maddrum Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Не чета постове на шльокавица. Без друго хората които пишат така според мен няма кой знае какво важно да кажат. Разбира се, мярката за патриотизъм никак не се изразява в писане на кирилица или шльокавица, но забележете колко по-културни стават постовете като са на кирилица И по красиви някак си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 ...Разбира се, мярката за патриотизъм никак не се изразява в писане на кирилица или шльокавица... ако не се изразяват в това, тогава в какво? самият патриотизъм се базира във вярата в символи олицетворяващи дадена идея. при условие, че държавата ни е толкова бедна на символи каращи човек да се чувства като част от нея тогава какво остава? и ако не вярваш в символите олицетворяващи държавата ти, в какво ще вярваш, в политиците й? или в независимостта на населението? дали ако политицете и населението на това парче земя бяха патриоти щеше да ползваш компютър за да речем 500$ и да си мислиш че имаш добра машина? грозната истина е, че поради липсата на патриотизъм в масите сме на тоя хал. просто се краде много и виновен за това е комунистическия строй, убил патриотизма в хората в желанието си да създаде любов в сърцата на хората към една друга нация. викам да се спра ... ...май се получи дългичък офтопик Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Аз съм твърдо против шльокавицата Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Aми да дразни шльокавицата, айде ако е някой пост 2-3 реда го чета без проблеми, ама някой по дълъг ме изнервя... Ама да сложа етикет на някой, че е тъп само защото използва шльокавица Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 И след като 80 % от хората тук неискат shliokavitsa защо все още има спор ? И друго - неможе ли да се сложи транслатор някакъв Lat->Cyr ? Ако не е проблем, да се сложи, ако е - да се забрани латиницата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 спомням си в подписа на 1 user от дата.бг прочетох нещо от сорта : Компютъра си е направен на латиница и на него се пише на латиница , какво ме мъчите с тая кирилица''''' Вижте ся : 1-во аз използвам Flex Type 2k , просто поради липса на друг ( ако някои знае някои хубав да ми пати ПМ ). 2-ро Когато Flex Type е включен->игра WC(Warcraft), в игра при натискане на alt тои си остава все едно натиснат и пречи на играта. затова мисля че почти всички играчи на игри в които се използват alt+ctrl.... си изключват Flex Type-а. Та влизаш в форума и за 1 изречение да го всключваш start->all programs->start up->flex type 2k , променяш езика,после спираш flex type....просто става далга и широка за 1 изречение!!!,и си пиша на латиница! Та:спомням си 1 форум , в които при писане на отговор си има бутонче за смяна на езика.(мисля че беше на bulfleet , но не съм сигурен ) много е удобно , ако може да сложите и тук. Не знам за другите ама аз в търсачката: 1 на кирилица 2 на латиница 3 на латиница +4 4 на латиница +6 5 на латиница +4 +6 пиша на фонетична кирилица,когато ми е кеф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Незнаех че има все още хора, използващи Flex Type. Но то си е в тяхна вреда Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 1-во аз използвам Flex Type 2k , просто поради липса на друг ( ако някои знае някои хубав да ми пати ПМ ). Чудя се защо има още хора, които използват този флекс тайп. Има толкова по-леки програмки. Понеже има още доста такива хора, нека дам линк тук към една лека кирилизираща програмка. Win2kCyr.ехе Много съм доволен от нея. Лека (само 300 КВ) и до сега проблеми не съм видял от нея. Има и една друга такава: BGPhon09 (16 КВ), но не съм я ползвал и незнам колко надеждна може да е. А по въпроса за шльокавицата, мисля че доста отдавна се изчерпа темата по този въпрос. А и при положение, че почти всички в този форум пишат вече на кирилица, не виждам смисъл да става задължително използването й. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 i az nenavijdam 6lyokavicata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 И какво му е на flex type?! Как аз го ползвам 6 години вече, на какви ли не Windows-и, и не съм имал никакви проблеми с него. Обаче видите ли това било в моя вреда. Повечето си говорите на изуст, ей така, без да знаете за какво става дума. Трябва да се пише на кирилица. Всеки уважаващ себе си човек пише на кирилица. Какво ли имам предвид?! Но и да бъде що-годе грамотно. Или това вече са страшни екстри?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 И какво му е на flex type?! Как аз го ползвам 6 години вече, на какви ли не Windows-и, и не съм имал никакви проблеми с него. Обаче видите ли това било в моя вреда. Повечето си говорите на изуст, ей така, без да знаете за какво става дума. Трябва да се пише на кирилица. Всеки уважаващ себе си човек пише на кирилица. Какво ли имам предвид?! Но и да бъде що-годе грамотно. Или това вече са страшни екстри?! земи да прочетеш това и ще разбереш за какво флекс тъп е боза. И като гледам така май ти не знаеш за какво става дума Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 И какво да видя там? Че Win-a си има кирилизация? Добре, знам, но си ползвам flex-a просто, защото така съм свикнал и не съм имал проблеми, както вече споменах. Деинсталатора му бил куц? Че аз след толкова години ако сега се сетя, че искам да го деинсталирам... Друг е въпроса, че може да се прецака, но засега не ме е предавал. И има едно много простичко решение ако се скапе кирилизацията, някой регистър, хванете вирус и т.н. - просто си правиш един backup и си свиркаш с уста. При евентуален срив само за някакви си 5 минути си имаш отново старата, работеща операционна система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Има големи проблеми с флекстъп - кръсти си файл на кирилица, после го изпрати на някой, който не използва флекстъп... или какво ли става ако аз ти изпратя файл с име на кирилица от моя комп? Твоя флекстъп ще ти извади маймуни вместо име и ще ревнеш тука във форума - имам един файл, дето не ще да се изтрие ко да прааа!! И това е само единия проблем на флекстъпото. Обичам хора, дето живеят с мисълта, че нямат проблеми докато не дойде един прекрасен слънчев ден в който проблема ги изненадва изодзад. Става весело тогава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Има големи проблеми с флекстъп - кръсти си файл на кирилица, после го изпрати на някой, който не използва флекстъп... или какво ли става ако аз ти изпратя файл с име на кирилица от моя комп? Твоя флекстъп ще ти извади маймуни вместо име и ще ревнеш тука във форума - имам един файл, дето не ще да се изтрие ко да прааа!! И това е само единия проблем на флекстъпото. Обичам хора, дето живеят с мисълта, че нямат проблеми докато не дойде един прекрасен слънчев ден в който проблема ги изненадва изодзад. Става весело тогава... Прати да изпробваме. Не казвам, че ще го отворя, искам да проверим действително. shmi@telecablenet.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 И какво му е на flex type?! Как аз го ползвам 6 години вече, на какви ли не Windows-и, и не съм имал никакви проблеми с него. Обаче видите ли това било в моя вреда. Повечето си говорите на изуст, ей така, без да знаете за какво става дума. Трябва да се пише на кирилица. Всеки уважаващ себе си човек пише на кирилица. Какво ли имам предвид?! Но и да бъде що-годе грамотно. Или това вече са страшни екстри?! По-скоро ти говориш заизуст. ТОЙ го бил ползвал 100 години и не му правел проблем. Ай стига смешни изказвания от неграмотни компютърно хора, че леко почва да дразни. Колкото до латиницата, според мене не трябва да се забранява. Поради простата причина, че всеки може да пише както му е кеф. Ако не ви харесва не четете. Има хора дето не могат или не искат да свикнат да пишат на кирилица и не виждам ние кои сме че да ги караме да го правят. По доста форуми забраняват писането на латиница, което е трагично решение. Тука щото сме напред с материала, оставихме кирилицата да се наложи сама, без да изнасилваме хората да пишат непременно на нея, и тя полека лека се наложи и измести почти нацяло латиницата. Много са малко вече мненията на латиница и е леко късно да се рита срещу нея. По-горе не съм чел, сигурно има яки патриотични изказвания, че НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, и че ТРЯБВА да пишем на български, ама тея селянии ще ги подмина че да не си развалям хубавата сутрин. Да сме форум по български език и литература, да задължавам всички да пишат на български иди ела. Не си вдигайте изкуствено националното самочуствие, ако изобщо ви се намира такова, ами оставете всеки да си пише както му е удобно, пък вие дали ще четете си е ваша работа. Полека лека латиницата ще изчезне нацяло, няма нужда от насилствени мерки. Няма нужда да карам някой да пише на родния си език след като той не иска. Патриотизма не се определя от това как пишеш. Сигурно 50% от хората дето пишат тука, ако седнат да пишат на ръка ще им е трудно. Ще пишат грозно и това прави ли ги по-малко българи мааму стара. Чакам