stefan Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 За какво ти е флекстайп, има си съвсем безплатна фонетична кирилица за ХП... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Шльокавицата поне прикрива граматични грешки! Против! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аз съм ЗА! Трябва да се пише на български! Ако ще се пише на латиница поне пишете на English. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stil_L Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ami az kato sam lamer na tema Linux(grubo kazano)kak da si opravq podredbata na klaviaturata?Ne vsichki mogat da se spravqt sami.Ama nqkoi hora ne mislqt za tiq.Ako imashe nachin shtqh da pisha na BG ama kato neznam kak da go opravq.Kato se naucha togava.Hich ne me interesuva che shte mi iztriq nqkoi posta ili temata.Kvoto iskat da pravqt.Kato se naucha kak da si opravq "shliokovicata" togava ako iskam na pisha na BG.Ai sus zdrave!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 Против. Като пишат на латиница, научете се да ги четете бе. Как учите чужди езици и с удоволствие някои пускат дори фрази на английски, като че ли не може да си го преведат, а някои дори цели постове дълги най-малко една страница, като че ли всеки е длъжен да е учил и знае английски. Или сигурно не се намираме в България. Тук може да ми се обидят някои администратори и модератори дето също обичат да го практикуват това, ама това ми е мнението. Аз предпочитам да се пише на български, независимо дали е с латиница или кирилица. Еднакво добре си чета и двете. Е, по-дългите постове, в които е сложена дори автобиографията на автора, ги попрехвърлям през ред. Но не правя разлика между кирилица и латиница. И при двата случая е глупаво. ЕДИТ: Иначе не е зле ако се сложи един транслатор като при дата.бг Щях да го напиша на английски, ама няма да го разбере човекът - КОЛКО ЕЛЕМЕНТАРНО ПРЕДСКАЗУЕМ!!! Повече от месец ти следя всеки пост момко /без тези в теми като Биг Брадър/ и установих проста истина - ТИ СИ ОПАКО НА ВСИЧКО - винаги влизаш в пререкания с хората и то безсмислено и много често - без да имаш основание. Комплекси ли избиваш - не знам, но така изглежда. Познавам маса хора програмисти - не е характерно това за професията. Тоест проблемът е в човека явно. Викам ти дъще, сещай се снахо. Веднъж каза, че съм се заяждал с всички - визирал си себе си явно - ти просто си дирно колело Ми като пишат на английски - научи се да ги четеш БЕ! ***Your lesson is to conquer jealousy and anger in yourself and then in those who will select you as their guide. You should understand that these weaknesses are caused by fear and self-regret *** - ТОЛКОВА ЯСНО СА ТИ ГО КАЗАЛИ - вземи си го преведи. Ако на теб ти е весело да разчиташ безумица, давай, не казвай на хората и те да го правят От маса време и на децата /и в Украйна/ е ясно, че е по-правилно и по-добре и по-удобно и по-красиво и още много по- да се пише на родния език със съответната азбука Не липсва опция кирилизация все пак! Ама тежка болест е мързелът, още по-тежка простотията Съгласен съм обаче с ov3rm4n - нека им личи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Оставете ги да си пишат както знаят. Все пак това си е за тях. Който има нерви да им чете писанията - нека го прави. Аз ги подминавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 Всеки да си пише както си иска. До сега е имало много такива теми и никога нищо не се е променило. Дали пък не дойде вече време да се затваря темата? Тази глупост, която си написал ще ми е весело да ти я препратя в момента, в който закъсаш за нещо, отправиш запитване в този форум на шльокавица, болшинството от компетентните подминат проблема ти понеже не понасят йероглифи, и после започнеш да мрънкаш, че никой не ти помага Само че забелязвам си пишеш на кирилица... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аз също съм с двете ръце и двата крака за кирилицата. Шльокавицата в постовете не я чета ,само с много малки изключения Да ви кажа хора,много ме дразни като почна да я сричам като първолак- буквара. Сричам,сричам и накрая не я прочитам докрая и я зарезвам. Затова съм си сложил рекламка в сигнатурата. Като пиша с някои съфорумник държа и тои да пише на кирилица. Много, по лесно става кореспонденцията така. Да живее кирилицата Долу маимуницата Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 Отново се обръщам към модераторите с молба да добавят 'пол', понеже аз не успях, а и "едит" не ми помага в случая... Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alukard Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 6to da se maha. Neka si pi6at horata kakto si iskat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Тази глупост, която си написал ще ми е весело да ти я препратя в момента, в който закъсаш за нещо, отправиш запитване в този форум на шльокавица, болшинството от компетентните подминат проблема ти понеже не понасят йероглифи, и после започнеш да мрънкаш, че никой не ти помага Само че забелязвам си пишеш на кирилица... Не мисля, че е глупост. Просто въпрос на избор. Преди пишех на латиница, а сега пиша на кирилица. Не сме гестаповци тук,нали ? Моят и твоят избор е един и същ, защо други да нямат свободата да направят различен избор от нашия ? На мен не ми пречат постове на латиница(латински букви, а не йероглифи). А щом си позволявате да класифицирате хората, които пишат на латиница за хора с лошо възпитание(?!) и с ниска култура..това говори за самите вас много по-лошо, от колкото писането на латиница за тези, които я ползват. Както се казва- за книгата не се съди по корицата . За времето, което съм прекарал из този форум(и хич не е малко) съм попаднал и продължавам да попадам на хора с изключително ниска култура,възпитание и интелект, които все пак пишат на кирилица(или поне се опитват) и такива, пишещи на латиница, които са им пълна противоположност на първите... И т.н. Мнениа различни, но така или иначе тук няма да се въведе задължителното ползване на кирилица. Това ще си остане просто нещо ЖЕЛАТЕЛНО и за предпочитане, затова мисля, че темата е за затваряне защото се започвяат безсмислени спорове(водени и преди) базирани на същите стари и предъвкани аргументи. Темата така да се каже е изчерпана напълно. ЕДИТ: Между другото, сега не мога да гласувам Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 Не мисля, че е глупост. Просто въпрос на избор. Преди пишех на латиница, а сега пиша на кирилица. Не сме гестаповци тук,нали ? Моят и твоят избор е един и същ, защо други да нямат свободата да направят различен избор от нашия ? На мен не ми пречат постове на латиница(латински букви, а не йероглифи). А щом си позволявате да класифицирате хората, които пишат на латиница за хора с лошо възпитание(?!) и с ниска култура..това говори за самите вас много по-лошо, от колкото писането на латиница за тези, които я ползват. Както се казва- за книгата не се съди по корицата . За времето, което съм прекарал из този форум(и хич не е малко) съм попаднал и продължавам да попадам на хора с изключително ниска култура,възпитание и интелект, които все пак пишат на кирилица(или поне се опитват) и такива, пишещи на латиница, които са им пълна противоположност на първите... И т.н. Мнениа различни, но така или иначе тук няма да се въведе задължителното ползване на кирилица. Това ще си остане просто нещо ЖЕЛАТЕЛНО и за предпочитане, затова мисля, че темата е за затваряне защото се започвяат безсмислени спорове(водени и преди) базирани на същите стари и предъвкани аргументи. Темата така да се каже е изчерпана напълно. Не сме разбира се. И става въпрос за култура на изказ и писане, не за възпитание. Ако някой е невъзпитан простак, на какъвто и език и азбука да пише пак си е простак. За култура недей да избързваш да коментираш. Не знам колко "много" време си в този форум, гледам си регистриран май тази година, виж примерно аз кога съм регистриран. Навремето и аз съм поствал на шльокавица - и съм се самокритикувал тук в една тема по въпроса - и пак бих го направил. Но вече все пак изтича лето 2005! Кирилицата /компютърната/ не е от вчера и вече е абсолютно достъпна за всеки. Оттам нататък всичко опира до човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peet Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 аз пък след малко пускам полл "да се забрани ли кирилицата" извинявайте ,но кои сте вие че да казвате на даден човек как да пише ,още по глупаво е да смятате че по това дали използваш кир или lat може да се съди за човек ,при положение че дори не си правите труда да прочетете постовете.... някои говореше за комплекси по-рано ,ами я се замислете вие нямате ли ? то самия факт че искате да се пиши така че да вие лесно говори сам за себе си ,според мен дори и 1 човек да иска да пише на латиница ,няма никои право да му забрани ,особено за форум от този размер ,просто не ми е ясно как може да има хора които смятат че тяхното мнение пък било и общо прието за наи-вярно и важно ,като неможете и не ви се чете на латиница не четете ,ама да минавате с факта че сте големи родолюбци и затова не ви се гледа латиница е смешно чесно да ви кажа мен ми е през _)_ за българския език ,а защо не и за България ,пък и форума не е изпит по БГ ,затова се пише бързо ,в повечето случаи без "," "." "й" ш щ и т.н така че стегнете се и недейте да говорите гупости от първа инстанция pfuuuuuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Вервай ми - за да стигна до извода, че има пряка връзка между нивото на културата и възпитанието на хората и използването на шльокавица, съм изчел доооооста постове на шльокавица. Не си го изсмуквам от пръстите - това ми мнение се базира на опита. Не говоря наизуст и не реагирам първосигнално като теб например. От три години следя този форум - и взаимовръзката "шльокавица - култура" е повече от очевадна. Разбира се, че не говорим за 100% всеобхватност - казах 99% от пишещите на шльокавица страдат от ниска култура и възпитание. И не можеш да ме убедиш, че не е така с високопарни фразички от рода на "комплекси имаш" или "не съди по корицата" - айде моля... Тия фразички не са подплатени с нищо. А за писането "бързо" - пфууу... какво да ти кажа, братко, написаното от теб изразява и отношението ти към тези които ще го четат - очевидно на теб ти е през _)_ и за тях - тоест за всички нас. Пишейки като последния абориген един вид казваш - ебал съм ви в аборигените, ще си правя аз труда да пиша разбираемо заради вас, айде де, селяни. Като така - не очаквай останалите да имат друго отношение към теб освен такова каквото и ти към тях, нали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 чесно да ви кажа мен ми е през _)_ за българския език ,а защо не и за България ,пък и форума не е изпит по БГ ,затова се пише бързо ,в повечето случаи без "," "." "й" ш щ и т.н така че стегнете се и недейте да говорите гупости от първа инстанция pfuuuuuu Пфуууууу мога аз да ти кажа на теб Но няма да падам толкова низко... Ей този цитат, няма да си кривя душата, казвам го открито, ако бях властимащ в този форум щях да те банна перманентно Като ти е през .... за родния ти език, ако въобще ти е роден, вземи се премести в някой румънски форум /примерно/ за по-удобно. Там няма да имаш проблеми с кирилицата И пак повтарям - никой /поне аз/ няма намерение да става съдник относно това кой какъв човек е и какво представлява. Правете каквото искате - свободна страна е /уж/ България. Само гледайте как вървят гласовете и си правете съответните изводи Link to comment Share on other sites More sharing options...
peet Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Вервай ми - за да стигна до извода, че има пряка връзка между нивото на културата и възпитанието на хората и използването на шльокавица, съм изчел доооооста постове на шльокавица. Не си го изсмуквам от пръстите - това ми мнение се базира на опита. Не говоря наизуст и не реагирам първосигнално като теб например. От три години следя този форум - и взаимовръзката "шльокавица - култура" е повече от очевадна. Разбира се, че не говорим за 100% всеобхватност - казах 99% от пишещите на шльокавица страдат от ниска култура и възпитание. И не можеш да ме убедиш, че не е така с високопарни фразички от рода на "комплекси имаш" или "не съди по корицата" - айде моля... Тия фразички не са подплатени с нищо. a ти с какво подкрепя твоето твърдение- бил съм тука 5738975234 години ,видял съм ,аз си знам .че си знам ,пък това че от време на време греша си е отделен въпрос " ,тва си е чиста нагласа ,ти дори и някой стойностен човек да срещнеш ,ако пиши на латиница ще то игнорираш ,точно ето това не мога да разбера ,може щот съм още млад и глупав / невидял /не патил ,ама аз си вярвам в хората докато не ми докажат противното ,и твойте "фразички " не могат да убедят мен че всички шльокавци са боклуци ,не културни и както искаш така ги наречи... едит:R_a_p_t_o_R пфуу казах защото ми се стори че съм се отлял в писането ,аз съм роден в БГ и дори не съм напускал границите на страната ,правослвен хистиЕнин се водя , бългърин ,но за това че не ми пука за БГ език ,ако ми дадат бан ,ще приема че не си е струвало изобщо да влизам тук .... все пак това е форум - място за изразяване на мнение независимо ,дали съвпада с твоето и ако не беше така нямаше да има нищо друго освен мислите на админите ,които ще раздават банани на всеки които не се съгласява с тях /но от дуга страна се радвам че (ако си искрен) има хора които все още ги интересува етническата принадлежност ,мен не ми пука както казах вече <- тва е знак да си отворите учите и да погледнете навътре Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аз не желая да те убеждавам в каквото и да е. Хората, в които както казваш вярваш, те ще те убедят сами. Просто изказах мнението си, базирано на моя си опит. Ти ще си направиш/натрупаш твоя си опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 a ти с какво подкрепя твоето твърдение- бил съм тука 5738975234 години ,видял съм ,аз си знам .