Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2908

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Фитнес гурута и дедо :), другата седмица съм се засилил да купувам бягаща пътечка и всякакви напътствия и съвети ще ми дойдат добре, тъй като нямам идея какво търся. Сумата, която е заделена, е малка, но е от сърце - 350 или малко над 350 лева. :)

Разглеждайки из нетЯ, попаднах на няколко:

http://www.maxefect.com/store/8819-insportline-bqgashta-pateka-sprynkl

http://shopping.bg/actuell-magnitna-biagashta-pyteka-energy-001

http://shopping.bg/ab-fit-biagashta-pyteka

Какво ще кажете?

Пътека е гадно - шуми много, хубавите са над 2000лв и т.н. По-добре си вземи крос-тренажор за около 800-900лв - в Спорт Депо има хубави кетлери (освен това на пръчките много удобно се закача хавлията за да съхне след като се изкъпеш)

Между другото - погледни колко е средната цена на пътеките за бягане от първия линк. Тези за под 500 лв не ги знам какви са, но средно са около 2000-2500лв... това за 500лв ще е толкова китайско, че ако изобщо има двигател да се мести гумата ще е постижение. Да не говорим самата гума каква ще е - това ще са абсолютно хвърлени на вятъра пари.

Освен това крос тренажора не натоварва ставите толкова

Причината е именно в закона. Недай си боже пък да е семейство, социално слабо, с дете и т.н. В моята сфера например наемател може да тръгне да ме съди за щети ако е идиот.

Този разговор е дълъг и не е за тая тема. Приготви нещо 20 годишно и ще ти обясня разни работи.

Говорим за наематели имащи (евентуално) договор със стария собственик на имота. Ако този договор не е вписан като тежест към имота в агенцията по вписванията, то ти няма как да знаеш за него при покупката, съответно ти нямаш договорни отношения с тях. Ти купуваш имот, кое ще те спре да си го ползваш, пък ако ще вътре да има 3 социално слаби семейства? Кое пропускам? Edited by djadomraz

Говорим за наематели имащи (евентуално) договор със стария собственик на имота. Ако този договор не е вписан като тежест към имота в агенцията по вписванията, то ти няма как да знаеш за него при покупката, съответно ти нямаш договорни отношения с тях. Ти купуваш имот, кое ще те спре да си го ползваш, пък ако ще вътре да има 3 социално слаби семейства? Кое пропускам?

Подобни ситуации са невъзможни при правилно написани договори за наем. Собственик няма право да продава имот, докато има наематели в него и текат договорни отношения с тях. Новият собственик може да се наложи да почака преди да се изнесат, може и да предприеме насилствени мерки. И в двата случая виновен и съден ще бъде неправомерно продалият имота собственик. Той трябва да извести навреме наемателите (минимум едномесечно предизвестие) и самия купувач за обстоятелствата. А както ти казах Закона не позволява да изхвърлиш хора на улицата.  

Пътечката я взимам за подарък на майка ми за рождения ден, който е скоро. Тя посмъртно няма да се навие да тича навън, а иска да стопи някое друго кило. Туй то.

Шумът не е болка за умиралка, стига да не е като на излитащ самолет, другото се трае. Не знам колко са издържливи тези евтини пътеки - това ме тревожи. Другото е, че ще се слага на терасата, а там температурата е по-променлива и не знам дали ще окаже влияние. Психар, дръжките наистина е по-добре да са по-дълги, ама за тия пари май няма... Силно съм замислен, но пък е ефектен и добър подарък :)

Дедо пак ме хвърля в някви извънземни суми :), а таванът наистина е малко над 350.

Сотбисе, задължително ще ти дам и аз съвет да се ориентираш към крос тренажор! Много, ама МНОГО по-добро решение. Гледай маховикът да е поне 11 кг като го купуваш. За около 500-600 лева може да си купиш напълно приличен. 

При таван малко над 350 не съм сигурен как 600 се връзва.

