Jump to content
BulForum.com

perl + suidperl

Mr_Vain

Recommended Posts

От няколко часа се мъча да компилирам perl 5.8.7 с suidperl (sperl) поддръжка, какви ли не опции задавах на configure-то, но не успявам нещо. А най-лошото е, че не ми казва дали опцията ми е грешна :angry: Писна ми да компилирам с тия 600Mhz :cry

configure без опции ме вкарва в интерактивна настройка и ме пита дали имам SUID поддръжка в кернела :confused После ме пита да добави ли негова си поддръжка, ако в ядрото няма (и не трябва да има нали :confused) и пак неще да ми компилира suidperl-а, т.е. компилцията протича безпроблемно, но няма suidperl :blink: или ми казва, че не знае какво е suidperl :confused

Някой ако има идея да казва, линк с подробна документация за perl install също ме устройва

EDIT: забравих да кажа, OS: Slackware 10.2, suid пакет няма или поне аз не открих. rpm не ме устройва, т.е. must be compiled.

Благодаря :)

ln /usr/bin/perl /usr/bin/suidperl

chmod u+s /usr/bin/suidperl

Уау, благодаря ти, а аз цял ден чета INSTALL-а на perl...да са...в главата.

да ти кажа аз 15 минути в гооглето се мотах и накрая в един форум го намерих :)

сега и аз знам как да го заобикалям този проблем :)

на теб коя програма ти искаше това?

openwebmail, и всеки друг web mail я иска май. Аз два часа се мотах в гугъл, ама се заблудих здраво. Тоя начин работи, но определено няма да е сигурен, трябва да се компилира с такава поддръжка, но засега ме устройва :)

• 2 weeks later...

openwebmail ще продължи да ти дава грешки със този suidperl... ;)

или wrap на скриптовете със C или мога да ти дам по стара версия(5.8.2) на perl компилирана за slack, с която работи...

btw инсталирай си SpeedyCGI - работи доста по-бързо, но преди това трябва да го подкараш със suidperl...

виж и това: http://www.mailscanner.info/

;)

Enjoy yourself!!!

Да, с wrap го подкарах накрая. А да ми кажеш с какви параметри си го компилирал тоя perl, че аз к'во ли не опитах.

Проблема е в самия perl... просто по-новите версии са написани по-смотано...

Последната която се компилира както трябва е 5.8.2 Не се притеснявай че е по-стара версия, поне работи както трябва ;) Разликата е че трябва да си качваш повечето модули ръчно. Ползвай CPAN shell

с него става лесно.

Какво стана, нищо не каза. Да смятам ли че вече имаш работещ Openwebmail? Погледна ли линка, който ти дадох за mailscanner?

Какво стана, нищо не каза. Да смятам ли че вече имаш работещ Openwebmail? Погледна ли линка, който ти дадох за mailscanner?

Нещо фалирах предната седмица и се хванах в една зала да кибича, не ми остава време :huh: Той майла си бачка, ама с С врапер, изтеглих 5.8.2 и ще сложа спидито, като вляза в час. Тея 12ч ще ме сбъркат :(

EDIT: Пфу за 5 мин работа. С 5.8.2 всичко заспа, само дето suidperl-а декларираше Permisson Denied, но с chmod u+s тръгна.

Сега слагам и мейлсканера :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...