Jump to content
BulForum.com

Ноти

Legop4o

Recommended Posts

Съжалявам ако вече има такава тема, обаче търсачката изкара 1000+ резултата за "ноти" и реших, че предпочитам да ме уарннат, отколкото да ги гледам сичките :) Също така, мисля, че темата не е за мп3, по-скоро за docs, ама там никой нямаше да я види :D Както и да е.

Значи, трябват ми ноти за пияно, по-специално за песента Feel на Роби Уилиамс. Претърсих целия нет, обаче гугъл нищо подобно не вади :cry Всякакви други заглавия също ще ме зарадват, но това беше първоначалната идея. Ако някой знае подобен сайт или има нотите в някаква форма, нека ги сподели с мен...

Благодаря предварително, макар че вече изгубих надежда, а като се опитвам да ги налучкам все не стават съвсем същите...

Ами...проблемът ти може много лесно да бъде решен. В днешно време съществуват Powertabs и Guitar Pro таблатури. Какво е таблатура можеш да се поинтересуваш из Интернет. Изтегли си Powertab Editor и Guitar Pro 4. Това са програмите които отварят въпросните таблатури. Не обръщай внимание на това че пише за китари и т.н., всяка таблатура се състои от китарна таблатура и нотно петолиние :) Така фактически можеш да видиш нотите на произведение което принципно не е на пияно, пък ние китаристите можем да учим неща за пияно :) Аз скоро учих турския марш :). На Guitar Pro 4 пък даже има и виртуална клавиатура на пияно и гриф на китара като всяко тонче ти е показано на съответния клавиш/прагче, така че и да не можеш да четеш ноти, все едно някои ти показва на ръка...

А, да добавя и че програмите не само ти показват какво трябва да изсвириш ами могат и да изсвирят съответната таблатура :)

Сайтът от където можеш да теглиш на воля Powertabs e www.powertabs.net, a за Guitar Pro - www.mysongbook.com (който обаче е малко лагав, защото е много натоварен :) )

Не знам колко ще съм от полза :)

Ето ти едно примерче как изглеждат такива таблатури

има и друг начин- за мен по-лесен, сваляш ето това

и зареждаш мид/миди/кар фаил и то ти показва едно виртуално пиано и си готов ,даже може и да си пееш :) има си търсачка в самия саит а феел е тука

Махнете ги теч миди файлове бе хора! Аз кво? Трябва да си сложа компютъра на пианото да ги гледам нотите, а да не говорим колко калпаво са нотирани парчетата! Казвам го от опит.

Пич дай си Е-мейла да ти я пратя на .пдф формат. Песента не е трудна между другото!

Пич дай си Е-мейла да ти я пратя на .пдф формат. Песента не е трудна между другото!

legop4o2gmail.com Всъщност наистина не е трудна, вече успях да я налучкам наполовина :bgrin: Ако имаш още някакви, чувствай се свободен да ми ги пратиш (малко съм нахален само :)) Благодаря предварително!

Все пак ще пробвам варианта с миди файловете, най-малкото от любопитство :P А иначе темата може да я оставим и да си разменяме ноти... Аз имам много .pdf-та, ама сичките са класика, ако на някой му трябва нещо, мога да му го пратя евентуално :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...