DON_CHEFO Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Идеята е повече от перфектна, стига да имаше време . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Да ти имам и идеите - Чефо да хване студентка и да я ползва за обясняване на няк'ви тъпи глаголи и времена, вместо да прави нещо доста по-приятно...аааааа, наистина одъртяваш! Нищо не разбираш. Аз имах предвид в почивките между другите занимания да го светне леко за английския Един вид да съчетае полезното с приятното Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Или водейки другите занимания, да коментират минало свършено и минало несвършено време.... Или минало време в бъдещето.... А може и сегашно перфектно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Идеята е повече от перфектна, стига да имаше време . Добре де... като толкова няма време питай я за граматиката.. по време на.... може пък така да се възбуди повече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 ...питай я за граматиката.. по време на.... По време на кое, на упражненията по граматика ли, че нещо не ми стана ясно? Ай стига вече сме спамили в тая тема, че утре ще има да мета постове с голямата метла... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Харда ми сдаде багажа и сега се чудя между две марки.Seagate и WD.Другият въпрос е 7200 или 5400RPM ? Като първите идват с 5 години гаранция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Все тая...и двата ще работят щом са нови. Зависи за какво ще го ползваш, ако го караш по сентенцията на Мечо Пух, естествено че 7200 е повече от 5400, а 64 е повече от 32 (или 16). Дълги години аз бях с дискове само на Сийгейт, защото бяха надеждни тихи и бързи, но след като преди време взех един от най-новата им 12-та серия (разбира се най-нова по онова време когато го взех) - чисто нов, 500 гигабайтов, най-добрият, най-бързият, с най-големия кеш и т.н....бях очарован от бързодействието и трансфера на данни спрямо другия ми, който беше 11-та серия, но това продължи само няколко месеца, докато при един рестарт диска просто изчезна за системата ми (спря да се разпознава) и ме върна 3 месеца назад в работата ми, защото бях натрупал доста данни без да съм ги архивирал. После се оказа, че това бил масов фал на фърмуера на тази серия и впоследствие Сийгейт пускаха на 2 пъти поправен фърмуеър, ама....късно. Тоя диск все още си ми стои за спомен в един шкаф, ведно с данните, които бях натрупал за краткия му живот. След това Сийгейт не съм чул да са правили такива големи фалове с цяла една серия, но нали знаеш - парен каша духа, от там нататък реших да се "разведа" с тази фирма и преминах на WD, които също са лидери в тази област - ползвам от black серията им - никакви оплаквания. Разбира се ако нямаш кой знае какви изисквания за някакво върхово представяне, спокойно може да вземеш от 'синята' им серия или в краен случай от 'зелената'. Също така може да вземеш и Хитачи (такъв също имам), които също нямат проблеми с представянето си (а и Сийгейт, както казах). Така както направих обяснението малко изглежда, че все едно няма никаква конкретна препоръка, но реалността е такава - за дискове с претенции взимаш с 7200 оборота с най-големия кеш, а за съхранение на данни и ежедневна работа с нормални приложения и 5400-оборотните ще ти свършат прекрасна работа, а и са по-евтини от по-високата серия, което ще рече, че за същите пари ще може да вземеш по-голям. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Разликата между синята и черната серия е 20лв,но така като гледам май няма да ми трябва тия 7200RPM.В едно review,в което сравняваха двете серии се оказа,че не е чак толкова голяма разликата в скоростта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Бах мааму ква лекция спретна. Но съм съгласен с всичко казано. И аз съм патил със Сийгейт и от две години не съм купувал нищо тяхно. WD до момента съм нямал, но чета положителни неща за тях, но зелен не е хубаво да се взима, ако ще се използва за системен. Которе, положението е следното. Ако имаш малко повече кеш, вземи си WD (син по въжмоснот), ако ли не - Hitachi. Гледай да са 7200 оборота. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Малко забравих да спомена,че става въпрос за хард за лаптоп.