ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ами, мило, цялото ти мнение се свежда до: Мога, имам кирилица, няма технически пречки - но не искам. Не ме ебе дали ви е приятно или не, дали ме разбирате или не, защото не ми пука за вас. Можеше по-кратичко да го кажеш. Защо тогава очакваш другите да се съобразяват с теб при това отношение което демонстрираш към тях? Разбира се, че няма да си правя труда да те чета при това положение, щом ти не желаеш да си направиш труда да напишеш мнението си на кирилица, за да е удобно на всички. :р Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Има само едно нещо, във форума, което ме дразни повече от шльоковицата и това е неграмотното писане на кирилица, присъщо за някои юзъри Но какво да се прави, всеки да си пише както иска! Вярвам, че всички, които пишат на шльоковица знаят, че повечето хора не си правят труда да им четат мненията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 КоПовече от месец ти следя всеки пост момко /без тези в теми като Биг Брадър/ и установих проста истина - ТИ СИ ОПАКО НА ВСИЧКО - винаги влизаш в пререкания с хората и то безсмислено и много често - без да имаш основание......bla bla bla...Веднъж каза, че съм се заяждал с всички - визирал си себе си явно - ти просто си дирно колело Само където не виждам какво общо има това с темата. По-скоро си беше за РМ, но нали държиш да се покажеш...А и айде да не почна да броя сега всичките ти постове с магаренца.Но нищо. Радвам се че си имам фен и има кой да ми чете постовете. Ми като пишат на английски - научи се да ги четеш БЕ! ***Your lesson is to conquer jealousy and anger in yourself and then in those who will select you as their guide. You should understand that these weaknesses are caused by fear and self-regret *** - ТОЛКОВА ЯСНО СА ТИ ГО КАЗАЛИ - вземи си го преведи. Това до колкото си спомням е за предишния ми живот. Голяяямо доказателство, колко съм бил лош. Браво. Аз мога да чета на английски, но не ми е втори майчин език, за да мога да чета и пиша без проблем. Плюс това, съм обяснил в този си пост за какво по-точно се отнася, така че съжалявам ама не уцели. Другото го сложих, ако някой като теб се интересува от пълната информация.Ако на теб ти е весело да разчиташ безумица, давай, не казвай на хората и те да го правят От маса време и на децата /и в Украйна/ е ясно, че е по-правилно и по-добре и по-удобно и по-красиво и още много по- да се пише на родния език със съответната азбука Не липсва опция кирилизация все пак! Ама тежка болест е мързелът, още по-тежка простотията Съгласен съм обаче с ov3rm4n - нека им личи Шльокавицата не е нищо повече от български написан с латински букви, не виждам някой да има проблем да може да го чете. И интересно ми е да науча от къде пък разбра в Украйна какво са решили как да пишат. Дори незнам дали изобщо знаеш каква е азбуката им, за да ми приказваш такива безмислици. А и не помня да съм се заяждал скоро време с някой, освен с теб. Добре че си тук, защото иначе не е интересно така. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Значи всички вие, които преди сте писали постове на латиница сте били с ниска култура а сега след като пишете на кирилица сте с висока. Аха. Много умна теория. Значи излиза че аз съм най-интелигентния в този форум, защото веднага започнах да пиша на кирилица. И така или иначе вече не влизат много хора тук, така че ако се приеме и задължителното писане на кирилица ще започнат да влизат още по-малко. А аз пък ще почна да пиша на шльокавица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аха. Много умна теория. Значи излиза че аз съм най-интелигентния в този форум, защото веднага започнах да пиша на кирилица. И така или иначе вече не влизат много хора тук, така че ако се приеме и задължителното писане на кирилица ще започнат да влизат още по-малко. А аз пък ще почна да пиша на шльокавица. Значи излиза, че съвсем не си толкова интелигентен, щом така лесно опростяваш нещата и гледаш да ги сведеш до нещо по- така елементарно Бройката на хората в един форум изобщо не е показател за качествата на форума - справка - http://clubs.dir.bg - едва ли има форум с по-голяма бройка участници. И? Ако така си избираш форуми - ще ти хареса там. На мен не ми харесва. Така че изобщо никого няма да уплашиш с това, че тук влизали малко хора и щели да влизат още по-малко, ако не се допуска писане на шльокавица. Което на всичко отгоре не е и вярно - сещащ се за форуми с много по-голям брой участници от този, в които се трие всичко не на кирилица, нали? Да не ти ги изброявам. Измислете нещо по-смислено като довод. Интересно ми е дали има такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Значи излиза, че съвсем не си толкова интелигентен, щом така лесно опростяваш нещата и гледаш да ги сведеш до нещо по- така елементарно Не аз ги опростявам по този начин нещата, а вие го намеквате. от одевве. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 А и не помня да съм се заяждал скоро време с някой, освен с теб. Добре че си тук, защото иначе не е интересно така. Ако почна сега да вадя цитати ще ми отнеме прекалено много време Но пък е излишно - като гледам хората те знаят що за стока си Нямам нито време нито нерви да споря /а и тази тема не е затова/ Пък и ти отлично знаеш за какво говоря / ако пък имаш къса памет сам се разрови из темите, в които си поствал/ Няма повече да знимавам хората с глупости относно нас двамата - всичко е ясно - дерзай /Благодаря на овърман за корекцията/ ЕДИТ: Погледнах го, но отдавна съм на GMT +2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Забравих да добавя. Винаги във всеки нов форум, ако има дори и малко интерес, до 1 седмица някой ще се сети да предложи задължителното писане на кирилица. А ако има и дори тема за предложения, това значи че до 3-4 пост някой ще си го каже. Е, кажете ми каква е тая мания за тази кирилица. Не виждам на вас с какво ви пречи. Така или иначе в този форум почти вече никой не пише с латиница. От 30 човека писали в тази тема, за 3 страници, само 4 човека пишеха на шльокавица. От които едната (juji) по принцип е писала до сега на кирилица. Ако чак толкова сте зажадняли за това, да се сложи един транслатор на дата.бг и готово. Но не мисля, че тази тема трябва да се обсъжда всеки път, всяка година, по няколко пъти. Щом е решено, че няма нужда, значи е така. Не си го поставяйте чак за такава фиксидея, моля ви се. П.П. R_a_p_t_o_R , аз не съм ти обръщал внимание и не съм се заяждал с теб до като ти не го направи. Вземи да поразмишляваш малко върху себе си. Тук пиша единствено по темата за разлика от теб. И научи къде седи бутона РМ. ЕДИТ: А ето го и The'Shmurphion. Още един мой фен. Sorry, Shmurfi няма начин да ти се сбъднат мечтите. Aйде бегай в Тя и Той, че тук не си на мястото си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Оф... пак ли брейкшпек... откраднете му на този човек компютъра, или му спрете нета... Няма да се оправи... Поредното доказателство, че не е хубаво на някои хора да им се дава прекалено много свободно време и/или компютър... Иначе както винаги подкрепям инициативата против шльокавицата, смятам, че би било полезно за самите юзъри да свикнат да пишат на кирилицата. Все пак някой ден може да им се наложи да попълват официални документи. Някакси странно би изглеждало мотивационно писмо написано на 6lyokavica... В България сме, оправданието за лошата кирилизираща поддръжка на операционните системи и софтуера, която преди беше причина за пораждането й вече не е актуална и е по-скоро жалко оправдание... Не на шльокавицата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 А може ли някой да ми обясни как точно ниската култура се проявява в писането на латиница ? Също така и за лошото възпитание?..значи ако дъвча дъвка на интервю заработа, качвам си краката на масата и плюя и псувам кат разпран селянин..това гарантира, че ще пиша на латиница в 99% от случаите..май нещо не разбирам логиката.. Между другото..ОГЛЕДАЙТЕ СЕ!..99.9% от хората, ползващи този форум пишат на кирилица вече. Едва ли ви пречи остатъка, а ако ви пречи- игнорирайте го. Нали все това казвате..щом го игнорирате какъв ви е проблема ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 да не се забранява. чета с лекота, не ме дразни шльокавицата. Не. Да се твърди такова нещо е смешно и несериозно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totoroto Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 И аз съм твърдо ЗА забрана на шльокавицата.