RAP`BOY Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 CPU: ATHLON64 3700+ /BOX /S939 284.00 295.00 306.00 RAM: KIT 2 X 1GB SUPER T DDR400 215.00 223.00 232.00 HDD: 250GB MAXTOR SATA/7200/16MB 114.00 119.00 123.00 VGA: GF 6800/128M/TVOUT/DVI 194.00 202.00 209.00 kvo dano da mu sloja na tva 4udo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=36147 EDIT:Стига видеото да е PCI-E Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 CPU: ATHLON64 3700+ /BOX /S939 284.00 295.00 306.00RAM: KIT 2 X 1GB SUPER T DDR400 215.00 223.00 232.00 HDD: 250GB MAXTOR SATA/7200/16MB 114.00 119.00 123.00 VGA: GF 6800/128M/TVOUT/DVI 194.00 202.00 209.00 kvo dano da mu sloja na tva 4udo ? И да не е PCI-E видеото ако все още не е зето е по добре PCI-E да вземеш тъй като са и по евтини а и това дънце кърти мифки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 За какво му е такова дъно ако не клоква.Ако клоква човека ще знае какво да си купи. По-добре да вземе един Асус по-евтино ще му излезне и няма да има проблеми докато настрои този ДФИ.А за разликата в цената може да вземе по-добро видео където ще усети разликата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 За какво му е такова дъно ако не клоква.Ако клоква човека ще знае какво да си купи. Мдаа, не само 4е няма да пита за дъно , но и нямаше да избере такива останалите 4асти , така 4е и аз мисля 4е Асус-а е по - добрия избор ! Мисля 4е не е уда4но да се препоръ4ва на на4инаещ шофьор - болид от формула едно Освен тва , ако парите се вложат във видео ( както е казано по- горе ) , освен по малкото проблеми (в сравнение с ДФИ) ще си имаме и пове4е реална гейм- пройзводителност , за което предполагам се взема компа Айде успех и според мен едно А8Н-Е (939) , ще е то4но за тези 4асти ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Асус не са точно дъната които харесвам за AMD. Моя съвет е да си вземеш дъно от безспорния номер едно EPoX. И не ми казвайте, че пича нямало да овърклоква и не му трябвало такова дъно. Напротив точно такова дъно му трябва. Стабилна работа. Разлика в игрите няма да усети, но ще се радва на дълга и безпроблемна работа, и на добра призводителност, като няма да има и проблем ако реши някой ден да клоква. Дъното Няма никаква идея на тези скъпи части да сложи някво евтино асуско решение. Аз лично не би го направил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
if_pif Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 зна4и аз наскотро си сглобиь подбно /семрон 2600+ х64 на 754/ сус 512 ддр и 160 сата, а дуното ми е asrock nf3 ! аз не се занимавам с клок и т.н., но сум много доволен от цонфигурасията си! дурйи се срабилно, не забива ... .. . и така! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Асус не са точно дъната които харесвам за AMD. Моя съвет е да си вземеш дъно от безспорния номер едно EPoX. И не ми казвайте, че пича нямало да овърклоква и не му трябвало такова дъно. Напротив точно такова дъно му трябва. Стабилна работа. Разлика в игрите няма да усети, но ще се радва на дълга и безпроблемна работа, и на добра призводителност, като няма да има и проблем ако реши някой ден да клоква. Дъното Няма никаква идея на тези скъпи части да сложи някво евтино асуско решение. Аз лично не би го направил. Никой няма нищо против дъното просто споменавам,че не му трябва ДФИ ,че няма да ползва и 30% от функцийте му.А относно Асус-ите не са по-евтини от Епокс.А за безспорния номер 1 може да поспорим доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Не ми се спори, но не мисля че цялостната ви идея е добра. Напарави ми впечатление, че след като нямал да ползва и 30% от възможностите и е едва ли не начинаещ, е просто в разрез с не знам какви правила да си купи хубаво и качествено дъно. Тея дъна само за овърклокери ли ги правят не знам. Моята философия за дъната специално е, че трябва да се купува въможно най-скъпото дъно до което можеш да се докопаш за процесора си. Асуса който си дал като решение е общо взето евтин. И много добре знаеш, че не опира само до екстрите по дъното. Фокси и ти. На начинаещ пилот болид от формула 1. Еее ай ся трябва да си някъв майстор овърклокер, че да си купи дъно с възможности за клок и други екстри. Малко не гледаме ли така поо отгоре на тея дето се чудят какво дъно да си купят. Тва не ми хареса затова се обадих. Не че Асуса няма да му върши работа, не че ДФИ-то няма да му върши работа и не че и Епокса няма да му върши работа. И трите дъна са хубави, но както казах друго не ми хареса. Според мене изобра е Епокс, пък пича да си реши в крайна сметка за какво ще си даде парите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Асус не са точно дъната които харесвам за AMD. Моя съвет е да си вземеш дъно от безспорния номер едно EPoX. И не ми казвайте, че пича нямало да овърклоква и не му трябвало такова дъно. Напротив точно такова дъно му трябва. Стабилна работа. Разлика в игрите няма да усети, но ще се радва на дълга и безпроблемна работа, и на добра призводителност, като няма да има и проблем ако реши някой ден да клоква. Дъното Няма никаква идея на тези скъпи части да сложи някво евтино асуско решение. Аз лично не би го направил. Хубави дъна , но много капризни ... неоправдано капризни според мен , аз ли4но не ги харесвам и избягвам да ги използвам ! Никога не бих сложил Епокс за номер 1 , особенно при НФ4с.939 -дъната за АМД ! А тва 4е няма да клоква си го помислих щото видях 3700+ , 4овек който ще клоква не дава толкова пари за процесор , при условие 4е може да си вземе 150 $ по -евтин и да го клокне по4ти толкова колкото ще клокне и 3700+ ! ..... Фокси и ти. На начинаещ пилот болид от формула 1. Еее ай ся трябва да си някъв майстор овърклокер, че да си купи дъно с възможности за клок и други екстри. Малко не гледаме ли така поо отгоре на тея дето се чудят какво дъно да си купят. Найстина не трябва да си "майстор овърклокер" за да си купиш такова дъно , просто трябва да имаш 170-180$ ( за най-евтиния модел) , но не бих казал същото и когато дойде ред да го подкараш , наро4но казвам подкараш , а не клокваш ...