Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно записвачка

Recommended Posts

Искам да ви питам как мога да разбера дали моята записвачка може да записва VCD-та, защото разбрах, че има някой, които не подържат такъф вид запис, а аз съм с лаптоп и записвачката е няква измислена combo или нещо от сорта

Имам и още едно питане дали като запиша VCD то ще се разчете от двд ?? :confused

Благодаря предварително

Много смешен въпрос.

За да разбереш дали твоета записвачка записва VCD-та,просто

трябва сам да разбереш, като опиташ да запишеш такова.

Използвай Nero.

По принцип трябва да може.

Колкото до това,дали VCD-то, после дали се чете от Дом.DVD,

също може, по принцип трябва да е mpg формат филма.

:D

Ами пробвай бе. Земи си един диск , харесай си някое клипче и с нерото си запиш VCD. Би трябвало да записва. Относно DVD - повечето дори и по старите четат VCD

Знам че четат обаче като го запиша дали може да го прецакам всички казват да записвам на бавна скорост, но колко бавна ?

знам че пробата е добра идея ..обаче по-добре преди това да се информирам не мислите ли ?пък след това да го направя както трябва няма да се излагам :D

E ще изгориш с един ,два диска, голяма работа.

Да не мислиш, че ние се правим на печени, не сме прецаквали диск

преди да се научим.

8х скорост е достатъчна.Може и 2х ,ако изкаш.

По възможност по-ниска :)

E ще изгориш с един ,два диска, голяма работа.

Да не мислиш, че ние се правим на печени, не сме прецаквали диск

преди да се научим.

8х скорост е достатъчна.Може и 2х ,ако изкаш.

По възможност по-ниска :)

Аз например преди да почна да записвам VCD разучих всичко как трябва да е, както и THE-AGENT, но не съм питал по форумите, но горе долу подходът ми е бил същият. :P

Но по-скоро бих казал че 8х е златната скорост за направа на VCD а и за Audio CD. ;) Мога само да ти препоръчам да ползваш дискове, на които записвачката ти може да пише без грешка и да проверяваш на всеки запис с Nero CD-DVD Speed (на Scan Disk). Защото при запис на VCD при едно жълто квадратче, означава, че на това място картината ще е зле. Колкото повече грешки, толкова по-лошо. ;)

Ами аз си записвам VCD-тата на 40х и не съм видял никаква разлика досега от 2х. Ако греша някой да ме поправи , но според мене няма значение скороста на запис за VCD.

Искам да ви питам как мога да разбера дали моята записвачка може да записва VCD-та, защото разбрах, че има някой, които не подържат такъф вид запис, а аз съм с лаптоп и записвачката е няква измислена combo или нещо от сорта

Имам и още едно питане дали като запиша VCD то ще се разчете от двд ?? :confused

Благодаря предварително

Да питаш дали може да запише vCD е все едно да питаш дали може да записва dataCD ili audioCD , Щом записвачка значи може . Друг е въпроса с ДВД'та .

Препоръчвам ти преди да запишеш филма да го обработиш с TMPGencoder. Аз така практикувам . Ако имаш нужда от помощ , пиши на ПМ .

Ами аз си записвам VCD-тата на 40х и не съм видял никаква разлика досега от 2х. Ако греша някой да ме поправи , но според мене няма значение скороста на запис за VCD.
Колкото по-голяма е скоростта на записване, толкова по-голяма е възмножността за грешки = по-лошо качество. Това е VCD все пак. Една малка грешка указва влияние на картината. Не е като при Avi например или mpeg. Същото се отнася и за Audio CD. A и колкото на по-голяма скорост записваш, толкова повече си претоварваш записвачката, което може да доведе и до възможност за грешки.

Разбирам че без проба няма да стане, но по-добрия вариант (поне за мен) е "седем пъти мере един път режи"...или имам предвид че по-добре да разбера сега какви са нещата как са що са ?Вместо след това да си блъскам главата(не че това ще стане за 1-2 диска, но винаги е добре всичко да тръгне от 1 път )Благодаря на всички които взеха отношение по темата ...записването беше направено успесхно от път всички тръгна ....и качеството е добре и всичко :bgrin:

Разбирам че без проба няма да стане, но по-добрия вариант (поне за мен) е "седем пъти мере един път режи"...или имам предвид че по-добре да разбера сега какви са нещата как са що са ?Вместо след това да си блъскам главата(не че това ще стане за 1-2 диска, но винаги е добре всичко да тръгне от 1 път )Благодаря на всички които взеха отношение по темата ...записването беше направено успесхно от път всички тръгна ....и качеството е добре и всичко :bgrin:

Aбе незнам кое му е добре на качеството при положение, че се намаляват bps драстично, но важното е ти да си доволен :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...