. Дано съм обяснил достатъчно подробно и разбираемо проблема Машината ми е тази от подписа + захранване Delux 350 W, ако в него е проблемът... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Ако наистина машината ти е от подписа, и както е клокната, с това захранване си сложил 3 харда, защо се учудваш че е станало нещо подобно?! Това делукс 350 нещо ми е чудно дори как е тръгнало да зарежда.. А щом е тръгнало да зарежда, би следвало да не е станало омазване в партишъните и буут мениджърите, поне не и от факта, че си сложил още един хард (от гледна точка на OS). В почти всяка втора тема тук причините и мненията са свързани с кофти захранвания и съвети за закупуване на по-добро. Напоследък изглежда с все по-мощните компютри се продават същите боклуци кутии и захранвания от много време, и вече все повече се усеща нуждата от добри захранвания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Не само изглежда ами си е точно така. В момента в офиса имам един доста обемист кашон изгърмяли захранвания и това са захранванията от последните 3 месеца. Просто нямам място да пазя всичките. Когато се докопам до някое апаратче, ще ви ги снимам да радвате Такам, ся относно проблема. Симба кажи как си вързал хардовете. Праймъри, слейв, кой къде се намира по IDE каналите. Поясни дали машината разпознава коректно устройствата, в смисъл в биоса виждаш ли ги всичките хардове. Не е лоша идея да провериш дали IDE кабелите са добре поставени по местата им, вкарани докрай. Евентуално може да не е проблема в захранването. Но при всички положения, ако ще държиш и трите харда на тая машина си смени захранването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted November 4, 2005 Author Share Posted November 4, 2005 Изтрих всички ОС-и, освен ХР-то, качих си пак boot manager-a (беше се изтрил от MBR-то) и всичко се нареди Иначе доколкото знам, Delux правят добри захранвания...? Не е фортрон, ама не е и коуджен Благодаря на tedy и KILLERINCHO за обърнатото внимание и за оказаната помощ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Delux са добри захранвания само и единствено ако разглеждаме low-end пазара. Стават за нормална работа при стандартни конфигурации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Delux правят добри захранвания...?Не е фортрон, ама не е и коуджен В грещка си Делукс вече не правят хубави захранвания!!! Стоката им е на нивото на JNC и Codegen и нищо повече... преди 2-3 години бяха на ниво но сега не... а и какво очакваш от захранване за 15$ по-добре си вземи някой фортрон 300-350-400W или някой Sirtec 410W сяга има и много по-хубави ама са скъпи Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 В грещка си Делукс вече не правят хубави захранвания!!! Стоката им е на нивото на JNC и Codegen и нищо повече... преди 2-3 години бяха на ниво но сега не... а и какво очакваш от захранване за 15$ по-добре си вземи някой фортрон 300-350-400W или някой Sirtec 410W сяга има и много по-хубави ама са скъпи Нужно ли е при тази конфигурация ? Единствената промяна, която ще направя скоро е : GeForce 6600, 1 GB Ram и още 1 хард (250 или 300 GB). Колко W ще са ми достатъчни ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 350W Fortron е мисля правилния избор, като цена<->качество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 350W Fortron е мисля правилния избор, като цена<->качество. А колко горе-долу струва това нещо, защото проверявах в Мост и Жар, но го няма. И ако е над 20-25 долара, има ли алтернатива ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 60лв в Ера, ма тва е в Пловдив пък имам спомен че си от Пазарджик Ама така и така ще ходиш за части Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Сега съм с Атлон 2200+, 6600 GT, 120 HDD, DVD-RW, 512 RAM. Взех си Fortron 300 W за 22 $ или 37 лв и е напълно достатъчен за тази конфигурация, докато тоя 350 ватовия е доста по-скъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 Сега съм с Атлон 2200+, 6600 GT, 120 HDD, DVD-RW, 512 RAM. Взех си Fortron 300 W за 22 $ или 37 лв и е напълно достатъчен за тази конфигурация, докато тоя 350 ватовия е доста по-скъп А ако му сложиш още половин GB рам и 2 харддиска, дали няма да има проблеми ? 22 $ мога спокойно да отделя за захранване BTW - за толкова си взех и Delux-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Едва ли ще има. Харда никъв ток не харчи, а рама и той. Най много харчат процесора и видео картата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Разликата е повече от смешна ако не можеш да ги сметнеш, ето правя го за тебе. 18лв. Много ми е кеф като видя части за близо 1000лв закачени на не добре разчетено захранване, щото разликата е главозамайващите 18лв. И не ми говори като един друг член на форума че не му излизали от джоба парите. Едва ли след като имаш пари да си позволиш тези части 18лв ще са проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 И кво му има на фортрон 300 вата. Много по-добре е от noname 300 вата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Ами идва малко късичко за частите които изброи човека по-горе, но аз и не очаквам да разбереш какво имам предвид. Доста станахте, чудя се дали да не сменя езика на който пиша. Китайския май ще е таман. Ок, както и да е, темата се изчерпа вече, затова се затваря. Няма нужда от повече спам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.