щото съм виждал и такива слу4ай .....и то при хора с доста богат хардуерен опит ....ина4е не гледам на никой отгоре, дале4 съм от мисълта да се правя на важен то4но пред 4овек който си е избрал такава конфигурация и задава такива въпроси , говорех за ДФИ-Ланпарти , а при него действителноста е такава , доста сложно си е дънцето , всеки който се докосвал до такова дъно има поне един бял косъм само от запускането му , да не говорим за по- нататък Толкова за ДФИ , ще кажете :...ми то може да не се клоква и пак да се ползва ... еми в такъв слу4ай ще се хвърлят едно 70-80$ на вятъра , щото тва дъно неклокнато едва ли ще е по- бързо от подобно такова на Асус! Дъното(ланпарти) изобщо не е за на4инаещи , тва е моето мнение , а вие го тълкувайте както искате , продължавам да твърдя 4е сравнението с болида е напълно уда4но за слу4ая ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 определено и аз бих ти препоръчал Asus A8N-E. има си S/PDIF, и някоя и друга екстра за о/к и най-важното е, че просто работи. ...А тва 4е няма да клоква си го помислих щото видях 3700+ , 4овек който ще клоква не дава толкова пари за процесор , при условие 4е може да си вземе 150 $ по -евтин и да го клокне по4ти толкова колкото ще клокне и 3700+ !... само да отбележа че 3700+ е най-слабия в средния клас и е най-изгоден (само 3000+ го бие) като цена производителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAP`BOY Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 Hm leko obarkan no vse pak v nqkakva nasko 1-viq mi vapors e kakvo po dobro video da zema za ne mnogo pove4e pari ot tiq ?!?!? 2-riq mi vapros e kam na Heller12a posta kak 3700+ e nai slabiq ot kalsa si ? kakvo po dobro da vzema ?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 определено и аз бих ти препоръчал Asus A8N-E. има си S/PDIF, и някоя и друга екстра за о/к и най-важното е, че просто работи. само да отбележа че 3700+ е най-слабия в средния клас и е най-изгоден (само 3000+ го бие) като цена производителност. Е 3200+ е 5$ по-скъп от 3000+ така ,че за мен е по-далавера. А относно Епокс-а вече на четвърто 8RDA му сменям кондензаторите защото се надуват(всичките бяха на по 2 години). Смятам ,че достатъчно мнения има по-въпроса и няма смисъл да спорим повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pnevmotorex Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Имал съм съприкосновения с дъна от следние марки:1. ASUS - гръмна 2. MSI - кондезаторите изплякаха точно като свърши гаранцията 3. Epox - проблеми със 2 цдром-а под виндовс (драйверите капутен) 4. Гигабайт - няма грешка, (трябва да съм късметлия) 5. Елиттруп - не запали въобще! Доволен съм едиствено от Епокса (щото нямам друго и щото се държи добре и на гадно захранване) и от Гигабайта, който се оказа много стабилно дъно! Моят съвет е да се тества! Ако работи стабилно добре, ако не работи да се сменя докато е време! Няма идеална марка дъно! Просто помнете законите на Мърфи! Миналата година си имах главоболия с едно дъно- FOXCONN. Бягайте от него като дявол от тамян, освен ако не искате да видите как безценното ви селеронче работи на 55 градуса, без да бъде натоварено с нищо, освен на window$-а процесите. Иначе като за AMD си мисля, че Epox е най-доброто, стига да имаш кинтите и си склонен да ги дадеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Hm leko obarkan no vse pak v nqkakva nasko 1-viq mi vapors e kakvo po dobro video da zema za ne mnogo pove4e pari ot tiq ?!?!? 2-riq mi vapros e kam na Heller12a posta kak 3700+ e nai slabiq ot kalsa si ? kakvo po dobro da vzema ?!?!? 1. ами нямам много (да не кажа хич) наблюдения върху високия клас видео карти, но SAPPHIRE X800XL PCI-E/256M 281.00 292.00 303.00 (цени от MOST) ми изглежда добре. за по вярно инфо гледай кво ша кажат foxy или backbone 2. ми то по-добро едва ли ти е необходимо за каквото и да е. в смисъл по мощните CPU вече са неоправдано скъпи. Е 3200+ е 5$ по-скъп от 3000+ така ,че за мен е по-далавера. но е друг клас имах предвид че на базата на цена/производителност се формира даден коефициент, като и във двете посоки (по-слаби, по-мощни) разликата е голяма -> не е достатъчно мощен за да кажем: "иба си мамътъ", но не е и толкова скъп че да кажем: "иба си мамътъ" разумеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Hm leko obarkan no vse pak v nqkakva nasko 1-viq mi vapors e kakvo po dobro video da zema za ne mnogo pove4e pari ot tiq ?!?!? 2-riq mi vapros e kam na Heller12a posta kak 3700+ e nai slabiq ot kalsa si ? kakvo po dobro da vzema ?!?!? Колко пари си готов да отделиш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAP`BOY Posted November 4, 2005 Author Share Posted November 4, 2005 Okolo 1500 lv samo za PC bez monitor , mi6ka i dr. ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.