Jump to content
BulForum.com

1.11.2005г.

Fibaman

Recommended Posts

ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Ден на народните апостоли, на тези, които са допринесли за пробуждането и самоосъзнаването на българите като единен народ и нация. Първи ноември е общобългарски празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, отстоявано година след година през вековете на робство, насилия и народни страдания - дело на стотици и хиляди знайни и незнайни българи - книжовници, наставници и просветители, вдъхнали в мрака на чуждото потисничество вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.

Честит празник на всички!

Nitro said:
Някой може ли да изброи тези будители?Ще се радвам някой да ми вкара малко акъл в главата.

=>

Редом до св. Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Бозвели, Петър Берон ние поставяме и Георги Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Любен Каравелов, Иван Вазов, Захарий Стоянов, Стефан Стамболов и още много други родолюбци, които народът не просто почита като светли личности, но и ги тачи като мъченици и дори ги канонизира в своята памет.

Нова България би била немислима без духовния подвиг, без саможертвата на тези будители на българската народна свяст.

и още много знайни и незнайни личности...

Aз пък не се радвам особено. :dry: Днес трябваше да карам един изпит и в събота се усетих, че днес ще се почива и всичко се провали. Сега ще трябва да чакам още 2 седмици, за да мога да карам изпита, защото не беше от редовните дати. :(

Иначе, честит ви празник и приятно изкарване на вечерта. ;)

• 1 year later...

Честит празник на колегите преподаватели, на учениците, студентите и всички, които милеят за българското. :read:

Grimjaur said:
Честит празник на колегите преподаватели, на учениците, студентите и всички, които милеят за българското. :read:

Мерси, мерси... :rolleyes:

Мен обаче ми направи впечатление един пост отпреди 2 години:

4efo_88 said:
Честит празник!

Трябваше да ни дадат два дена :D

Е ми....сега ви дадоха не два, а двайсет и два...че и отгоре. :laughing:

• 11 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...