Jump to content
BulForum.com

Плазмен телевизор 42"

Recommended Posts

Какви са най-важните критерии при избора на плазмен телевизор 42" - марка, контраст, разделителна способност....

Моля за съвет просветените.

Благодаря.

Препоръчвам ти да си вземеш LCD панел!Плазмата не струва пред едно LCD с активна матрица!

Контраста не е на ниво,а и този вентилатор... ;)

Само където на плазмата контраста и яркостта са доста по-близо до ЦРТ ;) И е страхотна гледка някакъв голям ЛЦД дисплей с изгорелите му пиксели.

Изобщо голям телевизор си струва само при наличието на цифрова телевизия, ако ще гледаш кабелна на него просто не си купувай...Това важи двойно при плазмените.

Гледай колко е шумен! Повечето плазмени телевизори са с активно охлаждане, което не трябва да е толкова шумно, че да те дразни. И разбира се техническите характеристики като яркост, контраст и най важното - с колко години гаранция е.

Ако искаш да научиш повече за плазмените телевизори, сравнения и коментари за отделните марки виж:

http://www.avforums.com/forums/index.php.

Относно сравнението по-горе с LCD-то:

Плазмата има повече цветове, по-голяма яркост, не се влияе от ъгъла на гледане и др.

Разгледай посочения сайт, ще научиш доста неща...

Сред недостатъците на плазмените дисплеи са големите по размери пиксели!

Гледането на плазма от близко не е препоръчително заради наличието на трептене!

Консумация за 42"- 250W!

Защо ли водещите производители се насочват към LCD в дългосрочен план?

П.С.Като ни прекарат HDTV пак ще поспорим! :P

1. Вярно е че размерът на пиксела при плазмите е по-голям (852х480), но има плазми с резолюция 1024х768, които са HDTV ready, а и телевизор с диагонал 42" не се гледа от 1 метър а поне от 3.

2. Няма такова нещо като трептене при гледане от близо, може би си видял някоя програма с лошо качество.

3. Мисля че 250W не е чак толкова голяма консумация за 42" телевизор!

4. Може би технологията на бъдещето ще е LCD, но в момента плазмената технология е по-развита по отношение на телевизията. Не по-малко важно е че плазменият телевизор няма проблеми с изобразяване на черния цвят. Със същото не могат да се похвалят засега LCD телевизорите.

В дадения по-горе линк бях прочел че Панасоник строи 3 нови завода за плазмени телевизори, LG и Samsung също. Това са лидерите в производството на плазми. Така че, считам че в по-близък план (който за мен е по-важен) плазмата има добро бъдеще.

между другото HDTV телевизия си има и сега ;-)

Не по-малко важно е че плазменият телевизор няма проблеми с изобразяване на черния цвят. Със същото не могат да се похвалят засега LCD телевизорите.

В дадения по-горе линк бях прочел че Панасоник строи 3 нови завода за плазмени телевизори, LG и Samsung също. Това са лидерите в производството на плазми. Така че, считам че в по-близък план (който за мен е по-важен) плазмата има добро бъдеще.

между другото HDTV телевизия си има и сега ;-)

не знам защо не сложи и плазмите на NEC в водещите фирми, наскоро бях на тяхна презентация и по данните които видях NEC е на 1 място в Германия, Франция и още 1-2 страни и като цяло на 2 или 3-то място в Европа по продажба на плазми.

Също така измислили някаква технология с която черното си е наистина черно /с 2 думи някакви допълнителни каналчета между пикселите с което се предотвратява едната клетка да свети на другата/

и другото за което се сещам е че с интерполация намаляват ефекта на назъбвването.

Благодаря на всички за съветите. Продължавайте с коментарите!! Чета ги с интерес!! :D

А какво е по-точно HDTV? Също така се чудя защо плазма 42" супер-скъпа няма например PIP 2 тунера, но реално да гледаш 2 програми?!?! Това е нещо, което обикновен ТВ от 1000 лв. го има!

А относно развитието - то винаги ще го има и ако търсиш "развито" - купуваш си обикновен ТВ и тва е. Той няма накъде повече :P

А каква ще кажете за Samsung-PS-42S5S?

контраст 10000:1

резолюция - 1024Х768

12 бита цифрова обработка

HDTV READY

Липсва ли му нещо на този модел?

Здравей

Относно въпроса ти за Самсунга - 42S5S модела е 852х480 пиксела, т.e не покрива HDTV изискванията. HDTV Ready e следващия модел 42S5H, който е 1024х768 пиксела, но съответно е и по-скъп. От пръв поглед на характеристиките на 42S5S му липсва HDMI вход, което не го прави и HDTV Compatible.