Все пак си имаме официална писменост.Мислите ли,че в някой форум в щатите примерно пишат на кирилица?!!За мен латиницата е чиста форма на чуждопоклоничество.И хората,които я използват за мен найстина са с ниска култура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аз ще съм ЗА забраняване на шлиокавицата само когато започнат да правят всички операционни системи с вградена фонетична подредба.Някои хора просто не са толкова на "Ти" с компютрите и немогат да си инсталират такава,но не успорвам,че други просто ги мързи. Направи ми впечетление,че един от въпросите е "Е ли е пренебрегването на кирилицата за сметка на латиницата признак за ниска култура и възпитание".Тогава вярно ли е обратното правило-че който пише на кирилица има високо ниво на култура и е много възпитан,защото мога да се обзаложа че това не вярно в никакъв случай.Тва е сеедно да кажеш,че всеки който пише грозно е глупав и необразован,но уви 90% от докторите пишат като маймуни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ей този цитат, няма да си кривя душата, казвам го открито, ако бях властимащ в този форум щях да те банна перманентно ако се банва за всяка дума, няма да остане човек тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 А може ли някой да ми обясни как точно ниската култура се проявява в писането на латиница ? Може да ти го обясня - ако се налага мога и да ти го нарисувам... Ето ти писмено обяснение, обади се ако все още не го схващаш и трябва да ти го нарисувам. Да имаш собствена азбука за родния си език е привилегия почти равна на тази да имаш собствен език. Няма да изброявам държавите, които нямат свой собствен език. Няма да изброявам и тези които нямат своя азбука, а използват чужда. Всички ги знаете - на ден поне 1 милион пъти ви ги дават за пример по повод и без повод, по телевизии, радиостанции, че и в Интернет. В едно нещо ние сме повече от тях - имаме си собствен език, имаме си и собствена писменост, която впрочем използват доста чужди държави защото си нямат такава. Няма технически пречки да изразяваш мислите си писмено на родната си азбука. При всичко това - да пренебрегваш съзнателно родната си азбука и да използваш чужда, която тотално е непригодна за езика ти - е какво е това освен ниска култура?!? Хайде кажи ми ти. И стига сте се опитвали да измествате тежестта - ако пишел на кирилица, значи бил интелигентен и културен... тук говорим за това какво означава да имаш азбука и да я пренебрегваш съзнателно. Останалото е плосък опит за измъкване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neovampirism Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Да. Твърдо съм за това да се пише на кирилица задължително. Писнало ми е да ми казват "pls pi6i na latinica, 4e nqmam kirilizator" алооо, че Инженера за какво се е трудил човека, като не ви се качва флекс тайп (изключвам кирилизирането на Линукс там понякога работата е по-дебела . Да не говорим, че се кьора като дявол, за да разчета повечето постове, очите не са ми за един ден. Друго нещо, на някой прави ли ми впечатление, че именно от този начин на писане, български думи с латински букви изкривява правописа на хората!!!!!!! Искам да дойде времето, когато ще се пише само на кирилица. 1300 години не са малко нали? Със здраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Сега бих желал и рисунката, моля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 A zashto ne sprete na ciganite ciganskiq sled kato sme v Bylgariq i oficialniq ezik e BG, zashto ne sprete na musulmanite djamiite sled kato sme v Bylgariq i religiqta e hristianska?????eto az nqmam vyzmojnost da pisha na kirilica v momenta, moeto predlojenie kym adminite e da slojat edno butonche za smenqne na latinicata s kirilica, verno che e samo za IE, no ne e malko, ili kato abv-to ako moje da se napravi. Vsqkakvi sporove sa izlishni po tazi tema, nikoi ne moje da zabrani pisaneto na latinica, i da sporite i da ne sporite osven trupane na postove drugo ne se pravi, tova e spor ot roda na " koe e pyrvoto kokoshkata ili qiceto" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 На сила хубост не става. Не можете да накарате прасето да излезе от кочината и да стане човек. Който иска, да си седи в калта.. Аз тези ги заобикалям. -- Не става дума за IRC, където, в общия случай, пиша както ми падне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyla Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Аз съм против шльокавицата, защото като търся нещо във форума, трябва да използвам въображението си и да го въведа по десет различни начина, за да излезнат всички резултати Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 na men li4no 6liokavicata ne mi pre4i Свикнал съм да чета и пиша по двата начина . Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 всеки да си пише както си иска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 ... В едно нещо ние сме повече от тях - имаме си собствен език, имаме си и собствена писменост, която впрочем използват доста чужди държави защото си нямат такава... абсолютно съм съглаен с контекста на на мнението ти, но точно за този цитат си много в грешка - множество посткомунистически историци са доказали, че светите братя кирил и методий не са измислили азбука за българите, а за всечки славяни, като за това им е било платено от византийския император, така че комунистическото твърдение че ние сме дали азбука на славяните е пълна глупост. относно наличието на собствена писменост, мога да кажа, че няма значение какви букви използваш, а звуковата им свързаност и произношение на самите символи, която при съставяне на дума да е максимално близко то това което трябва да е (малко ми е замотано обяснението, но толкова мога). например като напишеш "крава", и някой след тва тръгне да го чете да го произнесе "крава", а не примерно "круфъ". още веднъж добавям че съм съгласен с котекста на идеята ти, въпреки че както бях писал в един вече затрит пост в тази тема предпочитам да чета грамотна шльокавица (и такова животно ли има ), от колкото неграмотен български от някой който е свикнал да пише на "англисли", което ако трябва да съм честен чувствама като лична обида и удар върху българсият патриотизъм до колкото е останал той. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Абсолютно си прав - не са създали азбуката си специално за българите. Дори ако задълбаеш още ще откриеш, че Кирил и Методий не са създали изобщо азбуката която използваме днес. Те са създали глаголицата която няма нищо общо с кирилицата и като графично оформление и като буквен състав и като графични еквиваленти на звуковия състав на езика. Кирилицата е създадена по-късно от ученици на Кирил и Методий като опростен (разбирай по-лесен за употреба) вариант на глаголицата, и е създадена именно в периода след смъртта на Кирил и Методий, след окончателното остановяване на учениците им (на останалите живи) на територията на България, където единствено по него време са намерили условия да работят и развиват започнатото от братята. Но не е там заровено кучето. Тази писменост можем да наречем наша с пълно право защото България е страната която първа възприема и използва тази писменост - първата страна в която се създава и натрупва солиден книжен фонд съставен на тази писменост ако щеш. А без това (книжен фонд и център където да се развива) - едва ли писмеността на славяните щеше да се случи и просъществува. Така че - това си е наша писменост и другите използват нашата писменост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Mmm vseki ima pravo da si pi6e kakto si iska, az kvo sam vinoven, 4e nqkoi kat vidi 6liokovica i ne go 4ete, 6toto glavata 6te go zaboli ot kakto nqkoi se izkaza... "prevejdane"! brei 4e trudno... Та това е моето мнение, мисля, 4е (това че го разбрахте нали!?) всеки е достатъчно интелигентен и може да си ги чете и двете. A za anti-6liokovcite prosto im su4uvstvam, za6toto tiq hora qvno nito 4etat, nito pra6tat sms-i, jalko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEDi Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 A za anti-6liokovcite prosto im su4uvstvam, za6toto tiq hora qvno nito 4etat, nito pra6tat sms-i, jalko... Има и SMS-и на кирилица А и как очакваш да прочета пост от 10 реда с латински букви и цифри, хиляди съкращения и тям подобни Очите ми се изцъклят докато го прочета . А и при толкова добри БЪЛГАРСКИ БУКВИ! за кокво ни е 6lokoviza! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.