Jump to content
BulForum.com

Za Vsichki Polzvashti Internet

Albert

Recommended Posts

Za PC s Internet e prosto nalojitelno da se ispolzva Anti-Virus software. NO KOI?! na tozi vapros sam tarsil otgovor mnogo vreme i se chudia kak taka ne sam nameril po rano tova koeto shte vi zaja. no predi tova iskam da utochnia che nai dobrata anti-virus-na e tazi sas nai mnogo definizii(demek koiato "hvashta nai-mnogo virusi). I zatova nai tochnata informatzia moje da se dade chrez test na nai-golemite anti-vitus-ni programi i toi e sledniat. Vav internet mogat da se nameriat rar-ove SAMO I PALEN sas virusi. Svaliate edin rar i go skanirate sas razlichnite anti-virus-ni za da vidire koia programa e nai dobra s hvashtaneto. Naistina mnogo dobar test e http://www.rivalrybg.com/?action=view_article&piece=91. SAMO TAKA SHTE RAZBERETE koia programa e nai dobra A TIA E KASPERSKY ANTI_VIRUS kato ima NEUSPORIMO dokazatelstvo che tai hvashta nai-mnogo virusi (na testa). Otnosno testa na saita www.rivalrybg.com avtorat na statiata e svalil edin rar palen sas 1700 virusa i go e skaniral sas razlichni antivirusni.Vav tova e neustorimoto dokazatelstvo che Kaspersky Anti-Virus e nai dobrata.

Iskam da poiasnia che Az ispolzvam Kaspersky i ne habi mnogo resursi ot PC-to.

Nadiavam se che sam vi pomognal sas edin dosta goliam problem! ;)

Inache da vi kaja che antivirusnata na microsoft OneCare ne beshe vkliuchena vav testa I POCHTI SAM sigoren che tia HVASHTA VIRUSI DOBRE KOLKOTO KASPERSKY I DORI POVECHE! Kazvam vi zo zashtoto sam testval windows One Care beta lichno i e unicalna! Taka che kato izlezne Windows OneCare Idva govemia Windows OneCare Live ili Kastersky Anti-virus! Vie shte si testvate i shte razberete!

Samo iskam da se izvinia che naistina sled kato postnah topika vidiah gore che ima topik specialno za tazi tema. NE BESHE NAROCHNO!

Kaspersky наистина е много добра, но на мен много ми тормози PC-то а и на други мой приятели така се получава :angry1 Аз използвам Nod32, не защото е най-добрата а защото е що годе добра и е лека :punk А това че някоя си програма хваща всички вируси е смешо да се твърди защото постоянно излизат нови и нови такива (мое лично мнение)

и що касперски да е най-добрата като ето оценките от сайта

Nod32

Обща оценка: 4.50

Norton

Обща оценка: 4.25

AVG Antivirus

Обща оценка: 3.90

Kaspersky Antivirus 5.0

Обща оценка: 3.96

McAfee VirusScan Home Edition 8

Обща оценка: 2

Antivir PE

Обща оценка: 3.33

Panda Platinum Internet Security 2005

F-prot Antivirus

То май по този въпрос е изписано прекалено много и мисля, че за всеки най-добрата антивирусна е тази която ползва и която му е най-удобна или тази която са му похвалили. Лично аз съм ползвал какви ли не и се спрях на NOD32 (коятo препоръчвам и инсталирам на всичките ми познати) защото е лекичка и не "хапе" много ресурси, а за сметка на това си върши идеално работата, разбира се си сканирам чат-пат PC-то и оnline за да съм сигурен, че не съм "лепнал" нещо преждевременно :D :P

Lichno az si instaliram antivirusna prosto za da mi hvashta virusi. Mnogo e prosto nali? Sledovatelno niakoi ako darji da e maksimalno za6titen da si instalira primerno Kaspersky za6toto testa pokazva che tia lovi nai mnogo i zatova za men e nai dobra(estestveno da ne e bagava:)) Mislia che triabva da se dade nai - visoka ozenka na kaspersky prosto zashtoto prioriteta na edna antivirusna e da lovi virusi a ne kakvoto i da e drugo.

Аз съм вече 4 месеца без никва антивирусна и няма никакви проблеми.Компютъра ми е много по бърз отколкото прясно преинсталиран виндолс с която и да било антивирусна.Обикновенно на 1-вия месец компютъра ми става толкова бавен че едва върви,докато на края не се скапе напълно и преинсталирам Вина.Ся тоя проблем го нямам,Вина си ми е супер,компа ми е бърз,не се занимавам с ъпдейтване на нативирусни програми,грешки порорени от тях,проблеми с Firewall.....Та и за напред не смятам да си слагам антивирусна,освен ако не се появи някоя наистина хубава.Антивирусна единствено бих си сложил ако хвана вирус.А като гледам оценките на програмите и ми се плаче.Последно имах Касперски и ми скапа компютъра до таква степен,че курсора на мишката зе да ми лагва.Изтрих го и се оправи.А за Нортън няма какво просто да говоря.По-тромава и глупава антивирусна не бях срещал.Веднъж при пусната защита хванах вирус,който ИНФЕКТИРА АНТИВИРУСНАТА и неможеше да се пусне да сканира за вируси!Та къв е смисъла от антивирусната тогава.Само да заема ресурси и място на харда.За сега само F-Prot не ми е прайла проблеми и е доста лека,обаче то да имаш F-Prot е като да нямаш антивирусна.

