Jump to content
BulForum.com

Помощ за Windows x64

desert

Recommended Posts

Гледам че доста хора имат инсталирана 64 битова операционна система.Искам да ги попитам някой от тях дали е пускал Apache с PHP и дали е имал проблем.Извинявам се ако въпросът е тъп ,но ми трябава отговор :D

• 5 months later...
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Аз пуснах само Apache и засега нямам никакъв проблем.

Имам обаче следния проблем: Инсталирал съм Windows Server 2003 R2 x64 Edition. Някой 32бит приложения обаче не разбират изобщо, че имам памет. Например една програма ми казва,че имам -128МБ памет , а друга, че нямам дори и 128МБ (което е минималното за нея) и от там не може да работи изобщо. Някой имал ли е подобни проблеми с 32 битовите програми ?

• 1 year later...

Смятам при първа възможност като се поосвободя да минавам на Win Server 2008 x64.

И тази тема е баш по мойта ситуация.

Засега тествах доста неща, всички ми тръгнаха без проблем, досега съм с Win2003 x86.

Изглежда също така че разни 32 битови програми успяват да насложат в шела на Explorer менютата си въпреки че според мен нямат 64 битови библиотеки. Winrar, Notepad++ и т.н. Може и да греша де и да са им такива. Както и да е.

Та въпроса ми засега е имате ли проблем с Nero 7 или трябва 8 и дали има 64 битово неро?

Да уточня, 2008 е все едно Vista.

Колкото до фонетиката, да споделя, че и при Vista, и тук, ония няколко букви дето са разместени, лесно се оправят с MS Keyboard Layout Creator 1.4, може да се едитват леаутите и се поправя лесно тва без нужда от допълнителни фонетики и глупости. Инжинера влиза в историята.

EDIT: Така или иначе тествах, и се оказа, че Nero 8.3.2.1 се инсталира, но както и по коментарите в торентите пишеха, нещо му има, постоянно реве за някакви липсващи language files, и общо взето като сложих 7.8.5.0, работата заспа.

А, Acronis TrueImage Enterprise Server 9 омазва, така че не го слагайте на Win2008 x64!

За имиджи може би ще ползвам вградения Windows Server Backup. Изглежда Ок, а и поне в 2003 знам, че работи коректно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...