Mockingbird Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Midex, дал съм му да пази инфото..Не е от това.Явно е във фалш простотиятa, както казва и дедо..Ааа дедо, а как става тая работа с HTML5?Да го пусна и аз това чудо.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Не е обява - извадка от автобиография Има ли поне 10 години опит този човек? Ако няма сериозно се е изсилил и е написал всичко, за което е чувал или е пипал за около ден-два. Не е невъзможно да е работил с всичките тези системи и то сериозно (говоря поне за година-две върху голям сериозен проект а не нещо което се прави за седмица максимум). Щото такива дето се правят за седмица можем да хванем произволен език който не съм виждал и да се справя - има голяма разликаMidex, дал съм му да пази инфото..Не е от това.Явно е във фалш простотиятa, както казва и дедо..Ааа дедо, а как става тая работа с HTML5?Да го пусна и аз това чудо..Лесно - просто забраняваш флаша или инсталираш flashblock Edited May 22, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Лесно - просто забраняваш флаша или инсталираш flashblockПрограмист човек си, простено ти е. Всеизвестно е, че не ставате за дори подобие на администратори. http://www.youtube.com/html5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Програмист човек си, простено ти е. Всеизвестно е, че не ставате за дори подобие на администратори. http://www.youtube.com/html5 Това е без значение. Флаша е вреден и трябва да се трепе на място още преди да си свикнал с него. Само ядове и нерви събирам с продуктите на adobe - flash, reader, cold fusion, phonegap и т.н. Photoshop под MACOS бил ок казват, но аз не съм дизайнер и слабо ме вълнува. Edited May 22, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Флашблок инсталирах веднага след като инсталирах браузъра.Блокираше всичко.Ама като не разбирам и му разреших клиповете. netrooт, благодаря.Сега съобщението, за което писах по-горе не излиза.Но ми е чудно защо така изведнъж се появи..Толкоз години нищо и сега излезе..Чудна работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Има ли поне 10 години опит този човек? Разбираш ги тези неща 14 години опит като софтуерен инженер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 http://www.youtube.com/html5 Я пак - като цъкна на бутона за присъединяване към пробната версия на HTML5, след това как да гледам клипчетата, че нещо не вдявам...като отворя страница с клип (имам и флаш-блок също така), нищо не ми е променено на страницата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Midex, като спомена за автоматичната промяна на качеството и при мен е така.Не го бях забелязал.Но пък при мен наистина се сменя.Не остава първоначалното както при теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Я пак - като цъкна на бутона за присъединяване към пробната версия на HTML5, след това как да гледам клипчетата, че нещо не вдявам...като отворя страница с клип (имам и флаш-блок също така), нищо не ми е променено на страницата... Не всяко клипче може да се гледа с HTML5 и ще ти привключва на Флаш или няма да ти го пуска. За качеството на клиповече има настройка, която указва като цъкнеш на цял екран да ти пуска HD/Full HD. Махни си отметката и ще се оправи. В настройките на акаунта е. Video playback quality Always choose the best quality for my connection and player size Always play HD on fullscreen (when available) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 А който няма акаунт? Сега проверих.При малък екран не сменя.Сменя само на цял екран.w00x е прав.Но това не е проблем.Поне за мен де...Въпроса е, че превклюва само до 720p.Трябва ръчно да си го смениш, ако искаш да гледаш 1080. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Много умно... За качеството на клиповече има настройка, която указва като цъкнеш на цял екран да ти пуска HD/Full HD. Махни си отметката и ще се оправи. В настройките на акаунта е.Video playback quality Always choose the best quality for my connection and player size Always play HD on fullscreen (when available) ..автоматично превключва на FullHD (ако е налично за клипа), без значение на каква резолюция е било преди това и без значение че в опциите съм му забранил автоматиката и съм го оставил да работи само на по-ниските резолюции. ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 А който няма акаунт? Сега проверих.При малък екран не сменя.Сменя само на цял екран.w00x е прав.Но това не е проблем.Поне за мен де...Въпроса е, че превклюва само до 720p.Трябва ръчно да си го смениш, ако искаш да гледаш 1080. Ако екрана ти е FULL HD, трябва да ти го смени на 1080. Ако не е, ще ти го държи на 720. @Midex: тогава имаш проблем с твоя компютър и най-вероятно е проблем с браузъра. Пробвай в Incognito режим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 С компютъра не, по-вероятно с браузера, защото и на компютъра, и на двата лаптопа имам FF (под XP)...и на 3-те машини го има тоя (д)ефект. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Разбираш ги тези неща 14 години опит като софтуерен инженер.