Jump to content
BulForum.com

Hiss проблем от line-in на звуковата карта

Recommended Posts

Картата не е кой знае какво (CMI8738) ,не е on board ,но него правеше това преди.

Странното е че по време на запис няма никакаф hiss ,само след, като преслушам това което съм записал.

Нестава с преинстал и упдейт на драйвъри ,вече го направих ,нито с каквито и да е други настройки от софтуера на картата ,поне всичко пробвах, источника е тв'то.

Някакви други идеи да имате?

Проблема ти е в ТВ-то, т.е. това е високочестотен шум, който го имат всички телевизори. В комбинация с CMI-ката става няк'ъв ужас :P В зависимост от сигнала и телевизора след 10kHz-15kHz излиза само шум. Можеш, да ползваш някаква програма, която да изреже (или редуцира) високите (по време или след записа).

EDIT:

Може нещо да смущава картата, ако си издувал или добавял нови компоненти...провери си и кабела. А може и сигнала на кабелната да е влошен (най-вероятно).

При всички положения, не очаквай качество.

И това е истина но неможе вчера да го няма и днеска да се появи ,мисълта ми е такава сигорно ще иска смяна на картата..аз друго обяснение нямам

Хмм тъй като съм голям аудиофил и имам вяра в кабелите си ,реших да направя пак неколко проби махнах jack'а и сложих друг празен ,hiss нема :) ,смених го сложих кабелите и пак проба hiss няма ,лек шум има но не и hiss ,но си дойде както си беше преди ,и да ,хубаво спомена пак кабелите иначе след евентуална подмяна на картата и пак тоя hiss сигурно щях да искам да си смена pc'то :)

Благодаря

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...