RaptoR Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Днес имах повечко време да се разровя из форума и да попрочета това-онова Направи ми много лошо впечатление колко много постове са изщракани в "красивия" вариант Не знам за вас, но аз ги подминавам директно такива Лошото е, че може да са съдържателни, но написани по този начин просто нямам нерви да си ги "превеждам" - говоря за себе си Смятам, че никак не е трудно, нито сложно да се сдобие една машина с кирилица Нито пък е толкова сложно да се ползва същата тази кирилица Ето един пост от арената, който много ми допадна: Уважаеми потребители, От 01.09.2005 действа строг контрол над коментарите към торентите. Всяко мнение, което не е съобразено с правилата,ще бъде премахвано. Това означава, че ще бъдат изтривани съобщения, които не са написани на кирилица , оффтопици, безсмислени коментари, глупави въпроси за субтитри, преводи и други подобни. Системните нарушители на правилата ще бъдат санкционирани. Обиди и заплахи към други потребители ще бъдат наказвани много строго! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 За, ама къде да гласувам, като не си направил poll? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 пробвах Не знам защо не се получи... А така хубаво го нагласих.... Админ тийм - помагайте Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Най-добре да се направи анкетата и да се затвори темата-достатъчно се е коментирало и без това.Сега нека само цифрите да говорят. ПС-1 глас от мен за Светите Братя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 постове на маймуница, които са по дълги от 2-3 реда не ги чера просто, освен ако не са от някой познат или не са насочени към мен бтв, не ви ли дразнят хората дето пишат на български с 4етворки и 6естици. мен направо ме вбесяват едит: има и едни дето пишат ъ-то с 1 май беше за щастие такива индивиди няма в нашия форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Всеки е свободен да пише както прецени - дали на кирилица, дали на латиница това е въпрос на личен избор. И на уважение към събеседниците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 не, не е време. И аз, както и много други, не чета постове на шльокавица и си мисля, че от това губят само авторите на въпросните постове. да се оправят. Ако искат постовете им да се четат, околните да взимат на сериозно мнението им или очакват помощ за проблема си - да пишат на кирилица. Ако пишат на шльокавица - има да си чакат за отговор. Това е достатъчно "наказание" според мен и от друго няма нужда. Ако все повече хора подминават такива постове и не отговарят на тях - писането на кирилица ще се наложи без никаква друга принуда и рестрикции от страна на модератори и администратори. Не разбирам защо някой трябва да принуждава когото и да било да пише на родната си азбука. Не са ли способни хората да направят нещо хубаво без външна принуда?! Ако не са - много жалко за тях. Не виждам защо да си губя времето да трия драсканиците им - не заслужават дори такова внимание. Това е - пълно игнориране на постове не на кирилица - това е начина да ги откажем да пишат на методици, маймуници и прочие, при това без да си опъваме нервите и да си играем на пъдари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 съгласна съм,тва с шлъокавицата не се трае!просто не ги чета постовете без значение колко са дълги,тва е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Защо някой трябва да си губи времето, просто го направете така, че да не може да се поства, ако не е на кирилица - не е толкова сложно. Нашия и дата.бг сигурно са единствените форуми, където още не е забранена шльоковицата.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 И друг път съм го казвал, но ще повторя - от това кой как пише аз поне си правя изводи за пишещия. Така погледнато - не съм съгласен да се забранява - нека си личи кой какъв е още от пръв поглед. Мое мнение. Пък и както вече казах - защо все на сила трябва да става?!? Защо все някой трябва да принуждава някой да направи нещо хубаво? Не разбирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Против. Като пишат на латиница, научете се да ги четете бе. Как учите чужди езици и с удоволствие някои пускат дори фрази на английски, като че ли не може да си го преведат, а някои дори цели постове дълги най-малко една страница, като че ли всеки е длъжен да е учил и знае английски. Или сигурно не се намираме в България. Тук може да ми се обидят някои администратори и модератори дето също обичат да го практикуват това, ама това ми е мнението. Аз предпочитам да се пише на български, независимо дали е с латиница или кирилица. Еднакво добре си чета и двете. Е, по-дългите постове, в които е сложена дори автобиографията на автора, ги попрехвърлям през ред. Но не правя разлика между кирилица и латиница. И при двата случая е глупаво. ЕДИТ: Иначе не е зле ако се сложи един транслатор като при дата.бг Link to comment Share on other sites More sharing options...