Аз съм вече 4 месеца без никва антивирусна и няма никакви проблеми.Компютъра ми е много по бърз отколкото прясно преинсталиран виндолс с която и да било антивирусна.Обикновенно на 1-вия месец компютъра ми става толкова бавен че едва върви,докато на края не се скапе напълно и преинсталирам Вина.Ся тоя проблем го нямам,Вина си ми е супер,компа ми е бърз,не се занимавам с ъпдейтване на нативирусни програми,грешки порорени от тях,проблеми с Firewall.....Та и за напред не смятам да си слагам антивирусна,освен ако не се появи някоя наистина хубава.Антивирусна единствено бих си сложил ако хвана вирус.А като гледам оценките на програмите и ми се плаче.Последно имах Касперски и ми скапа компютъра до таква степен,че курсора на мишката зе да ми лагва.Изтрих го и се оправи.А за Нортън няма какво просто да говоря.По-тромава и глупава антивирусна не бях срещал.Веднъж при пусната защита хванах вирус,който ИНФЕКТИРА АНТИВИРУСНАТА и неможеше да се пусне да сканира за вируси!Та къв е смисъла от антивирусната тогава.Само да заема ресурси и място на харда.За сега само F-Prot не ми е прайла проблеми и е доста лека,обаче то да имаш F-Prot е като да нямаш антивирусна.

Мога да се обзаложа, че ако пуснеш сега един NOD32 ще ти намери поне 5-10 трояна. Между другото NOD32 може да се похвали с 80-90% откриваемост на вируси без да има дефиниции за тях. Днес форматирах един хард, защото вирус му беше заразил boot секторите. Толкова беше зле, че не тръгваше и като slave на друг компютър. То един път става.

Мога да се обзаложа, че ако пуснеш сега един NOD32 ще ти намери поне 5-10 трояна. Между другото NOD32 може да се похвали с 80-90% откриваемост на вируси без да има дефиниции за тях. Днес форматирах един хард, защото вирус му беше заразил boot секторите. Толкова беше зле, че не тръгваше и като slave на друг компютър. То един път става.

Е какво като намери?След като компа ми е наред и си работи стабилно дори и да има 3000 вируса и още толкова троянски коне мен какво ме засяга?Аз мога да се обзаложа,че ако си сложа НОД32 компа ша ми стане 3 пъти по-бавен дори и да изчисти въпросните троянски коне. ;)

A бе, оставете го човека. Щом е решил да кара без антивирусна, то си е негова работа. Все пак както казва genecatcher, то един път става. Това си е все едно безопасен секс. ;) Аз още първата минутка като ми прекараха интернет и се заразих с онзи червей Sasser. Добре, че техниците бяха там, та ми дръпнаха разни фиксчета и се оправи. А бях с нортън 2003, необновяван, поради дотогавашната невъзможност. :) За това винаги сърфирайте с презерватив. Оупс. С антивирусна де. :) И обновявайте по-на често. Освен ако интернет за вас е само да си прекарвате времето в този или други форуми, тогава нямате нужда чак толкоз. ;)

Albert, само едно нещо ще ти кажа - това дали една антивирусна хваща всички вируси на света не е най-добрия показател за нея. Поне за мен.

Кел файда, че хваща вируси отпреди 20 години (които шансът да се заразя от тях е сигурно 0.00001%), ако ми тормози компа всеки божи ден до неузнаваемост поради огромна база данни с милиони вируси, повечето от които едва ли някога са и съществували извън лабораториите.

Това го казвам само като малък пример.

Ami kato ti pretzaka compa niakoi virus posle shte si govorim , kato se ima predvid kakvi gi ima i kakvo praviat! Az lichno imam reshenie za "tejkite" antivirusi. Prosto q ispolzvam cogato sarfiram v internet ili da proveriavam PC-to , a kato igraia igri q maham .Muuu-ha-ha-ha-ha-ha! :laughing:

и що касперски да е най-добрата като ето оценките от сайта

Nod32

Обща оценка: 4.50

Norton

AVG Antivirus

Обща оценка: 3.90

Kaspersky Antivirus 5.0

...

Такива са общите оценки, да. НО според мен те не трябва да се гледат. Защо ли? Ами във общата оценка се взима под внимание външния вид (интерфейс) и ресурсите, които гълта анитивирусната. В тези два теста Касперски взима по-ниски метса от "колегите" си. Обаче на първия тест с вирусите е първи. Мисля че за една антивирусна не е важно колко добре изглежда, а ресурсите могат да се прежалят и да издържа един час да си свърши проверката програмата и да ми излови вирусите.