Моят съвет е когато избираш плазма, сложи две или три различни марки една до друга и тогава сравнявай и не обръщай много внимание на табелките за характеристиките на телевизора, освен цената и модела разбира се;-)

Друго важно нещо е това, как е работила плазмата през първите 200 часа от живота си, те са определящи за работата и по-нататък... Колко е работила може да се види от сервизното меню, което разбира се в магазина не могат да ти пуснат и ще трябва да се поровиш в сайта който бях посочил по-горе

Успех с избора на плазма, ако имаш още въпроси питай..

Ами аз гледах в сайта на Samsung. Там пише, че е 1024х768 пиксела.

А HDTV ready е 42S5H наистина... В такъв случай заслужава ли си разликата в цената?

Резолюцията на 42S5S е 852х480 пиксела, виждал съм модела и съм го проучвал.

А дали си заслужава да вземеш 42S5H, зависи от това какви средства си отделил за телевизор и какво най-вече ще гледаш. Ако ще гледаш основно кабелната на евроком, няма никакъв смисъл да вземаш по-скъпия модел. Иначе от гледна точка на бъдещето, HDTV е истината, но докато в България стане масова, сигурно ще минат 5-10 години. По сателитите вече има HDTV пакети, но са още малко, така че...

Ако гледаш филми от компютъра, обърни внимание на RGB/DVI входа, добре е да го има, защото качеството на картината е отлично ;-)

Най-добре сравни двата модела един до друг, преди да купиш някой.

Един съвет от мен - обърни внимание и на LG ;-)

• 4 weeks later...

Извинявам се че пиша тук но не можах да намеря тема и реших да пиша тук.Въпросът ми е дали това ТВ е хубаво и заслужава ли си покупката му Цък .Заслужава ли си?Благодаря предварително

Извинявам се че пиша тук но не можах да намеря тема и реших да пиша тук.Въпросът ми е дали това ТВ е хубаво и заслужава ли си покупката му Цък .Заслужава ли си?Благодаря предварително

Добър е!А и резолюция 1366 x 768 pixels ,мм супер!

• 3 weeks later...

Моето мнение е малко пристрасно като се има предвид, че работя във фирмата дистрибутор на Pioneer, но си мисля, че си заслужава да се прочете.

Като цяло плазмите на Pioneer са едни от най-качествените на пазара - само да напомня, че преди година и нещо Pioneer купи плазмения отдел на NEC и стана водещ производител на плазени матрици в света. Всички останали производители вкл. Sony, Panasonic ползват готови пламени матрици от Кореа, Китай и Тайван, като единствено добавят електрониката и конструкцията. За момента лично съм се убеждавал като сравнявам картината на плазмите на Pioneer тези на другите марки, че Pioneer са по-добри - ползват някаква технология Black Crystal, която притадва такъв контраст и черен цвят, все едно присъстващ вътре.

По-отношение на плазмената технология мога да кажа много за и против. Основния недостатък е остатъчния образ, който остава при дълго застояване на един образ - например гедате MTV цял ден и после вклячвате DVD, но при повече вглеждане все още си личи логото на MTV. Причината е, че при дълго застинал бял образ фосфорът от плазмените клетки изгаря, причинявайки по този начин перманентно остатъчен образ. За това плазмите са идеални за гледане на DVD филми, но не и за телевизия.

Иначе картината от една плазма по-никакъв начин не може да бъде сравнявана с тази на LCD-то - яркост, контраст, черен цвят и пр. Лично мое мнение е, че пиксели горят и при двете технологии, не може да се говори коя е по-надеждна.

В момента Pioneer предлага 43" плазми в две разновидности - с аналогов и дигитален тунер (има PC input). Плазмите на Pioneer са HD Ready от преди 2 години още.

Тази година бях на една конференция в Белгия на Pioneer, където ни беше представено 6-то поколение плазми. Та се опитваха да ни убедят, че на плазмите цветовете избледняват по-бавно от тези на LCD, ама нещо не успяха да ме убедят. Независимо какъв телевизор си купите - с кинекоп, LCD или плазма, можете да бъдете сигурни, че след 2-3 хиляди часа гледане яркостта на картината ще падне двойно. Само дето вие няма да забелязвате, както и ние самите не забелязваме нашето постепенно остаряване всеки ден като се вглеждаме в огледалото.

abe nz ama oniq den si zehme plazma Panasonic 37 in4a i e mnogo dobre 4udehme se meju SAMSUNGA deto go reklamirat s DVDto(doma6noto kino) no cakata bila takava 4e televizora e super v gaza i za tova davat podarak samo i samo nqkoi da go kupi ina4e ina4e PANASINICA i SAMSUNGA bqha edin do drug i moga da kaja 4e PANASONICA be6e pone 3 klasi nad SAMSUNGA

• 5 weeks later...

Реших да си взема Плазмен ТВ

та общо взето ще се гледат ДВД Филми и играе на конзолни игри

бая се рових и мисля че този модел е много добър и ще свърши много добра работа:

SAMSUNG PS-42P5H

plasma.jpg

Web Info

ClickTechnoMarket.bg

Click Product Details

Какво е вашето мнение заслужава ли си

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...