simbata Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Ще съм благодарен на всеки, който ми даде информация за ток в газове - мълнии, рекламни табели и т.н. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Вземи един учебник по физика за 9 клас. Там има специално урок за тези работи. Иначе за тока. Колкото повече газ има, толкова по-добре протича тока. Също така колкото е по-висока температурата протича по-добре. А иначе за светкавиците. Те се получават когато например един облак е положително зареден и до него има друг който е отрицателно зареден. Същото е и със земята. Но тя се смята за винаги отрицателно заредена, ако не се лъжа. И до тук спирам за да не се излагам повече. Едно време го бях изял с кориците този учебник, защото ме хванаха с пищов и останах на изпит. Да видите после може или не може да се вземе поправителен изпит с 6. Ама след толкоз години само това ми остана в главата. А другото което не съм написал, незнам как по-добре да го обясня, за да не излезе глупаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 23, 2005 Author Share Posted October 23, 2005 Номера е че ми трябват поне 7-8 страници голям формат Извинявам се, че не го споменах по-рано... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Погледни Тук дано да ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 23, 2005 Author Share Posted October 23, 2005 Погледни Тук дано да ти свърши работа. Благодаря! Тази информация би могла да бъде част от темата ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.