t_tunchev Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 По-лесна от кое? Незнам,не съм наясно въобще,възможно най-простата и плаката съответно е нищо особенно,но трябва да се разпечата във формат 100х60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Не знам как, какво и защо си намислил да правиш, ама защо не идеш в Копи Център на Гладстон да ти го дадат готов на другия ден? Последно ми направиха огромна стара снимка, която преди това възстановиха, в размери 120 х 90, което е и максимума на разпечатването им на картон. Всъщност ти искаш да го изработваш тепърва ли този плакат? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Майтапът може да бъде разбран само от мен, теб и още няколко човека тук, разбиращи езика и знаещи на какво още руснаците казват "газель". Нямаше да е лошо да поясните на останалите все пак Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Ми напиши в гугъл да видиш! За Газка иде реч. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Нямаше да е лошо да поясните на останалите все пак Тъй като темата не е онази за "шегите и закачките", постът ми беше тест за Атанас дали ще му излезе картинката от фишките. А иначе там така наричат маршрутките. Едит: Виден ме е изпреварил с 1/4 от секундата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Незнам,не съм наясно въобще,възможно най-простата и плаката съответно е нищо особенно,но трябва да се разпечата във формат 100х60 Ами като не си наясно, никоя програма няма да ти е лесна. Специфична програма за правене на плакати няма. Най-често се ползват Photoshop, Illustrator и Corel Draw. Понякога и InDesign може да свърши работа в зависимост от идеята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 (edited) Имам тука един диск,който плейъра на колата го чета имам и един друг,който записах и плейъра не го четe.Как мога да видя с каква скорост и как е записан първият диск за да мога да запиша подобен ? Edited April 16, 2013 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Винаги записваш на най-бавна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Винаги записваш на най-бавна. Не позна - това правило беше валидно само за първите записвачки/дискове преди и около 2000-та година и веднага обяснявам защо... От времето на първата ми записвачка (Matsushita/Panasonic, SCSI, 4X, $499) съм записал петцифрено число (да, говоря за над 10 000 диска, като може и да са доста повече...не съм им водил сметка) аудио дискове на най-различни записвачки, носители и скорости, така че говоря от личен опит. Принципно има логика в бавния запис (дори и този на 1-ва скорост, която вече никоя съвременна записвачка не поддържа)...не ми се обяснява пространствено, понеже в момента нямам свободно време, но накратко материята касае освен плътността на записа при различни скорости, така и модула за корекция на грешки на плеъра, който възпроизвежда CD-то. Работата е, че в момента нито носителите са оптимизирани за запис при ниски скорости, нито записвачките. Така че при масовите 48Х-52Х дискове, оптималната скорост за запис на аудио се явява около 16Х или 8Х-12Х ако носителят или записвачката не са много качествени. Това изобщо не значи, че диск, записан на 24Х или дори 32Х няма да бъде прочетен на произволен плеър или пък записан на 12Х или по-ниска, изобщо ще се прочете на друг плеър. По този въпрос може да се изпише много, защото причините един диск да не се чете коректно са много, тъй като почти винаги се записва на едно устройство, а се чете на друго. Практиката ми е показала, че 16Х се явява златното сечение между бързина и сигурност на записания материал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Еми... Не е вярно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Хм и все още нямам идея как точно да го запиша,че да го чете цд-то Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Ако плеърът в колата ти е наред, записвачката също, а и носителят, на който записваш е качествен, всяка скорост между 8Х и 16Х е добра за запис. Ако пак не ще - или смени друга марка празно CD, или го запиши на друга записвачка пак на някоя от споменатите скорости. Не е зле от време на време да пускаш по един път профилактично от почистващите дискове (от ония с четките) на плеъра в колата ти, за да обира праха, понеже в колата обикновено се събира повече прах, отколкото у вас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Предполагам,че няма значение дали е Disk-at-once или Track-at-once. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Първото, тъй като накрая директно затваря диска и така става готов за слушане...ако след записа не го затвориш, за плеъра ще изглежда, че все едно няма запис. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 ...За пръв път откак съм с тая видеокарта от именно къмто 3 години. Колко тъп трябва да съм, че да ги прескоча? GTS250? Що за фен си ти, ако не си взел GTX TITAN, която струва само 2к марки Иначе шегата настрана в петък закичих една "голяма малка" карта, която супер ме радва. Виж съпоставена с АМД-то как седи. PS. С тая малка пи*ка брах ядове, ама си е едно малко животно. Не позна - това правило беше валидно само за първите записвачки/дискове преди и около 2000-та година и веднага обяснявам защо... От времето на първата ми записвачка (Matsushita/Panasonic, SCSI, 4X, $499) съм записал петцифрено число (да, говоря за над 10 000 диска, като може и да са доста повече...