did0 Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Не ми пречи латиницата и това да си правиш изводи за човека по това, че пишел на латиница е меко казано несериозно и смешно. Който иска задължителна кирилица да ходи при "дейта.биджи" Edit: може вие да не четете постове на латиница, а може на тези, които ги пишат да им е все тая дали някой ще прави фасони и ще ги подминава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 тъпо сравнение. Какво общо имат чуждите езици? Тъпо. Когато пиша на английски използвам латиница. Когато пиша на български - използвам кирилица. Хайде тогава да пишем на английски с кирилска азбука? Пробвай, а? Тъпо. И другото е тъпо - като пишели на латиница, да съм се научел да ги чета?!? Айде бе. И от какъв на какъв? Аз зор нямам да прочета великите им умотворения, дето в 99% от случаите са просто зашеметяващи - поне моите наблюдения са такива, че писането на шльокавица върви ръка за ръка с ниската култура и възпитание. Да се научат те да пишат на български, ако искат да ги разбират българите - нали живеем в България, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 И друг път съм го казвал, но ще повторя - от това кой как пише аз поне си правя изводи за пишещия. Така погледнато - не съм съгласен да се забранява - нека си личи кой какъв е още от пръв поглед. Мое мнение. Пък и както вече казах - защо все на сила трябва да става?!? Защо все някой трябва да принуждава някой да направи нещо хубаво? Не разбирам. Защото никъде нищо не е станало без забрани и правила Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 тъпо сравнение. Какво общо имат чуждите езици? Тъпо. Когато пиша на английски използвам латиница. Когато пиша на български - използвам кирилица. Хайде тогава да пишем на английски с кирилска азбука? Пробвай, а? Тъпо. И другото е тъпо - като пишели на латиница, да съм се научел да ги чета?!? Айде бе. И от какъв на какъв? Аз зор нямам да прочета великите им умотворения, дето в 99% от случаите са просто зашеметяващи - поне моите наблюдения са такива, че писането на шльокавица върви ръка за ръка с ниската култура и възпитание. Да се научат те да пишат на български, ако искат да ги разбират българите - нали живеем в България, а? Еми както на някои не им е приятно да четат постове на латиница така и на мен не ми е приятно да чета цели страници на английски. Латиницата си е латиница. Между другото веднъж пробвах да пиша на английски с кирилски букви в знак на протест и стана много добре. Само не ми казвайте Зе неможете да четете на шльокавица. Не че не можете, просто не искате. А това си е до предпочитания. Аз чета еднакво добре и това не ми пречи. Но ми пречи четенето на английско написани постове, защото не го знам перфектно все пак и чета по-бавно. А това ме изнервя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Нашия и дата.бг сигурно са единствените форуми, където още не е забранена шльоковицата.. във форума на дата писането на кирилица е задължително от както се помня регистриран там.демек-поне от година и половина. Не че не можете, просто не искате. шори,в грешка си.просто не ми е навик нон-стоп да кибича в мИРЦ :/ от бая време се чудя къде блеят администраторите,а не сложат един кирилизатор и не добавят два реда към правилата за задължително постване на кирилица. поне моите наблюдения са такива, че писането на шльокавица върви ръка за ръка с ниската култура и възпитание. ditto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 във форума на дата писането на кирилица е задължително от както се помня регистриран там.демек-поне от година и половина. Oще по-лошо - значи сме по-назад от най-тъпанарския форум в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Аз съм да си остане както си е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Съгласен съм за това да се пише само на кирилица. Имам претенции обаче да твърдя че повечето от тези дето пишат на латиница няма да престанат. Иначе е добре и това за 4 и 6 да се избягва. Аз самият го правя това с 4-ката. Кофти навик. Иначе е допустимо отвреме навреме някоя правописна грешка. --------------- П.С. За тези които 4-ткате и 6-ткате. Шшшшш . Вече и по улиците го правите бе. Не се усещате сами май. Грозно е ама много грозно. За онези дето пък са неграмотни а пък имат претенции за големи надувки - по споко малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Всеки да пише както си иска, като не знае български, нека дере на шльокавица - по-добре, отколкото да четем само правописни грешки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Нямам си и идея защо това не се въведе и тука. Има един влак напълно безмислени правила, а това което ни прави БЪЛГАРИ някак си подминава с лекота. Твърдо за КИРИЛИЦАТА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Всеки да си пише както си иска. До сега е имало много такива теми и никога нищо не се е променило. Дали пък не дойде вече време да се затваря темата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Да твърдо ЗА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Мен не ме дразни толкова шлиокавицата,колкото хилядите и разновидности.Примерно някой да пише вместо "ш"-"6",ъ-"1",или още по-лошо "е"(пример вместо "тъп","теп" и т.н.),срещал съм вмсто "с" да се пише "5" и още,и още.....Поне кат ще съществува шлиокавицата,нека всички да я пишат по един начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Az puk nqmam nikuf problem da 4eta post na shliokoviza , vse mi e taq.Ako vi drazni opravqite se , ili kakto kazvate ne gi 4etete.Az puk i da iskam ne moga da si sloja flex type tui 4e ne zavisi ot men , no imam pravo da drasna ne6to ot vreme na vreme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.