че си знам ,пък това че от време на време греша си е отделен въпрос " ,тва си е чиста нагласа ,ти дори и някой стойностен човек да срещнеш ,ако пиши на латиница ще то игнорираш ,точно ето това не мога да разбера ,може щот съм още млад и глупав / невидял /не патил ,ама аз си вярвам в хората докато не ми докажат противното ,и твойте "фразички " не могат да убедят мен че всички шльокавци са боклуци ,не културни и както искаш така ги наречи... Още веднъж ще повторя /и ще наблегна на факта че визирам себе си/, че не сме седнали тук да съдим кой какъв човек е Но /пак повтарям за себе си говоря/ постове на шлъокавица лично аз не чета, каквито и да са Ако се поогледаш из форума обаче ще видиш още колко много хора са казали същото по една или друга причина И ДА - опитът има значение Едит - Гледам те много интересна снимка си си сложил - признак на какво ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Май някой друг използва заучени фразички и си изсмуква разни неща, и си държи на своето. Аз пък от моя опит(и не само от този форум,пък и съм тук от доста повече от колкото показва датата на регистрация) съм видял, че това как пишеш не показва какъв си като култура и т.н. Не можеш да съдиш за такива неща единствено и само по начина на писане, а по това какво се пише. Иначе просто се раздават етикети на хора, които не познавате. И все пак, не е ли изчерпана темата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ужасна е. Просто ми падат зоркилите като се опитвам да чета такива постове. В доста форуми е забранена. Аз съм твърдо "за" да се забрани и тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 Май някой друг използва заучени фразички и си изсмуква разни неща, и си държи на своето. Аз пък от моя опит(и не само от този форум,пък и съм тък от доста повече от колкото показва датата на регистрация) съм видял, че това как пишеш не показва какъв си като култура и т.н. Не можеш да съдиш за такъва неща единствено и само по начина на писане, а по това какво се пише. Иначе просто се раздават етикети на хора, които не познавате. И все пак, не е ли изчерпана темата ? Изчерпани са глупостите около темата, но ти просто явно не желаеш да прочетеш какво пише /аз поне/ вече 4-5 поста назад Идеята не е да съдим какви са хората /макар че и според мен има връзка между тези неща/ според това как постват - на кирилица или на шльокавица Едит - извинявам се за бруталния офтопик, но само при мен ли часовникът на форума е неверен? От доста време е така. Има ли начин да се оправи тази грешка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аз не съдя никой. Не казвам, че го правиш и ти.Други го правят и то с голяма сигурност 99%. Не мисля че има какво да се каже повече. Хората с властта да го забранят това казаха, че няма да го направят. Точка. Край на историята.(малко тъпо звучи на английски но..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
peet Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Още веднъж ще повторя /и ще наблегна на факта че визирам себе си/, че не сме седнали тук да съдим кой какъв човек еНо /пак повтарям за себе си говоря/ постове на шлъокавица лично аз не чета, каквито и да са Ако се поогледаш из форума обаче ще видиш още колко много хора са казали същото по една или друга причина И ДА - опитът има значение Едит - Гледам те много интересна снимка си си сложил - признак на какво ли е? тая снимка съм я сложил отдавна и не бях я виждал от мн врме и не съм я сложил да мислиш че вместо мозък имам лай*а , а щтото се рацепих от смях на нея (май не помня аз ли я изработих или я бях откраднал от някъде) и ако ми кажеш че от снимката която съм сложил там ме преценяваш повече няма да пиша в тази тема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Май някой друг използва заучени фразички и си изсмуква разни неща, и си държи на своето. Аз пък от моя опит(и не само от този форум,пък и съм тук от доста повече от колкото показва датата на регистрация) съм видял, че това как пишеш не показва какъв си като култура и т.н. Не можеш да съдиш за такива неща единствено и само по начина на писане, а по това какво се пише. Иначе просто се раздават етикети на хора, които не познавате. И все пак, не е ли изчерпана темата ? А къде съм казал, че съдя "само и единствено" по това?! Напротив - връзката не е шльокавица=ниска.култура, а ниска.култура=шльокавица. Ако си способен да направиш разлика. Ако не си - здраве да е. Едит - извинявам се за бруталния офтопик, но само при мен ли часовникът на форума е неверен? От доста време е така. Има ли начин да се оправи тази грешка? Само при теб е така и при тези които не са си оправили настройките в Board setings - ето тук: http://www.evrocom.info/invision/index.php...=UserCP&CODE=04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Koito iska da ne 4ete mnenia na sliokavica! Az po princip ne gi 4eta, no eto, 4e sega, dori i da iskam, ne moga da izpolzvam kirilica, vsastnost, moga-ako plastam po 5 evro na 4as i nau4a na izust razpolojenieto na bukvite po klaviaturata i po po ruskia darj. standart. I k'vo sia? Ako imam nujada ot nesto, da ne moga da popitam li? Egati! I ne si pravete truda da me 4etetete ov3rm4n, kato gledam baia trud si si dal, stom i s takav dalak otgovor si me udostoil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.