не съм им водил сметка) аудио дискове на най-различни записвачки, носители и скорости, така че говоря от личен опит. Принципно има логика в бавния запис (дори и този на 1-ва скорост, която вече никоя съвременна записвачка не поддържа)...не ми се обяснява пространствено, понеже в момента нямам свободно време, но накратко материята касае освен плътността на записа при различни скорости, така и модула за корекция на грешки на плеъра, който възпроизвежда CD-то. Работата е, че в момента нито носителите са оптимизирани за запис при ниски скорости, нито записвачките. Така че при масовите 48Х-52Х дискове, оптималната скорост за запис на аудио се явява около 16Х или 8Х-12Х ако носителят или записвачката не са много качествени. Това изобщо не значи, че диск, записан на 24Х или дори 32Х няма да бъде прочетен на произволен плеър или пък записан на 12Х или по-ниска, изобщо ще се прочете на друг плеър. По този въпрос може да се изпише много, защото причините един диск да не се чете коректно са много, тъй като почти винаги се записва на едно устройство, а се чете на друго. Практиката ми е показала, че 16Х се явява златното сечение между бързина и сигурност на записания материал. Имаш ли наблюдения при DVD-та как е, защото аз преди масово ги записвах на х8, обаче имах бая оплаквания, че еди-коя-си лелка на DVD плейъра си от преди христа не можела да си пусне диска. Откакто започнах да записвам на х4, почти никой не е оревал орталъка. Така че и моят съвет е на по-ниска скорост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Малко не е ясно кое е хакерското копие и кое оригинала. Ама ще се изясни скоро... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 (edited) Zamunda не била хакната, а открадната от член на екипа Лол и нека историята с UniBG се повтори P.S. Дано поне вече не трият Игра на Тронове Edited April 17, 2013 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 От Arenabg никой нищо не трие. Тракера си има релийси, има си каталози, има си и имената на релийсите в името на файла, за да не се налага да отваряш всеки един релийс по отделно, че да им трупаш и импресии на банерчетата в страницата на всеки отделен торент.Това последното чак сега го осъзнах. Като започнах да пиша това мнение. Хитро!Какво толкова сте се запънали с тая Замунда. Даже коефициентите не си пазят. Не познавам някой, който да има повече от 0,5. Сваля си нещо и си го трие. Туй то. После като търсиш релийс по-стар от 6 месеца, а не дай си Боже и повече (2 години!!!11!!!!!), теглиш по 1 ден, защото има по един сийдър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Виж сега,не съм съгласен с теб относно последния абзац.Все пак Замунда си е най-големия БЪЛГАРСКИ торент тракер и лично на мен доста често ми върши работа.Както и нямам проблем да сийдвам и коефициента ми е около 10.5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Той хубаво е най-големият, но повечето хора не сийдват. Ти и аз може да нямаме проблем, но голяма част от другите потребители имат. Аз също си го ползвам, но изобщо не ми пука дали някой го е хакнал, откраднал или присвоил. Arenabg си функционира също толкова добре. Дори ако се случи нещо със Замунда - ще стане и още по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 От Arenabg никой нищо не трие. Тракера си има релийси, има си каталози, има си и имената на релийсите в името на файла, за да не се налага да отваряш всеки един релийс по отделно, че да им трупаш и импресии на банерчетата в страницата на всеки отделен торент. Това последното чак сега го осъзнах. Като започнах да пиша това мнение. Хитро! Какво толкова сте се запънали с тая Замунда. Даже коефициентите не си пазят. Не познавам някой, който да има повече от 0,5. Сваля си нещо и си го трие. Туй то. После като търсиш релийс по-стар от 6 месеца, а не дай си Боже и повече (2 години!!!11!!!!!), теглиш по 1 ден, защото има по един сийдър. До някъде си прав, но само до някъде.Доста често съм намирал неща в замунда, който в арена ги няма ( и обратното).Най-досадния проблем който има замунда е с неправилното отчитането на ъплоуд трафика.Аз за това спрях и да ъплоудвам (на 9TB). Но колкото повече тракери има, толкова по-добре за нас.Конкуренцията води само до хубави неща, така че... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Какво е състоянието на пътя към Бачковския? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Какво е състоянието на пътя към Бачковския?Единственият проблем е на изхода на Асеновград. Има едно стеснение на пътя. Там не стига, че пътя прави странна чупка ами има огромни кратери. Трябва да се внимава. Останалата част е добре. Има тук там някоя неравност, но е съвсем приличен по българските стандарти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blair.waldorf Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Здравейте, някой може ли да ми препоръча сайт - може би по-добре чуждестранен - от който мога да закупя tablet case с клавиатура за 7-инчов таблет. Не мога да се ориентирам на кой сайт мога да имам доверие. Мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Здравейте, някой може ли да ми препоръча сайт - може би по-добре чуждестранен - от който мога да закупя tablet case с клавиатура за 7-инчов таблет. Не мога да се ориентирам на кой сайт мога да имам доверие. Мерси Ebay най-добре или някой друг който работи с paypal. Аз имам една такава: която не ползвам, защото си взех блутут.Ако проявяваш интерес, пиши на ПМ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts