Jump to content
BulForum.com

спад в фпс-то когато съм с звук

Recommended Posts

значи конфигурацията ми е

celeron 2.4 дъно gigabyte 512 ddr ram и fx 5900 xt

даже и на леки игри като pro evolution soccer и counter strike когато съм с звук на моменти ми спада кофти фпс-то.например на сокъра при изпълнение на корнер или пряк свободен страшно много.и тва на всяка игра.като махна драйвърите за звука се оправя и всичко върви добре

мислих че е от картата realtek 97 на дъното.сложих външна c-media за около 15 лв и промяната е съвсем малка.пак си спада фпс-то.

та от кво може да е това ?

това EAX го няма в опциите на нито 1на игра която съм играл.нито в pes който си е конзолен порт.

кво може да е ебаси...мноо дразнещ проблем е и не моа разбера от какво е

да не би да е от малкото cache-128 на целерона

Инвестирай в една Creative, махни ги тия боклуци CMedia, както и реалтеците по дъната. Аз имам Realtek 7.1 на дъното но не съм и помислял да го ползвам. Другото е свястните драйвери, които ще сложиш на криейтива :)

Инвестирай в една Creative, махни ги тия боклуци CMedia, както и реалтеците по дъната. Аз имам Realtek 7.1 на дъното но не съм и помислял да го ползвам. Другото е свястните драйвери, които ще сложиш на криейтива :)

Даже дърт Creative от 5-10лв. да си вземеш, с подходящи драйвери ще товари по-малко.

е дали проблема е в c-media-та.нали на други хора не го прави.мислих че щом слагам външна карта то поне проблема с фпс-то няма да го има.но не.пак си е същото като с вградената на дъното.

някой дося да е срещал човек с подобен проблем......

да но не съм чувал други хора с ц медиа да имат проблем като моя.

кво ме съветвате да правя ?

QUOTE(tedy @ Nov 1 2005, 14:45) *

Инвестирай в една Creative, махни ги тия боклуци CMedia, както и реалтеците по дъната. Аз имам Realtek 7.1 на дъното но не съм и помислял да го ползвам. Другото е свястните драйвери, които ще сложиш на криейтива xmas.gif

Даже дърт Creative от 5-10лв. да си вземеш, с подходящи драйвери ще товари по-малко.

c-mediaта си ползва яко CPUто независимо дали е вградена или не...

все пак 90 % от хората са с вградени карти или някви от 10 лв и до сега и аз не съм виждал такъв проблем.

все пак 90 % от хората са с вградени карти или някви от 10 лв и до сега и аз не съм виждал такъв проблем.

Аз пък съм се сблъсквал с подобно нещо на поне 10 машини. Проблема не е, че тези карти товарят процесора, т.е. товарят, но незначително. Работата става дебела в комбинация със скапани драйвери и скапана ОС (Windows да речем). Дънната платка също е фактор, с добро дъно, к'ъвто и боклук да сложиш - нямаш грижи. Най-доброто решение е да се вземе добра карта.

@EazY-E никой не може да ти каже със сигурност :P

дъното ми е некво gigabyte...за ц медиа-та си има едни драйвери само.а иначе съм с windows sp2

значи кво предлагате.да дам повечко пари за добра карта ?дали със сигурност ще ми помогне?

Честно казано и на мен този проблем ми звучи малко "ъпсурдно". Логично, когато една игра я играе ш със звук да се натоварва повече машината и следователно фпс да намаляват. Но все пак това не може да е толкова съществено.

дъното ми е некво gigabyte...за ц медиа-та си има едни драйвери само.а иначе съм с windows sp2

значи кво предлагате.да дам повечко пари за добра карта ?дали със сигурност ще ми помогне?

Решението за по-добра карта винаги е правилно стига да можеш да си го позволиш. Но според мен не ти трябва звукова карта, за да си вдигнес кадрите в секунда, а видео карта :bgrin: А ако е чак толкова сериозно намаляването на кадрите със звук, по-добре пробвай да преинсталираш драйверите на звуковата карта и дори целият win (ако ти се занимава разбира се) преди да купуваш нови части.

Наистина е логично да има спад във фреймовете, когато е със звук (ясен пример за това 3DMark, където може да се види разликата с/без) , но насичане може да се получи само ако играта е на границата на възможностите на видеокартата. Тъй като човекът е казал, че проблемът се явява и при леки игри, според мен проблемът е в аудио драйверите, а дори да звучи абсурно, има вероятност и да е от "развалени" видео драйвери или "повреден" DX9. Разбира се винаги бих предпочел за игри да ползвам най-евтиния Live! Value, отколкото всяка друга C-Media или вградено аудио, но това е друга тема...

На първо време преинсталирай DX и тествай ; после преинсталирай аудио драйверите и пак тествай ; след това преинсталирай видеодрайверите и пак тествай (за цялостна преинсталация на бозата не смея да ти давам съвет....изборът си е твой). Ако след всичко това пак ти насича - пиши в темата и ще му мислим тогава... ;)

В някой модели дъна на Гигабайт, без значение дали за AMD или Интел аудиото прави мизерии. Случвало ми се е с префлашване на биоса да се оправи. Случвало се е и с последните драйвери от сайта на Гигабайт да се оправи. Не знам при тебе как ще се реши точно проблема, но това са двата начина по които съм отстранявал такива проблеми. Мисля че не е лоша идея да си видиш модела на дъното за да може, ако съм си имал работа с тоя модел дъна да ти дам по точно инфо по въпроса :)

е не е нормално pes5 да ми лагва с fx 5900 xt ..

не е от видео картата.преинсталирам съм уиндоус мноо пъти.най различни версии и проблема си седи.на картата на дъното съм опитал всички възможни драйвъри и с някой лагва много с други малко по малко но проблема си седи.с външната карта също съм пробвал много драйвъри.

на дъното не съм инсталирам драйвъри.дъното ми е Gigabyte GA-8I848E(-L)

това е

килеринчо помогни ми ако можеш с някво инфо.

Е как нема да инсталираш драйвери на дъното бре :) Веднага си взимаш диска с драйверите на дъното и си ги инсталираш ;) Тва ти е първата работа след преинсталиране на джама :)

Една вградена звукова карта колко фпс яде. Ако си сложа по-добра ще взима ли пак от фпс-то в игрите.

Винаги ще взима. Зависи каква е картата, зависи каква е и играта. Ако си вземеш примерно CMI външна, файда няма. Трябва ти нещо с хардуерно ускорение, т.е. бая парички.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...