Сотбисе, лъжа няма, малко са тия пари за пътечка. Качи се, тествай я, и каквото сабя покаже. Тя ще е доста бейсик, и гледаи поне 1 кофа да можеш да направиш на дръжките... Че мама да не се окаже бягаща ОКОЛО пътечката...

По-добре ѝ вземи едно колело в този случай - и по-компактно и по-евтино е. Пътечки под 2000лв дето си струват парите няма. Тези под 1000 пък са абсолютни боклуци, но ако държиш иди да се убедиш лично в това :)

Около 700-1000лв има прилични крос тренажори - нещо доста по-уместно за човек над 30 години и най-вече щадящо ставите.

Подобни ситуации са невъзможни при правилно написани договори за наем. Собственик няма право да продава имот, докато има наематели в него и текат договорни отношения с тях. Новият собственик може да се наложи да почака преди да се изнесат, може и да предприеме насилствени мерки. И в двата случая виновен и съден ще бъде неправомерно продалият имота собственик. Той трябва да извести навреме наемателите (минимум едномесечно предизвестие) и самия купувач за обстоятелствата. А както ти казах Закона не позволява да изхвърлиш хора на улицата.

Ако е правилно написан договора за наем то той ще бъде и регистриран в агенцията по вписванията. А наемателя може и да е уведомен за продажбата, но ако е катил може да откаже да се изнесе. Аз като си взех офиса една кака я чаках 5 месеца да се изнесе, че ми плащаше и някакъв наем даже, само че аз изобщо нямах бърза работа тогава, пък и каката май беше бременна от предния собственик та за наказание жена му продаде въпросния имот... в случая само 2 пъти се обадих, че почвам да се ядосвам и ако не се изнесе скоро ще сменя бравата пък после да се оправя - накрая се изнесе. Тогава помня че говорих с мой познат адвокат и той попита дали е регистрирано като тежест, та понеже не беше ми каза че спокойно може да ѝ изнеса багажа още утре стига да имам желание. Само че не беше особено човешка постъпка, пък и както казах аз бърза работа нямам, този офис още не го ползвам по предназначение ама това е друга тема. Иначе налях една камара пари за ремонти там :)

Мен ми намирисва, че очаква нещо, което магически да изсмуква излишните килограми и да ги запраща в страната на чудесата :lol:

(Мотбисе, ноу офенс :beerchug )

Aко е правилно написан договора за наем то той ще бъде и регистриран в агенцията по вписванията. А наемателя може и да е уведомен за продажбата, но ако е катил може да откаже да се изнесе. Аз като си взех офиса една кака я чаках 5 месеца да се изнесе, че ми плащаше и някакъв наем даже, само че аз изобщо нямах бърза работа тогава, пък и каката май беше бременна от предния собственик та за наказание жена му продаде въпросния имот... в случая само 2 пъти се обадих, че почвам да се ядосвам и ако не се изнесе скоро ще сменя бравата пък после да се оправя - накрая се изнесе. Тогава помня че говорих с мой познат адвокат и той попита дали е регистрирано като тежест, та понеже не беше ми каза че спокойно може да ѝ изнеса багажа още утре стига да имам желание. Само че не беше особено човешка постъпка, пък и както казах аз бърза работа нямам, този офис още не го ползвам по предназначение ама това е друга тема. Иначе налях една камара пари за ремонти там :)

Никой никога не може да те задължава да вписваш договора си в Агенцията и това по никакъв начин не променя неговата "правилност" (всякаква тъпотия може да се впише, ако е подписана от двете страни и нотариално заверена). Това е едно много сериозно решение и води до безброй тежести и почти никакви ползи. Обикновено наемателите се чувстват по-защитени от изгонване. Аз съм вписал един единствен договор от моите, първо защото е за хиляди левове месечно и второ, защото хората са чужденци и го изискваха изрично. Напълно разбираемо. 