Там май няма зелена серия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Има . За черната серия на WD съм чувал, че са малко по-шумни, затова съм ти предложил синия. Нека дядо Мидекс се изкаже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 5 годишната гаранция е основното нещо заради което искам да взема хард от black серията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Черната серия е по-шумна, но не се усеща. Имам такъв и нямам забележки. И да, ИМА за какво да е по-скъпа. Ако не са ви проблем парите (не по принцип а за разликата в цената говоря) - взимайте само черната серия на WD. Който хич няма проблеми да взима ССД-та Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Имам един много бърз технически въпрос. Нормални ли са тези стойности: +12v ми дава, че е 7.6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blair.waldorf Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 ако някой има блекбъри - случвало ли ви се е да ви се изпише no connection with internal memory при опит да стигнете до снимките си! по някакъв начин телефонът ми не може да познае своя собствен device!!! възможно ли е снимките ми да са унищожени? не съм ъпдейтвала, нито преисталирала! мерси предварително! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЧефоС Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 От кои сайтове (чуждестранни) мога да купя телефон реплика. Примерно iphone5 replica. Някъде където да има коректно описание на характеристиките. в dx.com няма. tinydeal - не видях един телефон с лого. ... От къде се внасят "дубайските", "финландските" ... реплики, Нещо на българските търговци им нямам доверие - показват снимки от нета и то на оригиналните телефони, не могат да кажат с какви характеристики са ... и кой знае като изпратят какъв ще е телефона (видях че има реплики от по 30 долара навън ...) Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Скиорите, трябва да организирам едно фирмено ходене на хижа тип тим билдинг и понеже ме крънкат за някъде на ски, за да може някои мераклии да се учат, можете ли да препоръчате къде да ги водя? Мислех си за Цигов Чарк, защото там уж имаше някаква равна просека с гръмкото название "писта", на която да се мъчат да стоят прави на ските, но не знам заслужава ли си. Другият вариант е на Чепеларе, ама там малко дебела поста идва. Та за това питам ако някой има впечатления от Цигов Чарк или от някъде другаде, където може да се отиде - да сподели. Повечето колеги са пълни лаици в карането, които гарантирано ще си тръгнат със сини гъзове За инструктори не питам, защото няма да има нужда... Аз, лично, на ските най-обичам скарата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Идете на ЦПШ, преди Мальовица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Скиорите, трябва да организирам едно фирмено ходене на хижа тип тим билдинг и понеже ме крънкат за някъде на ски, за да може някои мераклии да се учат, можете ли да препоръчате къде да ги водя?Можеш да се молиш да има свободни места на хижа Безбог. Има стол, има барче, като си тръгвах снега беше меко казано отвратителен, но като за аматьори е идеален - не можеш се засили Бих препоръчал "Гоце Делчев", но като си тръгвах от там (реновирали са хижата и е вече по скоро хотел) хижаря каза, че всичко е резервирано до март. Реално погледнато хем евтино, хем сносни условия няма да намериш. Ако сте кифли, и искате стаи със собствен санитарен възел и шукаринки - трудно ще намерите място, където да не ви оскубят. Моята препоръка е нещо около Добринище, има и детска писта там. Горе Ако-Хотела на Здравец май имаше наклонена ливада, дето се опитват да я нарекат писта, ама идея си нямам как е снега там. Като условия е перфектно, но май е скъпичко - има и басейн, механа, кръчма, щото подозирам, че това повече ви интересува от ските. Edited January 22, 2013 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Пампорово, Боровец и Банско предполагам сте ги декласирали вече, но за ски това са местата според мен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Чепеларе няма да ви хареса,защото повечето писти са червени.То в момента навсякъде май снега е каша.Мисля че на Св. Константин и Елена имаше някаква писта и там може да погледнете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Чепеларе няма да ви хареса,защото повечето писти са червени.Глупости! Подобно на Добринище - и там има заобиколки на по-стръмните места... Разгледайте из нета за промоции. Фрашкано е с такива оферти. Аз бях с четиридневен пакет в двойна стая с кабелна, телевизор, wi-fi, закуска, вечеря, карта за лифта и всичко това - за 120 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Можете ли да ми препоръчате усилвател с тонколонки за вкъщи до 1000 лева? (отказал съм се от блу-рей системи) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Да ми препоръчате някой електричар (за лек автомобил). Искам да сложи един модул за дневни светлини, но искам да е сложено както трябва, а не както и аз мога просто да резна жиците и да запоя отгоре. ________________________ Модула си го имам, да уточня. Edited January 22, 2013 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Можете ли да ми препоръчате усилвател с тонколонки за вкъщи до 1000 лева? (отказал съм се от блу-рей системи) Само на стерео ли ще го караш или ще правиш опити за домашно кино? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts