Fifo Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Никъде в нета неможах да открия начините за вризване на оби. Оби се нарича поясът на женското японско кимоно. Навсякъде ги има като направени вече възли, а на мен ми трябва нагледно стъпка по стъпка как се правят различните възли. Ако някой знае каде ги има, моля да пише. Също така има и книжки за тази работа, но и тях немога да открия по книжарниците. Бих преснимал една такава книжка срещу някаква цена или почерпка. Ето ЛИНК със снимки на няколко вида възли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 До колкото разбирам от линка, това не са няколко вида възли, ами е един вид възил и е показано, как се връзва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted October 27, 2005 Author Share Posted October 27, 2005 До колкото разбирам от линка, това не са няколко вида възли, ами е един вид възил и е показано, как се връзва... Ами като се загледах по-подробно и на мен така ми се струва, но възлите по принцип са доста много и интересното е, че за всяко мероприятие се прави отделен възел. Например за омъжени жени е един, за неомъжени е друг вид, за церемонии трети и т.н. За първа брачна нощ сигурно си има определен възел който се развързва по-лесно и т.н. Ето ТУК има повече инфо за кимоното и видовете възли, но е демо версия и няма рисунки на възлите, а и никой от авторите не ми отговаря на пощата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Добре де, аз знам как се вързва мъжко оби В смисал в каратето поясите пак се наричат "оби" Та аз знам той как се вързва, ама за женските не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.