Наемателят какъвто и катил да е и на каквото и да се прави, едно официално едномесечно предизвестие и си заминава. Ако не го направи - заминават го съответните органи. 

в този ценови диапазон велоергометър е по-добро решение и от пътечка и от крос-тренажор.

Нищо не върши, купих такъв на майка ми - реве ми за крос тренажор. 

И наистина пътечка под 2000 лева свястна не съм виждал. 

Нищо не върши, купих такъв на майка ми - реве ми за крос тренажор.

Ми вземи и на жената пък и ти. Идеална закачалка за хавлията става от него :lol:

Пък как се дразнеше жена ми като я метнех там..... :rofl:

Edited by djadomraz

то така или иначе нищо няма да върши работа докато събира прах.

просто за 350 лв, което му е бюджета на човека за велоергометър поне може да си намери нещо с по-тежък маховик, за да е плавно и равномерно движението.

кростренажор за такива пари, стоящ на тераса ще ръждяса до месец-два и вероятно ще заклини най-късно наесен. отделно че като се разскърца още на второто ползване жената ще се откаже от всичките си идеи и ще почне да обяснява как всичките тия машини са боклуци и за нищо не стават, та я по-добре да си хапна една тортичка за успокоение на душата.

Някой "спонсорирал" ли е постове във фейсбук ? Интересува ме,защото до преди известно време FB ми взимаше за промотирането на постовете ми по 0.79 GBP ,а сега започна по 4.69 GBP да ме таксува,някаква идея защо нарасна така цената и от какво се влияе ?

Като при всяка друга реклама от подобен тип и тази във Фейсбук се влияе от това колко пари дават другите рекламодатели за съответната категория.

Простичка програмка за елементарна обработка на видео файлове?Основно ме интересува рязане на клипчета.Знам че има в мрежата, проверих.Знам как се работи с гугъл, просто искам нещо изпробвано, изпитано и работещо.Благодаря.

Някой може ли да ми каже, как може да има Intel Pineview  и в сайта на интел да няма грам драйвъри... Дори търсачката им отрича да знае нещо по въпроса за pineview.

Някой може ли да ми каже  името на песента от този клип моля  : 

? Опитвам се да я намеря от около.....2 седмици безуспешно :shy:  :laughing:

Някой може ли да ми каже  името на песента от този клип моля  : 

? Опитвам се да я намеря от около.....2 седмици безуспешно :shy:  :laughing:

Пол Мориа - "La Pregrinacion".

https://www.youtube.com/watch?v=JhlxCmeephI

Всъщност не е песен, а оркестрова музика. Струва ми се, че беше използвана в озвучаването на някой български филм.

Edited by alchemy

Трябва ми човек за възтановяване на джанта 17ка. Един път вече я правих "перфектно" и сега на заварката изпуска въздух и спада гумата. Освен това и не я е изправил качествено.

Моля предложения само за проверени майстори, че ми писна вече.

Някой може ли да каже какво може да се направи в този случай;

Имаме централна топла вода и парно.На ет.8 сме.От два дена водата е хладка, а днес я студена.

След като говорих с EVN, те ми се обадиха, да ми кажат че: от ет.8 до ет.12 сме били на "една система" или нещо такова и тъй като тези от ет.12 ползват бойлер, а шланговете минавали през тях, трябва те да обезвъздушат системата за централната вода и после да прехвърлят на бойлера за да имаме топла вода.

Тези от ет.12 викат: ми ние си имаме топла вода, проблема не е наш.

Какво правим в случай като този? :D

Edited by exabyte

Водата изстива заради необезвъздушени тръби покрай бойлера им??? Аз ли нещо не схващам или тези ви бъзикат?

По скоро аз не обеснявам, но това е защото и на мене ми е малко мътно.

Дефакто проблема е от въздуха който влиза в системата, поради ползването на външно тяло (бойлер).И ако не се обезвъздуши системата, няма как да се качи топлата вода до нас или поне аз така си го обеснявам.

Edited by exabyte