допреди няколко месеца бях с f-prot, но не бях особено доволен от защитата, единствения и плюс за мен беше, че е лека. сега съм със Zone Alarm и вирус не ми е влизал или каквото влезе се трие след скен :bgrin: най-отвратителната с която съм бил е norton anti virus :angry: това да ме убиват не го слагам - бозата ми се скапва отвсякъде само като я инстална :wacko:

и аз нямам антивирусна от 1 година и повече (не помна точно колко) и нямам никакви проблеми с вирусите

слагал съм, ъпдейтвам тествам и нямам нищо. Не смятам да слагам антивирусна, след като и без такава нямам вируси

Е добре, от 2 години не съм правил реинстал на прозорците, пак оттогава съм с Касперски, която, впрочем, винаги ми е пусната и то на максимално ниво на защита! И не ми забавя компа, не ми лагва курсура, игрите си вървят, всичко си е наред... При това конфигурацията на ПС-то не е ъпгрейдвана пак от тогава, докато съдържанието на харда (в частност игрите :love ) е! При това много! Понякога ми тръгват прилично игри, на които има нямам и минималните изисквания :woot А дум 3 и халф-лайф 2 например не представляват проблем някъде до средни детайли! И кво ся, някой ще ми каже, че касперски била тежка? :music

Всичко зависи за какво ползвате интернет-а.

Ако теглите от локалните вероятността да хванете нещо е по-ниска примерно.

Аз сега ползвам Zone Alarm Anti-virus и нямам УЖ проблеми :P , Не е тежка , само като ресет-на Windows-а тръгва малко бавно.

От Нод-а съм доволем ( когато бях с него )

Касперски i Bitdeffender ми скапаха PC-то до пълна разруха :angry1

Нортъна беша малко тромав , но като защитеност не съм хващал нищо с него.

F-prot - е супер безполезна програма.. нищо никога не хваща ;)

Но моето мнение е ,че антивирусните трябва да се сменят по-често .... :)

Кога изписахте толкова много :confused

1. Резултатите от тестовете не са съвсем реални, защото някои антивирусни маркират като инфектирани някои безвредни файлове в същата директория, или понякога цялата директория ;

2. Има "вируси", които не могат да бъдат засечени от никоя антивирусна, няма да обяснявам подробно но наистина има такива ;

3. Новите вирусите винаги са една крачка пред антивирусните ;

който иска, може да погледне една тема, разисквана наскоро в сетком: линк

Лично аз не се доверявам на прехвалвания по всевъзможни реклами нод32, още повече че знам два случая в които той е пропускал вируси ; ползвам аваст! който е доста лек и в един от тестовете открива повече гадинки от нод32 - справка - линкът който съм дал ; иначе в последните три седмици карам без антивир., само с добре настроен файъруол (Kaspersky Anti Hacker 1.8) и още не съм пипнал инфекция :P

F-prot - е супер безполезна програма.. нищо никога не хваща ;)

Но моето мнение е ,че антивирусните трябва да се сменят по-често .... :)

Сигурен ли си в това което твърдиш?

Защото, аз не съм сигурен :bgrin:

От 2 години използвам F-prota и съм много доволен от него.

Е, разбира се правя му редовно ъпдеити.

И много пъти ми е спасявал Вина от вируси.

И е много лека.

Вярвай ми пробвал съм много други антивирусни.

Това е супер вярно

1. Не цъкам безразборно на всяко писмо в пощата, още повече ако е с прикрепен файл.

2. Не тегля първият ми попаднал 'крак' за някоя МНОГО ВАЖНА програма

3. Не употребявам ИНТЕРНЕТ ЕКПЛОДЕР !!!

4. Виждал съм компютри с 2 (две) Антивирусни програми, и пак бъкани с какво ли не, щото потребителят е Блондинка

5. Най-сигурната Антивирусна програма е Човешкият РАЗУМ, нямаш ли го - 10 антивирусни няма да те спасят.

6. Приемам възражения само на потребители със стаж над 20 компютри и над 8 Интернет.

7. За тези които не ме знаят какъв съм и що съм, бързам да ги предупредя - не употребявам само един мижав Word и един Notepad, въпреки това

systeminfo ми показва: Original Install Date: 27-02-2002, 20:41

Айде пак да се обадя.

В случая съм абсолютно съгласен с Botev1912, аз от 2-3 години съм само с F-Prot, който никога не е пуснат, само сканирам ръчно с десен бутон каквото свалям. Не виждам причина риълтайм скена да сканира хиляди пъти едни и същи файлове нонстоп, само защото в определена специфична ситуация някога си може да се появи някакъв вирус по някакъв начин, който евентуално да е генериран от нещо друго си и не знам си какво. Но пък за това аз ползвам добър файруол, файруола за мен е абсолютно необходим, много по-полезен от всяка антивирусна програма, и без такъв аз просто никога не съм влизал в нета, освен преди години по dial-up.

Mejdo drugoto kadeto otvorih goliama osta za Windows OneCare Live svalih faila sas virusite ot testa gore i go skanirah i vidiah che e hvanala 52 infected file ot 1729. Niamam programa za skreen shot taka cge mislia che mi viarvate:)

Niamam programa za skreen shot taka cge mislia che mi viarvate:)

За това е бутона Print Screen - SysRq горе и програмата Paint в старт менюто. ;) Иначе, вярваме ти. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...