dX Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 Не знам дали ви се е случвало подобно нещо.. сега ще го обясня, нека да пишат само човеци които знаят за какво говорим. Значи.. тъй като vi ми е любимия текстов редактор при *nix базираните системи, та.. сложих аз едно slack-че тия дни.. но vi-то се ебава.. нали, минавам си аз в INSERT mode (със i), обаче като цъкна нагоре ми излиза няква буква вместо да иде на горния ред.. не мога да ида на края на нито един ред.. и т.н тъпизми. Мисля че по някакъв начин съм сменил клавиатурната подредба.. или нещо от тоя сорт на конзолата, някой ако има идея как да го оправя, или поне да ми даде някаква насока какво да търся ще е хубаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 в нормален режим, опитай с H;J;K;L ляво;долу;горе;дясно `vimtutor` е добро начало за vi/nvi/vim ентусиасти Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 26, 2005 Author Share Posted October 26, 2005 а може ли да се fix-не това нещо, и стрелките да ми работят като хората? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 26, 2005 Author Share Posted October 26, 2005 karaman, мерси за съветчето.. само че Х програмки през putty.. малко не ми се връзва За сега ползвам joe, само че си искам vi-то.. vi rule Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Най-вероятно ти куца емулацията на терминала, но с HJKL, би трябвало да работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 30, 2005 Author Share Posted October 30, 2005 Да, работи.. но ме учудва че в документацията.. (vimtutor) също са дадени тези клавиши вместо стрелките.. явно е някаква особенност на версията Това за терминала което каза.. имаш ли идея как да го оправя? И ако куца емулацията.. защо при joe ми работи всичко ? И.. ако куца наистина емулацията, защо само при vi-то е така ? Много въпроси станахa май Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 ами зависи какво точно имаш предвид - vim не е точно класическия vi... класически vi вече почти не се среща в нови дистрибуции - навсякъде е vim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Това за терминала което каза.. имаш ли идея как да го оправя? пробваи този емулатор SecureCRT с него vi си бачка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.