Jump to content
BulForum.com

Как да настройм АТИ-то или нВидиа-та да изкарва образ на ТВ-то

MazataBG

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply
  aurche said:
как мога да разбера каква ми е видео картата без да отварям кутията и без програми инсталиращи се след бозата?

На desktop-a цъкаш второто копче на мишката и му даваш properties. После отиваш на settings и там трява да ти пише display: блабла :)

• 4 weeks later...

Здравейте,имам един въпрос преди да съм си прецакал компютъра. За някои може да е смешен,но като не знам питам,кво да правя.Искам като цънка с дясно копче на мишката върху десктопа да ми излиза и менюто за видеокартата,ще ми кажете ли как става? Картата ми е NVIDIA Ge Force Fx5200,но това едва ли е от значение.Значи това меню преди ми се появяваше,някаде под или над "new" менюто, не помня вече.Благодаря ви предварително.

efesbe said:
Здравейте,имам един въпрос преди да съм си прецакал компютъра. За някои може да е смешен,но като не знам питам,кво да правя.Искам като цънка с дясно копче на мишката върху десктопа да ми излиза и менюто за видеокартата,ще ми кажете ли как става? Картата ми е NVIDIA Ge Force Fx5200,но това едва ли е от значение.Значи това меню преди ми се появяваше,някаде под или над "new" менюто, не помня вече.Благодаря ви предварително.

Инсталирал ли си нови драйвъри? поне на АТИ-то при инсталация на дрйвърите със Catalyse (за който е необходим .net freamwork 2.0) това се показва само. Пробвай да инсталираш .net freamwork 2 и след това nVidia drivers...

efesbe said:

Десен на десктопа - properties - Settings - Advanced - Таба с видекоартата ти (NVIDIA FX5200.....) - Отляво избираш Tools и отдясно намираш чекбокса, с който поставяш show desktop menu или нещо такова.

На някой получавал ли му се е проблема като пусне картина на тв-то, пуска филм, медиа плеяр тръгва, но филма не. Стой си черно такова. Картата е нВидиа ФХ5200. Проблема не е при мен, а при познат, но се сетих че едно време като имах МХ400 имах същия проблем. Някой да знае как да го разреша?

• 4 weeks later...

Аз имам въпрс за направата на кабела. Буксата с видео картата има 4 крачета, към кое от тях трябва да запоя кабела? Или няма значение?

Rattlebrain said:
Аз имам въпрс за направата на кабела. Буксата с видео картата има 4 крачета, към кое от тях трябва да запоя кабела? Или няма значение?

http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video

tuk ima kartinka koi pin za kakvo e no vmesto da si pravish kabel otidi v konrad i si vzemi 5m S-VIDEO i 1 universalen SCART konektor shte ti izlezne kam 3.50-4lv :)

• 1 month later...

75530_pbundle.jpg

имам nVidia 8500 GT tv-out, кабела е като този на снимката с 4 изхода. как да свържа компа с ТВ-то? какъв друг кабел ми е необходим?

paspartu said:
имам nVidia 8500 GT tv-out, кабела е като този на снимката с 4 изхода. как да свържа компа с ТВ-то? какъв друг кабел ми е необходим?

Ами първо кажи какви входове има телевизорът ти. Ако е по-старичък и има чинчове за видеото и аудиото...ти трябва един най-обикновен кабел от 2 лв. - двойка чинччинч. Ако има само скарт букса, тогава ти трябва кабел скартчинчове....ако пък е няк'во TFT или плазма...тогава пък съвсем друг...

midas said:
На някой получавал ли му се е проблема като пусне картина на тв-то, пуска филм, медиа плеяр тръгва, но филма не. Стой си черно такова. Картата е нВидиа ФХ5200. Проблема не е при мен, а при познат, но се сетих че едно време като имах МХ400 имах същия проблем. Някой да знае как да го разреша?

И аз съм с FX5200 и аз имах същия проблем. Реших го като оправих една настройка в менюто на Нвидиа.

Влез първо в менюто на видеокартата. Влез в подменюто Full Screen Video. Като преди това си задал режим Dualview за картина едновременно на ТВ-то и монитора ти. Та в подменюто в кутията под Full screen device избери Auto-select, а отдолу трябва да е чекнато Track overlay rotation.

• 2 weeks later...

имам следния проблем с Gforce 7300 le Expert vision ,като пусна филм и на тв-то ми го разпъва докрай т.е. докато скрие и черните ленти от горе и долу.съответно част от страничната картина се губи а образите са грозно разтеглени.пробвах с различни филми с различни плеари и с различни драйвери но резултата е все един и същ.на предишната ми карта фх5200 и на по предишната гф2 такива проблеми не съм имал.сложих и най новия драйвер от сайта на н видия но не видях никаде да има опция като keep aspect ratio или нещо такова.

а това е на clone режим с full screen на sekondari displei,в режим dual view без full screen се получава ама трябва да влача плеара от единия екран на другия и тва ме дразни

та има ли решение на този проблем

Гледам че по нагоре е питано 2-3 пъти за проблема на АТИ със сивия екран на тв-то. Никой нищо не е казал по въпроса. Знае ли се кво трябва да се пипне за да стане цветно ? Картата ми е X1950 GT

lukather said:
имам следния проблем ...

Опита ли с BSPlayer? Пусни филм с него, чукни 2 пъти да го отвориш на цял екран и после опитай със Shift+1 ; Shift+2 ; Shift+3 ...и кажи дали работят въпросните комбинации.

@Ael, провери дали ти е настроено на PAL B, най-често от там е проблемът.

Pal-B-то е ОК. Проблема иде от някъде другаде, на nvidia го реших като показах каква ми е буксата но при ати драйверите не намирам такава настройка. Други идеи ?

• 1 month later...

Аре бе скъсах си нервите с тоя черно бял екран и тази шибана АТИ :angry1 Никой ли не ползва тв-аут на ати карти ? Тва АМД до квото се докоснат и го превръщат в боклук :sick

Ael said:
Аре бе скъсах си нервите с тоя черно бял екран и тази шибана АТИ :angry1 Никой ли не ползва тв-аут на ати карти ? Тва АМД до квото се докоснат и го превръщат в боклук :sick

Днес правих една X1650PRO,между другото тва ми е първото ати тв-аут досега все нвидии съм правил и си стана почти от раз

драиверите бяха от март 2007,тв-то беше 100херцово някво

Черно бялото или е от PAL B,С или от кабели според мен

Кабелите при мен бяха 7-пинова S-Video към 1 чинч за тв-то

аз имам Gforce 4 и имам голям проблем.Кат варжа tv-то с kompa по4ва да трепти мн.След като се покаже desktopa картината изчезва.Пробвал съм всичко.Кажете точно какво да права за да ми тръгне TV-то както трябва.

Пичове вече имам друг проблем:не мога да подкарам subs на TV-то.Пробвах няколко пъти ама нищо не стана.Кажете кво да правя?

Ми леко ми е 6ибана кирилицата и ги гледам с MV2 player.Но 6те опитам.

Току 6то го оправих.И са като надуя музиката,защото телвизора има мн мо6ни колони. :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...