някое мъдро мнение още по въпроса и затварям темата, щото е обсъждана достатъчно в миналото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Има големи проблеми с флекстъп - кръсти си файл на кирилица, после го изпрати на някой, който не използва флекстъп... или какво ли става ако аз ти изпратя файл с име на кирилица от моя комп? Твоя флекстъп ще ти извади маймуни вместо име и ще ревнеш тука във форума - имам един файл, дето не ще да се изтрие ко да прааа!! И това е само единия проблем на флекстъпото... Да споменем и несъвместимостта му с някои програми, като например ICQ. Ако някой има Flex и при опит за смяна на статуса в ICQ същото забие да не се чуди откъде е Добре, че Teddy-King ме светна за Инжинера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 По-скоро ти говориш заизуст. ТОЙ го бил ползвал 100 години и не му правел проблем. Ай стига смешни изказвания от неграмотни компютърно хора, че леко почва да дразни. На базата на това, че използвам flex type ти реши, че аз съм компютърно неграмотен? Евалата ти правя. Да споменем и несъвместимостта му с някои програми, като например ICQ. Ако някой има Flex и при опит за смяна на статуса в ICQ, същото забие да не се чуди откъде е Добре, че Teddy-King ме светна за Инжинера Хм, при мен това защо ли не се получава? Явно съм имал късмет толкова години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 По начина по който се изказа, си личи колко си грамотен компютърно. Радвам се че имаш друго мнение по въпроса, но това не променя моето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 По начина по който се изказа, си личи колко си грамотен компютърно. Радвам се че имаш друго мнение по въпроса, но това не променя моето. Ама чакай сега, ти не ми даде никакви доводи и веднага ме квалифицира като компютърно неграмотен. И къде съм казал, че не съм?! Ще ме вкараш в беля. Утре ще кажеш, че съм заплашил президента. Я по-леко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Хм, при мен това защо ли не се получава? Явно съм имал късмет толкова години. Има време И аз мислех като теб, но изведнъж проблемите започнаха... Преинсталирах няколко пъти Win. След всяка инсталация всичко си работеше нормално, докато не сложа Флекс... ICQ се бъгясваше тотално. Сега се сещам и за друго - когато ползвах Флекса много пъти ми се случваше при смяна на език от EN на BP, компа да продължи да си пише на латиница Определено програмата има проблем и не ти пожелавам да се сблъскваш с него - много е изнервящо @KILLERINCHO - ти си можел и на кирилица, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Карай по темата и не си слагай на сърце моето мнение. Не е тука мястото да избиваш чивията, че не ги чаткаш нещата. Действайте по темата че малко и остава. Ако ще се обсъжда флекстайпа тичайте в другия раздел за програми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 На базата на това, че използвам flex type ти реши, че аз съм компютърно неграмотен? Евалата ти правя. Ами да - изобщо няма какво да се изненадваш. Факт е, че човек който не знае как да си настрои и използва кирилизацията на Уиндоус не може да се нарече компютърно грамотен. Нали не смяташ, че компютърната грамотност се изчерпва с това, че знаеш как да си пуснеш компа и къде да цъкнеш с мишлето, за да тръгне УорКрафт? Дали ти харесва на теб или не - твой проблем, но факта си е факт - компютърно грамотни хора не използват Флекс Тайп, дори и през ум не би им минало да изцапат компютъра си с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Lucky Luciano, за мен причината е 50:50 за това да е в кирилизатора или ICQ. Не мога да коментирам без да съм видял. KILLERINCHO, не съм си го сложил на сърцето, спокодише. Отдавна съм свикнал да не се впечатлявам от мненията на хора по разни форуми, още повече ако не са се обосновали тезата си. Държа на мнението на хора, с които се познаваме, не на случайни. И по темата: Пишете на кирилица заради себе си, не за нас. С времето ще усетите вредата от писането на 6liokavica. Аз хубаво, че се усетих навреме. И какво да видя там? Че Win-a си има кирилизация? Добре, знам... Ами да - изобщо няма какво да се изненадваш. Факт е, че човек който не знае как да си настрои и използва кирилизацията на Уиндоус не може да се нарече компютърно грамотен. Поне чети какво пиша. Не се заяждам, правиш впечатление за човек на място, но... Чакам файла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 То се е видяло че няма да има повече мъдрости. Айде closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.