Тогава е възможно, но аз бих го посъветвал да редуцира списъка до смислените/тези, с които иска да работи. Щото съм виждал момчета с по 2-3 години опит - натракали подобен списък с 10 точки, което е смешно. Другите да ги затрие и да пише "and a few other systems and IDEs" или нещо такова. Някак съмнително стои "знам всичко, работил съм всичко". То е ясно, че ги е пипал ама нито има смисъл да се изтъква, нито носи някакви ползи това, иначе поражда въпроси от сорта "а защо не си писал че разбираш и от outlook и thunderbird, защото сме сигурни че си работил с тях" (изгаднявам ама смисъла на едно CV/Resume е да се разбере от пръв поглед какъв опит има човека и дали става за длъжността, за която ти търсиш хора или не. Големите CV-та се четат по диагонал и колкото разбрал - толкова. Няма смисъл да пишеш че разбираш от сменяне на хартия на принтера и касовия апарат (примерно). Много повече "точки" носи това да си работил по големи проекти дълго време отколкото да си зачеквал 100 дреболии за по 1 месец. Edited May 22, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Решил съм да сменям вратата на мазето и една входна врата,някой има ли впечатления от някоя металообработваща фирма занимаваща се и с врати.Имах лепяща реклама на някаква фирмичка звъннах им обясниха ми всичко и им изгубих визитката, в паметта на телефона не го намерих този номер и ми идва да се гръмна,но преди това ако някой от вас знае някоя фирмичка и ми даде номер ще съм му благодарен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=96791 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Компютърът ми е стар, 1024рам, 3.2проц. и Джифорс6800. Братовчедка ми вкара мухата да си сложа 7-ца и да и махна графичната среда и да сложа на WIN98. Пробвах го на двуядрен лаптоп с 2гб. рам и се усети лекота при подкарването на една игра. Стори ми се гениално хрумване. Въпросът ми е при тази моя конфигурация да му слагам ли 7-ца и да махна графиките; или да си остана с ХР. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 XP SP3 / Win 7 - искат общо взето еднакво количество РАМ, не мисля, че ще видиш разлика в performance-а. Всъщност ако не си със SP3 на XP, трябва да върви дори по-леко АКо ти се занимава - сложи му Server 2003, идва по-леко от XP, защото по подразбиране са изключени доста от бозите работещи в XP А игрите се подкарват и със сървъра Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 XP SP3 / Win 7 - искат общо взето еднакво количество РАМ, не мисля, че ще видиш разлика в performance-а. Всъщност ако не си със SP3 на XP, трябва да върви дори по-леко АКо ти се занимава - сложи му Server 2003, идва по-леко от XP, защото по подразбиране са изключени доста от бозите работещи в XP А игрите се подкарват и със сървъра Мерси за инфото, но вече мобилните устройства търсят SP3 и немога да си ползвам телефона, пък ми писнаха бъговете на XP и постоянно за всичко да иска драйвери и вечните проблеми с блутуда и прочее, а и усещам, че SP3 забива на моменти и е пълен с бъгове, веднага след инстала му изкачат съобщения за липсващи файлове и ако не си програмист, няма как да го оправиш. Писна ми по цели нощи да чета как се оправя това, как се оправя онова, какво се слага... А до колкото знам Уин7 си има всичко в него, дори няма нужда от качване на драйвери за каквото и да е било, просто нямал грешка само ако се улучи точна версия, пък майната му, че е с малко по-тежък. По добре така, отколкото по-бъгав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Мерси за инфото, но вече мобилните устройства търсят SP3 и немога да си ползвам телефона, пък ми писнаха бъговете на XP и постоянно за всичко да иска драйвери и вечните проблеми с блутуда и прочее, а и усещам, че SP3 забива на моменти и е пълен с бъгове, веднага след инстала му изкачат съобщения за липсващи файлове и ако не си програмист, няма как да го оправиш. Писна ми по цели нощи да чета как се оправя това, как се оправя онова, какво се слага... А до колкото знам Уин7 си има всичко в него, дори няма нужда от качване на драйвери за каквото и да е било, просто нямал грешка само ако се улучи точна версия, пък майната му, че е с малко по-тежък. По добре така, отколкото по-бъгав. Така е, не би трябвало да имаш дертове с win 7. А и няма какво да се цели на версиите. Може да си го свалиш директно от microsoft и инсталираш. И вече след това според както прецениш - активатор или оригинален key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 RAM-та е на цената на цигарите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Я пак... Една банка памет 1GB DDR400 струва към 40лв. нова.Втора ръка се намира по-евтино, но пък е кът..Вероятно неговата е точно такава.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Имам една голяма молба, може ли някой ако има виртуална фонетична клавиетура, но портабъл да ми я прикачи, защото компютъра на който работя ми е с ограничени функции и немога да я инсталирам. Можели да я прикачите тук по някакъв начин, защото почти всички сайтове са блокирани. Мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Тези цифри верни ли са? Ако да - защо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Тези цифри верни ли са? Ако да - защо? Горе-долу са верни, но не точно. Разликата не е чак толкова голяма. MAC-а в зависимост от процесора е $7000-9500. Мониторите на PC-то съм сигурен, че не са с качеството на тия на MAC-а, а са избрали някакви по-евтини. Иначе само те са по $999 бройката. Кутията на MAC-а е много хубава и като разположение и като изработка. Аналогична кутия за PC ще струва към $300-400, но като цяло, цената на тоя МАК е малко по-висока заради марката, като при всеки друг продукт на Епъл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts